IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Şubat 2009, 02:06   #1
Çevrimdışı
Sacher Kareleri




(Sacher Squares)
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Malzemeler:
zemini icin:
  • 125 gr un
  • 60 gr tereyag, kup kup kesilmis
  • 60 gr toz seker
  • Hafif cirpilmis iki yumurta sarisi
  • 2 cay kasigi buzlu su
Hazırlanması:
  1. firini 180 dereceye ayarlayin
  2. yogurma kabiniza unu eleyin, ardindan tereyagini ekleyip parmak uclarinizla yogurun, sekeri ekleyip tahta kasikla karistirin ve yumurta sarilarini ekleyin. en son buzlu suyu da koyduktan sonra puruzsuz bir hamur elde edene dek yogurun, gerekirse su ekleyebilirsiniz ama gerekecegini pek sanmiyorum.
  3. Tepsinize sereceginiz yagli kagida 18 cm ye 27 cmlik bir dikdorten cizin, ve ters cevirip tepsiye koyun. Elde ettiginiz hamuru merdaneyle acip, dortgenin tam ustune gelecek sekilde kagida serin, . dikdortgenin disina gelen fazla yerlerini bicakla ayirin ve firinda 10 dakika altin sarisi renk alana kadar pisirin, firindan cikarip sogutun.
Kek icin:

Malzemeler:
  • 125 gr un
  • 40- 50 gr kakao
  • 250 gr pudra sekeri
  • 100 gr tuzsuz tereyag
  • 2 yemek kasigi kayisi marmeladi ( ben Coccolat'dan pastacilarin kullandigindan aldim)
  • Sarisi beyazi ayrilmis 4 yumurta
  • yumurta aklarini cirparken kullanmak icin bir fiske tuz
  • ekstradan uzeri icin 1 su bardagi kayisi marmeladi
Hazırlanması:
  1. firini 180 dereceye ayarlayin
  2. 18 cmye 28 cm dikdortgen kalibinizi yaglayin, benim kalibim buyuyen kaliplardan oldugu icin altina serdigim yagli kagidi ice dogru kivirdim sizma olmasin diye.
  3. kakao ve unu genis bir karistirma kabina eleyin, ortasini havuz gib acin. isiya dayaniklii ayri bir kapta sekeri, yagi ve 2 kasik marmaeladi karistirin, cok kisik ateste tereyag eriyip seker yagin icinde kabybolana kadar karistirin, ve atesten aldin. yagli karisimi havuz gibi actigniniz unlu kakao karisimin ortasina dokun, iyice karistirip ve malzemeler birbirini ozumsedikten sonra yumurta sarilarini ekleyip yine cok iyi karistirin.
  4. temiz ve kuru bir cirpma kabinda yumurta beyazlarini koyun ve bir fiske tuz esliginde kar gibi olana dek hic durmadan mikserle cirpin, kabi ters cevirdiginizde dusmeyecek kivama geldiginde cirpmayi birakin ve metal bir kasik yardimiyla kakaolu karisimin icine yedirin.
  5. kalibiniza bu karisimi dokun ve yaklasik 30 dakika, keke batirdiginiz bicak veya kurdan temiz cikana dek pisirin. kek pistikten sonra sogumasi icin 15 dakika bekleyip kalibindan ayirin.
kaplama malzemesi:


malzemeler:
  • 250 gr bitter cikolata
  • 250 ml cig krema
Hazırlanması:
  1. teflon sutlugunuzun icine cikolata ve kremayi koyun. cikolata kremayla butun olana kadar cok kisik ateste ara sira karistirarak eritin. Oda sicakliginda sogumasi icin birakin, sakin ara sira karistirmayi unutmayin ustu kabuk baglamasin.
  2. marmeladi mikrodalgada veya benmari usulu, hatta daha kolayi teflon sutlukte ocakta isitin. puruzsuz bir kivam almasini bekleyip kenara alin.
  3. ilk pisirdiginiz zeminin uzerini fircayla marmelada bulayin ve dikkatli bir sekilde ustune kakaolu kek kismini yerlestirin, yapismasi icin hafifce ama cok hafifce ustune pat pat vurun.
  4. Keskin bir bicakla 24 kareye ayirin.
  5. her karenin yan yuzeylerine fircayla marmeladi surun, bu parcalari izgaranin ustune alin, aralarinda en az 4 cm bosluk kalsin.
  6. Spatulayla cikolatali kaplama sosumuzu, altina yagli kagit serilmis tepsi olan izgaranin ustundeki sacher squarelerimizin tabani haric her yerine surelim. bu cok sabir gerektiren bir is, ben bir sure sonra elimle sosun icine daldirmaya basladim, kenarlardaki acikliklar icin de krema sikicaginin en ince ucunu kullanabilirsiniz. sosun karelere yerlesip sogumasini bekleyin ve soguduktan sonra krema torbasina doldurdugunuz kaplama sosuyla karelerin ustune S harfi yapin.
  7. Hava almayan bir kapta saklanirsa 5 gun dayanabilir.
kaynak: Family Circle Step by Step biscutis and slices kitabindan, sayfa 76- 77
(Sacher Squares)
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Malzemeler:
zemini icin:
  • 125 gr un
  • 60 gr tereyag, kup kup kesilmis
  • 60 gr toz seker
  • Hafif cirpilmis iki yumurta sarisi
  • 2 cay kasigi buzlu su
Hazırlanması:
  1. firini 180 dereceye ayarlayin
  2. yogurma kabiniza unu eleyin, ardindan tereyagini ekleyip parmak uclarinizla yogurun, sekeri ekleyip tahta kasikla karistirin ve yumurta sarilarini ekleyin. en son buzlu suyu da koyduktan sonra puruzsuz bir hamur elde edene dek yogurun, gerekirse su ekleyebilirsiniz ama gerekecegini pek sanmiyorum.
  3. Tepsinize sereceginiz yagli kagida 18 cm ye 27 cmlik bir dikdorten cizin, ve ters cevirip tepsiye koyun. Elde ettiginiz hamuru merdaneyle acip, dortgenin tam ustune gelecek sekilde kagida serin, . dikdortgenin disina gelen fazla yerlerini bicakla ayirin ve firinda 10 dakika altin sarisi renk alana kadar pisirin, firindan cikarip sogutun.
Kek icin:

Malzemeler:
  • 125 gr un
  • 40- 50 gr kakao
  • 250 gr pudra sekeri
  • 100 gr tuzsuz tereyag
  • 2 yemek kasigi kayisi marmeladi ( ben Coccolat'dan pastacilarin kullandigindan aldim)
  • Sarisi beyazi ayrilmis 4 yumurta
  • yumurta aklarini cirparken kullanmak icin bir fiske tuz
  • ekstradan uzeri icin 1 su bardagi kayisi marmeladi
Hazırlanması:
  1. firini 180 dereceye ayarlayin
  2. 18 cmye 28 cm dikdortgen kalibinizi yaglayin, benim kalibim buyuyen kaliplardan oldugu icin altina serdigim yagli kagidi ice dogru kivirdim sizma olmasin diye.
  3. kakao ve unu genis bir karistirma kabina eleyin, ortasini havuz gib acin. isiya dayaniklii ayri bir kapta sekeri, yagi ve 2 kasik marmaeladi karistirin, cok kisik ateste tereyag eriyip seker yagin icinde kabybolana kadar karistirin, ve atesten aldin. yagli karisimi havuz gibi actigniniz unlu kakao karisimin ortasina dokun, iyice karistirip ve malzemeler birbirini ozumsedikten sonra yumurta sarilarini ekleyip yine cok iyi karistirin.
  4. temiz ve kuru bir cirpma kabinda yumurta beyazlarini koyun ve bir fiske tuz esliginde kar gibi olana dek hic durmadan mikserle cirpin, kabi ters cevirdiginizde dusmeyecek kivama geldiginde cirpmayi birakin ve metal bir kasik yardimiyla kakaolu karisimin icine yedirin.
  5. kalibiniza bu karisimi dokun ve yaklasik 30 dakika, keke batirdiginiz bicak veya kurdan temiz cikana dek pisirin. kek pistikten sonra sogumasi icin 15 dakika bekleyip kalibindan ayirin.
kaplama malzemesi:


malzemeler:
  • 250 gr bitter cikolata
  • 250 ml cig krema
Hazırlanması:
  1. teflon sutlugunuzun icine cikolata ve kremayi koyun. cikolata kremayla butun olana kadar cok kisik ateste ara sira karistirarak eritin. Oda sicakliginda sogumasi icin birakin, sakin ara sira karistirmayi unutmayin ustu kabuk baglamasin.
  2. marmeladi mikrodalgada veya benmari usulu, hatta daha kolayi teflon sutlukte ocakta isitin. puruzsuz bir kivam almasini bekleyip kenara alin.
  3. ilk pisirdiginiz zeminin uzerini fircayla marmelada bulayin ve dikkatli bir sekilde ustune kakaolu kek kismini yerlestirin, yapismasi icin hafifce ama cok hafifce ustune pat pat vurun.
  4. Keskin bir bicakla 24 kareye ayirin.
  5. her karenin yan yuzeylerine fircayla marmeladi surun, bu parcalari izgaranin ustune alin, aralarinda en az 4 cm bosluk kalsin.
  6. Spatulayla cikolatali kaplama sosumuzu, altina yagli kagit serilmis tepsi olan izgaranin ustundeki sacher squarelerimizin tabani haric her yerine surelim. bu cok sabir gerektiren bir is, ben bir sure sonra elimle sosun icine daldirmaya basladim, kenarlardaki acikliklar icin de krema sikicaginin en ince ucunu kullanabilirsiniz. sosun karelere yerlesip sogumasini bekleyin ve soguduktan sonra krema torbasina doldurdugunuz kaplama sosuyla karelerin ustune S harfi yapin.
  7. Hava almayan bir kapta saklanirsa 5 gun dayanabilir.
kaynak: Family Circle Step by Step biscutis and slices kitabindan, sayfa 76- 77
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Alt 12 Mart 2009, 07:16   #2
Çevrimdışı
Cevap: Sacher Kareleri




Güzele benziyo tşkler

  Alıntı ile Cevapla

Alt 25 Haziran 2009, 20:36   #3
Çevrimdışı
Cevap: Sacher Kareleri




ooooww ne güzeli
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Güzeldende öte muhteşem görünüyor.. Hemen denemeli bence (:

  Alıntı ile Cevapla

Alt 26 Haziran 2009, 09:25   #4
Çevrimdışı
Cevap: Sacher Kareleri




ßeceriksizsin sen otur yazı yaz burada
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


KonteS emeğine saqlık :o)

  Alıntı ile Cevapla

Alt 13 Temmuz 2009, 19:07   #5
Çevrimdışı
Cevap: Sacher Kareleri




Hadi ordan.. Gayet becerikliyimdir iyi yemek yaparım heleki pasta tatlıda üstüme tanımam , biliorsun :P
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

  Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Mayıs 2010, 18:59   #6
Çevrimdışı
Cevap: Sacher Kareleri




Ne Zaman Annen Yemek Hazırla DEdi Sana
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Hep Sakarlıqından kadın mutfaqa bile Sokmuyor :- )

  Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
kareleri, sacher

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sacher Turtası (Sachertorte) Desmont Pastalar 0 06 Aralık 2014 11:13
Kürklü Venüs - Leopold von Sacher-Masoch Bab Ne Okumalıyım? 0 05 Aralık 2011 20:11
Leopold von Sacher Masoch / Mazoşizm. Mara Felsefe 1 23 Eylül 2011 19:01