IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ocak 2016, 09:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Platon; “İlk ve en büyük zafer, insanın kendi kendisini fethetmesidir.”




Biz insanlar hayatımızın yönünü veya yaşam şeklimizi değiştirecek farklı durumları oluşturabilmek için bazı kararlar alırız. Ve bu kararlar için; yeni yıl, doğum günü, evlilik, gibi yeni başlangıç dönemlerini tercih ederiz. Çünkü yeni olan bu süreçlerde kendimizi de yenileyebilecek gücü bulabileceğimizi düşünürüz. Hayatımızı değiştirecek olayları sonra oluşturacağımıza kendimizi inandırırız. Fakat henüz yeni olan, beklenen süreçleri yaşamaya başladığımızda, hemen öncesinde almış olduğumuz kararları unutuveririz. Ya da mazeretler uyarlayarak vazgeçeriz.

Oluşturduğumuz mazeretler makul ve mantıklıdır. O nedenle önce kendimiz bunlara inanırız. Ve inandığımız mazeretleri gerçekmiş gibi yaşarız. Dolayısıyla “Bu benim işim değil” , “Çocuklarımın bana ihtiyacı var” vb. mazeretlerimiz, kararlarımızın sorumluğunu almamamıza karşı, bizi savunup durur. Bu da kendimizi hoş görmemizi sağlar.

Mazeretler istediklerimizi iç dünyamızdan değil, dış dünyamızdan beklememize sebep olur. O nedenle de “ Yeni bir projeye ayıracak zamanım yok”, “ Çok stresliyim”, “Etrafımdaki herkes sorumsuz” gibi mazeretlerle içimizdeki potansiyeli hiçe sayarak, istediklerimizi elde etme becerimizi yok ederiz.

Mazeretler kendimizi gerçekleştirme yolundaki en büyük engeldir. Bizi almış olduğumuz kararlardan farkında olmadan uzaklaştırır. Çünkü mazeretlerimizi o kadar İçelleştiririz ki, gerçekliğini ispatlamak için her türlü koşulu oluştururuz. Oysaki o ispatlar, istediklerimizi yapmamanın, mantığa bürünme şeklidir. Bunun farkına varmalıyız. Bu bağlamda baktığımızda, savunduğumuz her bir mazeret, gerçekleştirmek istediğimiz durumu, “yapmayacağımızı” gösterir.

Çünkü her sorunun mutlaka bir çözümü vardır. Fakat biz, o çözüme gidecek yolu göze alamamışızdır. Gerekli çabayı göstermiyoruzdur. Eğer gerçekten çabalamış olsaydık, o proje için gerekli zamanı, boş zamanlarımızın içinde bulup çıkarabilirdik. Ya da stres olarak adlandırdığımız yapmamanın verdiği negatif enerjiyi, istediğimiz şeyi yaparak nasıl pozitif enerjiye çevirdiğimizi görürdük.

Dolayısıyla bulunduğunuz yerden memnun değilseniz, sizi haklı çıkaran sizi engelleyen mazeretlerinizi belirleyen. Ve hemen vazgeçin. Unutmayın her tercih bir vazgeçiştir.

“İlk ve en büyük zafer, insanın kendi kendisini fethetmesidir.”
Platon

__________________
Ey iki adımlık yerküre; senin tüm arka bahçelerini gördüm ben.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bÜyÜk, en, fethetmesidir”, insanın, kendi, kendisini, platon, ve, zafer, “İlk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PlayStation 4'ten büyük bir zafer daha! Deep PlayStation 0 16 Eylül 2014 21:00
'Bir insanın yaşayacağı en büyük acıyı tattım' Violent Haber Arşivi 0 06 Kasım 2012 09:17
Facebook'dan büyük zafer! Deep Facebook Haberleri 0 03 Ocak 2012 19:57