IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Aralık 2013, 17:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Facebook'ta sahte profillere dikkat!




Facebook'ta salgın gibi artan sahte profiller kullanıcılar için büyük bir tehdit; zira karşısındakini gerçek sanan kullanıcılar hem hesaplarına virüs bulaştırıyor hem de dolandırılabiliyor.

Dünyanın önde gelen güvenlik firmalarından Barracuda Networks, Facebook'ta hızla çoğalan sahte hesaplarla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Toplamda 1.3 milyar Facebook kullanıcısının başına gelebilecek olaylara karşı uyarıda bulunan şirket, bu sahte profillerden nasıl korunulacağını anlattı.

Buna göre sahte hesapların çok büyük bir bölümünü kadınlar oluşturuyor. Yani erkeklerden ziyade kendisini kadın olarak tanımlayan profillerin sahte çıkma ihtimali son derece yüksek. Bu da erkeklerin daha bu tuzağa düştüğünün de göstergesi elbette.

Birçok kullanıcı genelde hoş ve alımlı kadınların bulunduğu bu sahte profilleri listelerine eklediğinden sahte hesapların arkadaş listesi de son derece kalabalık oluyor. Kimi zaman sahte hesapların arkadaş listesi 2 bin ila 4 bin arasında değişebiliyor. Bu da sahte profili çözmek için kolay bir yöntem.

Sahte hesapların büyük bölümü fotoğraf etiketlemeye 'bayılıyor'. Yani bu tür hesaplar sizi ve birçok masum kullanıcıyı olur olmaz fotoğraflarda etiketliyor ve bu şekilde salgın gibi tüm hesaplara yayılıyor.

Bunun dışında sahte hesaplar pek durum güncellemesi de yapmıyor; bunun yerine arada fotoğraf paylaşıyor.

Son olarak bu hesapların paylaştığı fotoğrafların altına pek çok yorum geliyor. Bu yorumlara bakarsanız pek çok kullanıcının 'Sen ne güzel şeysin' veya 'süpersin' şeklinde yorumlardan oluştuğunu görebilirsiniz. Sırf bunlar bile aslında bu fotoğrafın sahibinin sahte olduğunu gösteriyor olabilir; çünkü bu yorumları yapanların bu profildeki kişiyi tanımadığı anlaşılıyor.

Sonuç olarak bu tür hesapları eklememenizde sonsuz fayda var. Daha çok erkek kullanıcılar arasında hızla yayılan sahte profillerden uzak durmak en iyi çözüm; zira bu tür hesaplar yer yer kullanıcılardan para isteyebildiği gibi, hesaplara virüs bulaştırarak şifreleri çalabiliyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dikkat, facebookta, profillere, sahte


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sahte Facebook arkadaşına son Slipknot Ağ, Network ve Networking 0 01 Eylül 2010 20:54
Facebook'ta sahte profillere karşı çözüm Angel Haber Arşivi 1 31 Aralık 2008 22:48
Sahte Opera'ya dikkat Kralice Ağ, Network ve Networking 0 02 Ağustos 2008 10:19