IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mayıs 2013, 17:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Facebook'tan dev yatırım!




Facebook’un, mobil navigasyon uygulama şirketi Waze’i satın alma sürecinin sonuna geldiği belirtildi.

Sosyal medya ağının, İsrailli şirket için 1 milyar dolar ödeyeceği belirtildi. Facebook’un, sosyal trafik ve navigasyon uygulamasını satın alarak mobil alanda Google’a karşı gücünü artırmak istediği düşünülüyor.

Facebook, Instagram’ın ardından en büyük satın alımına hazırlanıyor. İsrail’in Calcalist sitesine göre, Facebook mobil platformlardaki navigasyon kapasitesini artırmak için Waze’i 800 milyon dolar ile 1 milyar doları arası bir fiyattan satın alacak.

Facebook’un Waze’i alabileceğine yönelik haberler ilk olarak 2013 başında çıkmış, İsrailli firmaya Microsoft’un da talip olduğu öne sürülmüştü.

Waze’i satın alması halinde, Facebook on milyonlarca sürücünün yer aldığı gerçek zamanlı yol bilgisi sunma teknolojisine kavuşacak. The Next Web’in verdiği bilgiye göre, sosyal trafik ve navigasyon uygulaması Waze’in Ocak 2013’teki kullanıcı sayısı 36 milyondu. Kullanıcı sayısının bugün 45 milyon olduğunu açıklayan şirketin, bu rakamı 2013 sonuna kadar iki katına çıkarmayı hedeflediği belirtildi.

Waze üyesi sürücüler, 2012 boyunca 9.66 milyar kilometre yol aldı ve trafik durumu hakkında 90 milyon bildiri geçti. Dahası, 65 bin harita editörü Waze üzerinde 500 milyon harita editleme ve güncellemesi yaptı, yollardaki 1.7 milyon değişiklik haritalara işlendi. Waze, bugün itibariyle 110 ülkede aktif durumda.

GOOGLE İLE SAVAŞTA DEV YATIRIM
Calcalist’in verdiği bilgiye göre, Facebook ile Waze arasındaki görüşmeler 6 ay önce başladı. İki şirket arasındaki işbirliği, Waze kullanıcılarının sürüş bilgilerini Facebook’ta paylaşabildiği Ekim 2012’de başladı. Facebook, geçtiğimiz ay hayata geçen ve kısa sürede 500 binden fazla indirilen Home arayüzünde de Waze’e yer verdi.

Mobil platformda izlediği stratejiyle akıllı telefon ve tabletlerde büyük güç kazanan Facebook, ilk çeyrek rakamlarına göre mobil kullanıcı sayısını 751 milyona çıkardı. Bu rakam, 2012’nin aynı dönemine kıyasla yüzde 54 artışı temsil ediyor.

Facebook, ilk çeyrekte elde ettiği 1.25 milyar dolarlık reklam gelirinin yüzde 30’unu da (375 milyon dolar) mobilden elde etti.

Facebook, geçmişte milyarlarca profil fotoğrafı arşivine sahip olan Face.com ve mobil uygulamalara erişim sağlayan Snaptu uygulaması gibi İsrailli girişimleri satın almıştı. Şirket, Home ve Waze ile Google’ın Android işletim sistemiyle elde ettiği güce direncini artırmak istiyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dev, facebooktan, yatırım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
HepsiBurada.Com'dan Dev Yatırım Hazırlığı Spartacus İnternet Dünyasından Haberler 0 17 Haziran 2012 23:35
Ar-Ge'ye Dev yatırım SLyther Otomobil Haberleri 0 06 Aralık 2011 08:18
Vodafone'dan dev yatırım! Slipknot Vodafone 0 12 Temmuz 2010 16:07