IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Eylül 2011, 01:41   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tekamül - İlerleme




Başkalarından aldıklarını gene başkasına ver. Asla esirgeme. Çünkü sen bil ki yalnız senin için değilsin. Işığı sadece kendin için saklama ki fazlası da seni yakmasın. Kafanı bilgisiz gönlünü kapalı tutma ki seni karanlıkta bırakmasın. Zaten sonunda da gene her şeyi aldığın yerde bırakacak değil misin? Alem değiştirirken sana kalan senin olan yalnız görgü ve tecrüben değil midir?
Tanrı tekamülün için ne gerekiyorsa hepsini hazırlamış ve önüne sürmüştür. Evrende mevcut olan her şey senin için senin tekamülüne gerekli olduğu için var olmuştur.
Korkma hiçbir şeyden korkma. Tanrı'yı düşün. Yaratılış gayeni hatırla. O zaman hiçbir şeyden korkmamak gerektiğini esasen anlamış bulunursun.
SAHİP OLDUKLARIN İÇİN SEVİNME LAYIK OLDUĞUN İÇİN SENİN OLMUŞTUR. SAHİP OLMADIKLARIN İÇİN ÜZÜLME
VAKTİ ERKEN BULUNMUŞTUR.
24 saatinin bir tanesinde de kendi içine dön onu dinle. Basit realitelerin anahtarları sendedir. Başkasına sorma herkesi yorma. Senden daha ileride olduklarını zannettiğin kimseleri gökyüzünde arama. Hiçbir şey senden uzakta değildir. Tanrı bile...
Gözlerini kapa evreni gör. Gözlerini aç gene evreni gör. Bakmak kafi değil görmek lazım.
İnsanların maddelerinden ruhlarına süzül oradaki cevheri tanı. Hiç kimseye hor bakma. Başkalarını hor görüyorsan eğer için paslı prizman sisli demektir. İçini yont parlat kalbinden her türlü şüpheyi at. O zaman evreni kaplayan bu bilinmezlik sislerinin eridiğini arkasındaki hakikatlerin billurlaştığını eşyayı ve varlıkları kendi değerlerinde görmeye başladığını anlayacaksın.
Öyle kimseler vardır ki yalnız dinlemeyi tercih ederler. Anlamak için.. Etrafını dinler tabiatı dinler ve nihayet kendini dinler. Dinledikçe anlar anladıkça öğrenir ve tekamül eder. İnsanları dinle dinlemeden anlamak mümkün değildir.
İyi anlaşmış insanlar sana hep misaldir. Onlar birbirlerini dinledikleri için anlamışlar ve anlaşmışlardır.
Etrafında her şeyi sev. Her şeyde herkeste iyi bir taraf bulmaya çalış. En kötü zannettiğin insanda bile en kıymetli cevherin bulunduğunu unutma. İnsanların iyi taraflarını kendilerinin dahi farkına varamadıkları kıymetleri bir dahi gibi keşfet.
Başkalarının buldukları kıymetlerle yetinme. Cevherler senin anlayış prizmandan geçmedikçe senin seziş kanalına girip senin mantık terazinde ayarlanmadıkça yetinme. Ara hakikatleri ara.
Etrafınızdakileri görünüz. İnsanlarla anlaşmaya çalışınız. Bütün insanları duyup anlayamazsanız insanım demeye ne hakkınız vardır?
İnsanları seviniz. Siz de bir insansınız. İnsanlara acıyınız. Siz de her türlü şefkate ve himayeye muhtaçsınız. İnsanları hoş görünüz. Siz de kusurlarla dolusunuz. İnsanlara yardım edin. Siz de çok şeyler bekliyorsunuz.
Anlatılmak istenen şeyler daima kendi varlığımıza olan inancımızı güvencimizi yüksek düzeyde tutmak kendi vicdanımızı iyi kontrolden geçirip hayatlarımıza yeni bir şekil vermektir. Özellikle bilmiş olduğumuz hakikatleri insanlara yardımlar şeklinde vermek suretiyle hizmetten kaçınmamak gerekir. İnsanlara yaptığınız en küçük bir yardımın ise çok büyük değeri vardır.
Hiçbir karşılık beklemeden hatta fark etmelerine bile mahal bırakmadan bu şekilde organize bir tarzda sistematik olarak insanlara hiçbir şey beklemeden bir görev anlayışı içerisinde varlık sevgisi Tanrı sevgisi içerisinde hareket etmek suretiyle bunları yerine getirmenin icaplarını düşünmek ve gerçekleştirmek gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ilerleme, tekamül


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2010 AB İlerleme Raporu Chelt Havacılık Haberleri 0 10 Kasım 2010 23:43
Enter Tuşu İle İlerleme Cemalizim Visual Basic 0 21 Temmuz 2008 18:22