IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ekim 2011, 15:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Osho Meditasyon…





Hiçbir şey yapmadığınız zaman, bedensel, zihinsel, her düzeyde tüm eylem kesildiği zaman ve siz sadece öylece var iseniz, işte meditasyon budur. Meditasyon yapamazsınız, onu uygulayamazsınız; sadece onu anlamalısınız.
Sadece olmak için zaman bulabildiğinizde bütün yaptıklarınızı bırakın. Hiçbir şey yapmadığınız ve tümüyle gevşemiş halde sadece merkezinizde olduğunuz tek bir lahza, tek bir an bile meditasyondur. Ve bir kez bu yeteneği, bu oluş halini kazandığınızda bu durumda istediğiniz kadar uzun süre kalabilirsiniz; sonunda yirmidört saat bu durumda kalabilirsiniz.
Bir kez varlığınızın rahatsız olmadan kalabilme yolunun farkına vardığınızda, yavaş yavaş varlığınızın kımıldamamasına dikkat ederek birşeyler yapmaya başlayabilirsiniz. Bu meditasyonun ikinci kısmıdır.
Önce sadece olmayı öğrenerek, sonra küçük edimleri öğrenerek: yerleri temizleyerek, duş alarak, fakat kendinizi merkezde tutarak. Sonra daha karmaşık şeyler yapabilirsiniz…
Örneğin ben size konuşuyorum, fakat meditasyonum bozulmuyor. Konuşmayı sürdürebilirim, fakat merkezimde ufacık bir dalgalanma bile yok; merkezim sessiz, son derece sessiz.
Bu nedenle meditasyon eyleme karşı değildir. Yaşamdan kaçmanız gerekmez. O size sadece yeni bir yaşam şekli öğretir. Siz hortumun, kasırganın merkezi olursunuz. Yaşamınız devam eder, gerçekten çok daha yoğun bir şekilde - daha çok sevinç, daha çok berraklık, daha çok vizyon, daha çok yaratıcılıkla - devam eder, yine de uzaksınızdır, sadece etrafınızda olup biten herşeyi gören, dağların üstündeki bir gözlemcisinizdir.
Siz yapan değilsinizdir, siz gözlemleyensinizdir. Meditasyonun tüm gizi budur, sizin gözlemci olmanızdır. Yapma kendi düzeyinde sürer gider, bunda sorun yoktur: odun kesme, kuyudan su çekme. Küçük büyük herşeyi yapabilirsiniz; sadece bir şeye izin verilmez ve bu da bu merkezlenişinizin, kendi içsel dengenizin, farkındalığınızın kaybolmaması gereğidir.
Bu farkındalık, bu uyanıklık kesinlikle bozulmadan, bulutlanmadan kalmalıdır.
Farkındalıkta ilk adım bedeninize karşı çok uyanık olmaktır. Yavaş yavaş kişi her hareketine, her edimine karşı tetikte olur. Ve farkında oldukça bir mucize olmaya başlar: bedeniniz daha gevşer, daha uyumlu olur, bedeninize hakim olan derin bir huzur başlar, bedeninizde nabız gibi gizli bir müzik çarpmaya başlar. Sonra düşüncelerinizin farkında olmaya başlayın; aynısı düşüncelerle de yapılmalıdır. Düşünceler bedenden çok daha inceliklidir ve elbette, çok daha tehlikeli.
Ve düşüncelerinizin farkına vardığınızda içinizde neler olup bittiğine şaşırırsınız. Herhangi bir anda neler olduğunu yazsanız, büyük bir şaşkınlığa uğrarsınız. İnanamazsınız "İçimde bunlar oluyor." Sadece on dakika yazmayı sürdürün. Kimsenin girmemesi için kapıları kilitleyin, pencereleri kapatın, böylece tümüyle dürüst olabilirsiniz ve bir ateş yakın ki yazdıklarınızı içine atabilesiniz! Böylece bunları sizin dışınızda kimse bilmez. Ve sonra tümüyle dürüst olun ve zihninizin içinde neler olduğunu yazın.
Ve on dakika sonra yazdıklarınızı okuyun - içinizde çılgın bir zihin olduğunu göreceksiniz! Biz bu çılgınlığın gizli bir akım gibi akıp durduğunun farkında değiliz. Bu sizin yaşamınızda önemli olan herşeyi etkiler. Öyleyse bu çılgın adamın değişmesi gerek. Ve farkındalığın mucizesi, farkında olmaktan başka hiçbir şey yapmak zorunda olmamanızdır. Sadece onu izleme durumu bunu değiştirir. Yavaş yavaş çılgın adam kaybolur; yavaş yavaş düşünceler belli bir modele girmeye başlar: artık kaos yaratmazlar, daha çok bir evrene benzerler; ve sonra yine daha derin bir huzur hakim olur. Ve bedeniniz ve zihniniz huzurlu olduğu zaman, birbirleriyle uyumlu olduklarını, aralarında bir köprü olduğunu göreceksiniz. Şimdi artık farklı yönlere gitmiyor, farklı atlara binmiyorlardır.
İlk kez uyum vardır ve bu uyum üçüncü adımı uygulamaya çok yardım eder - yani duygularınızın, hislerinizin, ruh hallerinizin farkında olmak. Bu en incelikli tabakadır ve en zorudur, fakat eğer düşüncelerin farkında olabiliyorsanız, bu sadece bir adım fazlasıdır. Ruh hallerinizi, duygularınızı, hislerinizi düşünmeye başlarken biraz daha yoğun bir farkındalığa gerek vardır. Bir kez bu üçünün farkına vardığınızda hepsi tek bir fenomen halinde birleşir. Ve bu üçü birlikte işlev görerek, mükemmel çalışarak bir olduğu zaman bu üçünün müziğini hissedebilirsiniz - bir orkestra olmuşlardır. Sonra dördüncüsü ortaya çıkar ki bunu siz yapamazsınız - bu kendi kendine olur. Bütünden bir armağandır bu. Bu üçünü yapanlar için bir ödüldür. Ve dördüncüsü kişiyi uyandıran nihai farkındalıktır. Kişi farkındalığının farkına varır - dördüncüsü budur. Bu kişiyi Buda yapar. Ve ancak bu uyanışta insan saadetin ne olduğunu anlamaya başlar. Beden zevki bilir, zihin mutluluğu bilir, yürek sevinci bilir, dördüncüsü saadeti bilir. Saadet sannyas'ın hedefidir ve farkındalık buna giden yoldur.
Ciddi olmadan, oyunvari bir şekilde meditasyon yapın, çünkü ciddi meditasyon yaptığınızda gerginleşirsiniz. Meditasyon gevşemeyi gerektirir. Meditasyon neşeli bir yürek ister. O iş değildir, oyundur.
Bu nedenle her yerde meditasyon yapabilirsiniz - duş alırken yapabilirsiniz, yatağınızda uyurken yapabilirsiniz, karınızla ya da kocanızla sevişirken yapabilirsiniz - çünkü meditasyonun hiçbir engeli, hiçbir koşulu yoktur.
Meditasyon sadece sessiz bir zihin durumu demektir. Sessiz bir zihin durumuyla herşeyi yapabilirsiniz. Ve yaptığınız herşey daha zarif olacaktır, daha yaratıcı olacaktır, daha iyi çiçekler, daha iyi meyveler getirecektir. Yaşamınız her boyutta daha zengin olacaktır. Ben yaşamın tüm boyutlarında zenginlikten yanayım. Para tek başına zenginlik değildir...

__________________

English Preparatory Department
School of Foreign Languages
Assistant English Teacher
Ankara Baskent University
2017-18

“Benim, senden öncem ve senden sonram yok, yalnızca sen varsın...”
C.A - 31.12.2010 - ∞

English Language and Literature
Faculty of Humanities and Letters
Ankara Bilkent University
2010-15
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
meditasyon…, osho


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Meditasyon Kalemzede Felsefe 0 23 Eylül 2011 01:57
Meditasyon Egzersizleri Sır Sağlık Köşesi 0 28 Ekim 2010 21:45
Dua eden köpek meditasyon öğrenecek Candy Merak Ettikleriniz 2 08 Mayıs 2010 22:54
Kolay Bir Meditasyon Uygulamasi... Spammer Felsefe 0 09 Temmuz 2009 02:22