IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Kasım 2012, 19:48   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Facebook'un Android sevdası!




Facebook'tan ilginç açıklamalar: "Şimdi Droidfooding zamanı. iPhone'u bırakın, Android'e geçin!"

"Eskiden çalışanlarımıza öncelikli olarak iPhone veriyorduk..." Bu sözler Facebook'un ismi açıklanmayan sözcülerinden birisinden geliyor. Nitekim kendisi, artan Android işletim sistemine sahip telefon satışları yüzünden, Facebook çalışanlarının ve test kullanıcılarının kullandıkları iPhone cihazlarını Android işletim sistemi kullanan modellerle değiştirmeleri gerektiğini söyledi.

Bununla da yetinmeyen konuşmacı kendilerinin Google'ın işletim sistemi üzerinde daha çok "Dogfooding" yapmarı gerektiğine değindi. "Dogfooding" terimi normalde, kendi köpeğinizin mamasını yemeniz anlamına geliyor. Nitekim bu tabir başta teknoloji dünyasında olmak üzere, birçok durumda bir firmanın ya da kişinin yarattığı ürünü kullanmak suretiyle tanıtımını üstlenmesinden geçiyor. Facebook'un başlattığı yeni kampanya ise bu isim ile fazlası ile benzeşiyor: "Droidfooding."

Facebook'un merkez binasında şimdiden birçok pano ve kapı üzerinde "Bugün değiştirin" yazan bir poster bulunuyor. Çalışanların bir an evvel iPhone'larını açık bir şekilde Andorid telefona terfi etmeleri gerektiğini ve bu sayede Android uygulamalarını çok daha hızlı bir şekilde test edebilmeleri gerektiğini işaret ediyor.

Hem Android, hem de iPhone...

Aynı konuşmacıdan gelen bir diğer açıklama ise şöyle oldu; "Çalışlanlarımızı bir cihazı, diğerinden daha üstün görmeleri için cesaretlendirmiyoruz. Daha çok kendilerinin bir seçim yapması peşindeyiz. Yine de uzun bir süredir iPhone için yaptığımız uygulamalar sonucunda, pek tabi yeni birçok uygulama üreteceğimiz aşikar." Facebook tarafından direkt olarak yapılan açıklamadaysa; "Biz daha çok artan Android kullanımının farkındalığını gün yüzüne çıkarmak istiyoruz. Bugün merkez binamız başta olmak üzere birçok çalışanımızın elinde hem iPhone, hem de Android cihaz görmek mümkün."

"Facebook For Android" ve "Facebook Messenger"ı artık ellerinde bulunan Android cihazlar üzerinden kullanmaya özen gösteren çalışanlar, konu hakkında şimdien büyük gelişme kaydetmiş durumda. Kampanya başladığından bu yana kadar geçen sürede 4.000'den fazla çalışan ve test kullanıcısı, birçok farklı "bug"ı bildirmiş ve işletim sisteminin çok daha hızlı bir şekilde gelişmesine olanak tanır durumda. teknoloji

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
android, facebookun, sevdası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Android için Facebook Güncellendi ALeMCi Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 22 Nisan 2012 17:29
irc sevdası MaviKRAL İtiraf Ediyorum 0 19 Ağustos 2010 20:22
Elif'in Sevdası Lady İslamiyet 0 19 Nisan 2010 17:01
Maymun Sevdası :D VaLerKa İtiraf Ediyorum 18 21 Ocak 2008 00:18