IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Eylül 2011, 01:46   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mutsuz Yaşamlar




Alman psikiyatra hak vermemek elde değil. Bizdeki pop dünyasının yıldızlarını düşünün birçoğunun geçmişinde mutsuz bir aile yaşantısı gizli değil mi? Dayak atan taciz eden ya da alkolik babalar çocukları ün ve paraya sahip olunca birden bire ortaya çıkıyor ya da paparazziler tarafından bunuyorlar.
Mutlu bir geçmişi olan ünlü olduktan sonra da "sıradan" ve mutlu bir yaşam süren kaç ünlü var acaba.
Ünlülerde görülen farklı kişilik özelliklerinde iki bozukluk ön plana çıkıyor. Eğer bir kişide narsist kişilik bozukluğu varsa oyunculuk onun için en uygun meslek olabilir demek. Sonsuz egomani (kişinin kendisiyle patolojik olarak uğraşması) ve kendini üstün görme özellikleri sayesinde bu insanlar tüm riskleri gözden çıkararak rakiplerini ezip geçiyorlar. Hep kendinden daha fazla söz ettirmek hep daha yukarılara tırmanabilmek için.
Sınır-Kişilik Bozukluğu
Tabii her sanatçı skandal yaratmaz hatta "masum" bir aile yaşantısı olanlar bile var. Bu gruba giren ünlülerin de narsist kişilikleri olabilir ama bozukluk söz konusu değil ve bu kişilik özelliğini Borderline bozukluğundan ayırt etmek gerekir.
Borderline bozukluğu (Sınır kişilik bozukluğu) psikiyatrlar tarafından "duygusal açıdan instabil kişilik bozukluğu" olarak da açıklanmakta. Bu hastalıkta kişiliğe zarar vermekten intihara kalkışma ve uyuşturucu kullanmaya kadar değişen davranışlar geniş bir yelpaze oluşturmakta. Borderline bozukluğuna sahip insanların ruh hali çok değişken ve sağlam ilişkiler kuramadıkları için kendilerini çok yalnız hissediyorlar.
Birçok ünlüde görülen bu bozukluklara cinsel sorunlar da eklenebilir ve özellikle kadınlarda kendini yaralama semptomları daha sık olarak görülmekte. Mesela genç kızların hayran olduğu ünlü oyuncu Brad Pitt ile mutlu bir beraberliği olduğu söylenen Angelina Jolie kollarını ciddi bir şekilde kesince hastanelik olmuştu.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
mutsuz, yaşamlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mutsuz Lider Kalemzede Atatürk Köşesi 0 15 Eylül 2011 18:25