IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Mayıs 2012, 16:34   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hiç olursan, her şey olursun.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kendimizi önemseriz, çok çok değerli görürüz. Özünde insanızdır oysa, sadece insan! Herkes gibi, herkes kadar insanız... Birinin evladı, birinin dostu, birinin arkadaşı, ulaşamadığı, sevdiği, sevgilisi, kardeşi ve bir dolu sıfatlandırılacak bir dolu şeyi…. Ve birileri de bizim için öyledir. Sıradan, özel, değerli ya da değersiz. Sınıflara ayırır, yargılar, bazen affeder bazen de affetmez ama sınıflara ayırır hayat insanlarımızı.

Tüm bu değerlendirmeler içinde verdiğimiz ya da vermediğimiz değeri hâk ettiğini sorgulamayız. Fakat bize biri hata yapınca hak etmediğimiz inancına kapılır, sıralara dizilmiş tüm sitemlerle yükleniriz hem kendimize hem karşımızdakilere. Roller değiştiğinde ise tüm değerlendirmeleri kendi bakış açımızdan yaparız. Sevgiyi de, değeri de, özel olmayı da biz hep hak ederiz, aksi olamaz. Kendimizi pek bir sever, yüceltiriz… Hep en iyisini hâk ederiz. Buna inanır, bununla yaşarız. Egolarımız, hayattan edindiğimiz tecrübeler buna odaklar bizi, odaklanmak isteriz. Bağlanır, bağlanılmak isteriz. Tüm bu bağımlılıklar içinde insan olduğumuzu, hatalarımızı, yüklediğimiz tüm sıfatlarla değerlendirir, var olmanın temel nedenini unuturuz.

İnsan olmayı, varlık, birey kavramlarını algılamada hatamı yapıyoruz? Oysa herkes aynı. Genel olarak bakıldığında farkımız nedir ki birbirimizden? Hepimiz aynıyız oysa, birkaç karakter adlandırmasıyla üzerlerimize yapıştırdığımız birkaç farklılık, göz algısında farklı görünmeler dışında aynıyız…Ruhlarımız farklı sadece! Dünya da nesnel olarak her canlıda var olan ruhlarımız farklı. Benzer ama farklıda. Göz temasında ayrımına varılabilecek, öz benliklerimiz dışında kalan tüm biriktirdiklerimiz ya da biriktirdiğimizi sandıklarımız, karşımızdakilerin bizde algıladığı kadarız hepimiz. Hiçiz, sadece hiç… Her şeyin, herkesin içinde yer edinme çabalarımızda tüm varlığın içinde sadece insanız. Hiç olunca, hiçliğe yükselebilince, her şey olabilmenin yalınlığına varırız oysa. Vazgeçip tüm yaşam boyunca dikte edilen yargılardan fikirlerden, içimizi boşaltabilince huzuru da buluruz belki! Bedenlerimiz herkes kadar, herkes gibi…

Farkımız ruhumuz ve hiçliğimiz; hiç.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hic, olursan, olursun, şey


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ne olursun GİTME! Kalemzede Genel Paylaşım 0 06 Nisan 2012 16:15
Geri Dön Ne'olursun Satuk Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 05 Mart 2010 04:18
taş olursun (+18) Dream_Night Fıkra 2 11 Temmuz 2007 03:09