IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Mart 2018, 02:41   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tim Cook, Facebook ile Birlikte Android'i de Eleştirdi




Teknoloji ve medya birlikteliğinin gün geçtikçe hayatımızı etkilemeye başladığı şu günlerde Facebook, yapılmaması gereken her işte başı çekiyor. Apple CEO’su Tim Cook ise gizlilik konusunda Facebook’u acımasızca tokatlarken, dişli rakibi Google’ı da es geçmedi.

Facebook, kendi yarattığı fırtınaya kurban gitmeye başladı. Karşı geldiği şey sadece politikalar ve yasalar değil, aynı zamanda teknolojinin ta kendisi. Dünya çapındaki skandalların durmak bilmemesi nedeniyle sosyal ağ, belki de ömrünün son günlerini yaşıyor. Apple ise gizlilik ve güvenliğin ne denli önemli olduğunu, sağlam bir duruşla sürekli vurguluyor. CEO Tim Cook verdiği bir röportajda, güvenlik endişelerinin herkesin gündemine girmesi dolayısıyla Google’ın Android’i için de konuştu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bir süre önce Facebook’un skandalını değerlendiren Cook, sosyal medya devine karşı yazılımsal önlemler aldıklarını sert eleştirileriyle birlikte dile getirmişti. Kendisi Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in şu anda düştüğü duruma asla düşmeyeceğini söyledi. Zuck, artık sadece davalarla değil, ciddi bir kullanıcı tepkisi ve hükümet soruşturmalarıyla da karşı karşıya.


Facebook, verilerin çalınmasında doğrudan etkili olmasa da Cambridge Analitca isimli dış kaynaklı bir şirketin, bu kadar rahat hareket edebilmesi korkutuyor. Zuck dahil bütün dünya, süreci endişe içinde izliyor.
Tim Cook ise Facebook’un ve Google’ın kendi uygulama mağazalarındaki dış kaynaklı yazılımların güvensizliği dolayısıyla suçluyor. Apple, müzik, video, sosyal medya ya da oyun olsun, her uygulamayı mağazasına koymadan önce tek tek taramasıyla biliniyor. Dev şirketin bu konuda katı kuralları var ve normalde bu kurallar, uygulama yayıncılarını zorlarken kullanıcıları koruyorlar.

En azından Apple’ın bir rekabet kuralı olarak Facebook’a doğrudan zarar verecek bir hamle yapmaması gerekiyor. Aynı şey Google için de geçerli. Hatta Apple’ın bulut sunucuları Google’ın bulut sistemlerinden destek alıyor. Ancak işin arka planındaki bu birliktelikler, kullanıcıyı olabildiğince az etkilyor.

Andorid’in iOS’a nazaran çok daha güvensiz olduğu aşikar olan uygulama mağazasında elinizi attığınız yerde sakıncalı uygulamalar karşınıza çıkabiliyor. Apple, çok uzun olmayan bir zaman dilimi içerisinde Facebook ve Google’ın güvenlik açıklarından dolayı ekmeğine yağ süreceğe benziyor.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
~

Çok güzel gözlere, kaşlara sahip olman gerekmez.

Yüzüme bakacak kadar, yüzün olsun. ` Kâfi.

#
UzmaN ~
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
android, apple ceo, faceebok, tim cook


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Facebook, Android’e Veda Edebilir Kaf_Dağı Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 17 Ocak 2016 17:46
Facebook'un Android sevdası! Zen Facebook Haberleri 0 30 Kasım 2012 19:48
Mac Shop Shop Shop Cook Cook Cook 2012 Bahar Koleksiyonu Ay Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 22 Şubat 2012 12:36
Yeni Android'le birlikte gelecek! Deep Cep Telefonlar 0 23 Kasım 2011 02:04
Yeni Android'le birlikte gelecek! dreamy Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 22 Kasım 2011 14:49