IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Mara
  • 1 Post By Aze

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Eylül 2011, 17:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Leopold von Sacher Masoch / Mazoşizm.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sacher Masoch 1836 – 1896 yılları arasında yaşadı. Acı çekmekten zevk alan, hayatını sevdiği kadınların insafına bırakıp onların kölesi gibi yaşamayı tercih eden Masoch bu eğilimleri o öldükten sonra Mazohizm’in temellerini oluşturdu.

****
Ben Leopold Ritter von Sacher-Mazoch. Sacher babamın; Mazoch ise annemin soyadı. Ben Sacher ve Mazoch'dan doğan Kronenthal Şövalyelerinden Leopold. Sizler ne adımı ne yazdığım romanları bilmeseniz de Kraft - Ebbing'in "Psycopathia ***ualis" kitabında benden esinlenerek isimlendirdiği Mazohizmi biliyorsunuzdur. İşte ben Mazohizmim.

Ben bir zevk düşkünüyüm. Ben bir hayalperestim. Ben iflah olmaz bir romantiğim.

Kadınları yazdım.
Ürpererek, tiksintiyle,
Hayranlıkla ve tutkuyla aynı zamanda…
Kadınları sevdim.
Aşkla ve nefretle.
Kürk giyen;
Yunan tanrıçalarına benzeyen.
Güzelliğinin farkında olan ve bunu bir kırbaç gibi erkeklerin varlığında şaklatmayı seven kibirli, zalim kadınları sevdim.
Aldatan kadınları sevdim.


Doğanın yarattığı gibi olan ve erkeği şimdi olduğu gibi kendine çeken kadının, erkeğin düşmanı olduğu ve sadece erkeğin kölesi ya da despotu olabileceği ama hiçbir zaman yol arkadaşı olamayacağını bildim.

Tarih okudum, hukuk okudum; Goethe'yi ve Gogol'ü okudum... Sessiz ve ciddi bir adam gibi gözüktüm çoğu zaman; savaşlara katıldım. Acı çeken insanlar gördüm. Acı çekmenin zevkine vardım.

Ben Leopold von Sacher - Mazoch. Sadık köleniz. Böyle pahalı kumaşlar giydiğime, bakımlı ellerime, kökenleri Slavlardan İspanyollara uzanan soylu atalarıma bakıp da beni asil bir adam; bir erkeklik timsali sanmayın. Düşkünün tekiyim ben.

Bana acıyın.
Ayaklarınızın altına alın ve ezin beni.

17. Ocak.1836'da yılında Galiçya'da doğdum. Çocukluğumun çoğu orada geçti. Ailem onlara neşe, mutluluk ve bereket getireceğimi düşünmüştü

Benden sonra doğan üç kardeşim öldü.

Herkesinkine benzeyen bir çocukluğum olabilirdi. Güzel Halam olmasaydı. Aşığıyla odaya girdiği sırada şans eseri o odada olmasaydım. Odaya geldiklerini duyunca dolaba saklandım; onlar benim varlığımdan habersiz cilveleşiyorlardı ki halamın kocası yanında iki arkadaşı daha olduğu halde kapıdan içeri girdi. Halam aşığını kovalayıp kocasının karşısına dikildi ve sonra adamın suratının ortasına bir yumruk patlattı. Sıranın kendilerine geleceğinden korkan diğer iki adam arazi olmaya hazırlanırken halam da yatağın altından çıkardığı kırbacını havada şaklatıyordu. Gördüklerimin yarattığı şaşkınlıkla dolaptan dışarı düştüm. Bu halimi gören halamın öfkesinin bana doğru yönelişini hissetmem boşuna değildi. Topuklarıyla sırtıma basan halam hıncını benden çıkardı. O gün Güzel Halamın giydiği kürkü; kocasının diz çöküp merhamet dileyişini ve sırtıma değen kırbacın acısının bana nasıl da garip bir zevkin kapılarını açtığını anlatıyorum size.

Kadın ve erkek
Ezeli iki düşman
Biri örs olmalı
Biri de çekiç
Her zaman


Graz'da yaşadım ve Paris’de ve Prag'da...

Doçent oldum, doktor oldum. Tiyatroyu sevdim. Oyunlar yazdım. Der Emissör, Boşanmış Kadın, Don Juan von Kolomea; Galiçya Hikayelerini yazdım.

Yalnızca iki tanesini tamamlayabildiğim Kabil'in Vasiyeti diye bir kitap serisi planladım. Kürklü Venüs'ü yazdım. Hayalerimin kadını Wanda von Dunajew'i bu kitapta tanıdım. Wanda tarafından aşağılanmaktan ve onun başka erkekler olmasından acı çeken ve zevk alan Severin'in hikayesini...

Bana üç çocuk doğuran bir kadınla evlendim.
O kadının eline kırbaç verip beni acıtmasını;
Gazeteye ilan verip beni aldatmasını sağladım.
Aurora Rümelin'i Wanda'ya dönüştürmeye çabaladım.

"Çünkü ben ancak iki tip kadın sevebilirim: İyi niyetli, sadık, benim yazgımı paylaşacak, soylu, neşeli bir kadın ve eğer öylesini bulamazsam aldatan, erdemsiz, acımasız bir kadın olmalı. Ne diye gizleyeyim, asıl böylesi bana göredir. Sevgi mutluluğundan tam payımı alamasam bile, acı zehrini son damlasına kadar içerim."

Çocuklarımın annesinden boşandım. Başka kadınlarla başka maceralar yaşadım. O kadınlarla aşk kontratları yaptım.

"Bay Leopold von Sacher Mazoch, Altı ay süreyle, payan Pistor'un kölesi olmaya; onun bütün istek ve buyruklarını yerine getirmeye şerefi üzerine söz verir…


Kölenin sahibi kölesini dilediği gibi cezalandırabilecektir. Köle sahibiyle sevgili olmaktan asla bahsetmeyecektir. Buna karşılık Fanny Pistor köleyi cezalandıracağı zamanlar kürkünü giymeye söz verir. "
8.Aralık. 1869

Kanımı, zekamı, onurumu, gücümü bu kadınlara devrettim. Yaşama ve ölme hakkımı da hatta. Bana ne kadar acımasızca davransalar onlara bağlılığım o kadar arttı. Bir kadının yol açtığı ızdırap göklerin yedi kat üstüne yükselmem için gereken kanattır benim gözümde. Mutsuz bir koca olmaktansa sefil bir köle olmayı seçtim.

Kovalamacaları, maskeleri, gizemleri, kimden geldiği belli olmayan aşk mektuplarını; o mektupların sahibini ararken yaşadığım heyecanı sevdim.
Onlar olmadan ben yaşayamazdım. Yaşamayınca yazamazdım da…

9.Mart.1895'de Lindheim'de kalp yetmezliğinden ölmeden önce 60 senelik hayatıma sığdırdığım maceralarım geçti gözümün önünden. Tekrar dünyaya gelme şansım olsa yine aynı hayatı yaşardım, diye düşündüm. Çünkü bence:

"Yaşamın değeri zevkle ölçülür; zevk ve sefa içinde yaşayanın ölürken gözleri arkada kalır; aılar, yoksunluklar ve ıstıraplarla yaşayan kişi ise ölüm kavuştuğu bir dost olarak selamlar.
Zevk ve zulüm
Özgürlük ve kölelik
El ele giderler
..."

Ben Leopold von Sacher Masoch. İnsan tabiatının gölgelerine meraklı bir kaşif; karanlık yollara, dehlizlere, labirentlere meyilli bir maceraperest, tabuları yıkan bir devrimci…
Kaçık bir aşk filozofu, zoraki baba, sevgili ve köle, asilzade ve psikopat…
Tanıştığımıza memnun oldum.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


__________________
Ey iki adımlık yerküre; senin tüm arka bahçelerini gördüm ben.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 23 Eylül 2011, 19:01   #2
Çevrimdışı
Aze
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Leopold von Sacher Masoch / Mazoşizm.




Kürklü Venüs kitabının ismini,Uğur ziya Şimşek'in Kıyıdakiler isimli kitabında adı geçtiğinde okumuştum.
İki kitabı da tavsiye ederim.Özellikle Kıyıdakiler'i..

''Bana üç çocuk doğuran bir kadınla evlendim.
O kadının eline kırbaç verip beni acıtmasını;
Gazeteye ilan verip beni aldatmasını sağladım.
Aurora Rümelin'i Wanda'ya dönüştürmeye çabaladım.''

İç ürpertici..

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
leopold, masoch, mazoşizm, sacher, von


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Leopold von Ranke Nava Felsefe 0 03 Şubat 2011 15:27
Sacher Kareleri konTes Tatlılar 5 24 Mayıs 2010 18:59