IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Seth

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Şubat 2015, 20:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Caner Erkin'in menajerinden İnter itirafı!




Menajer Batur Altıparmak, Selçuk İnan, Salih Uçan ve Caner Erkin ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Selçuk İnan, Salih Uçan ve Caner Erkin gibi önemli futbolcuların futbolcu temsilciliğini yapan Batur Altıparmak Bugün TV’de yayınlanan Ceza Sahası programına katıldı ve yeni menajerlik sistemini anlattı. Altıparmak ayrıca Caner’in neden İnter’e gidemediğini anlattı.

Menajerlik sistemi değişiyor

"Lisanslı temsilcilik artık kalktı. Lisansların hepsi iade edilecek. Buna karşılık arabuluculuk getirildi. Mesela bir oyuncu kulüple anlaşma yaparken arada biz menajerlerinde ismi geçecek. Ama öncelikle sorulması gereken soru ‘’FIFA neden bu işi değiştirdi?’’ Dünyada istatistiklere bakılınca menajerler resmi olarak %30 para kazanıyor. Geriye kalan %70’i gayriresmi. Bu konuyla ilgili İtalyanlar ciddi şekilde FIFA’ya baskı yapıyor. İtalyanlar bu iş için FIFA’ya, ‘’Ya bu işten tamamen çık ya da ülke federasyonları belli bir çerçeveye sokup kararlarını entegre etme’’Diyor. Her federasyon kendi talimatnamesini hazırlasın diyorlar fakat FIFA ne işin içinden tamamen çıkıyor ne de bu işle ilgilenmek istiyor. Bu talimata gelecek olursak, Futbol’da çok büyük kaoslar getirebilecek bir talimat değişikliği olduğunu düşünüyorum. "

Menajerlik sınavı kalkıyor

"Her Mart ayında federasyon oyuncuların ne kazandığını, menajerlerin ne kazandığını yazılı olarak onlara deklare etmemizi istiyor. Hangi oyuncunun hangi menajerin tesir ettiğini bilemeyeceksin bu da büyük sorunları beraberinde getirecek. En önemlisi de Futbolculuk Temsilcisi sözleşmesi bu talimatla birlikte kalkacak. Eskiden menajerlik sınavı da vardı o da ortadan bu talimatla beraber kalkacak. "

Salih Uçan'ın son durumu

"Roma, Salih’i isterken zaten 2 yıllık bir proje kapsamında onu transfer etmek istedi. Bizimde planımız ilk senesinde 5-10 maç arası oynarsa başlangıç için iyi diye düşünüyorduk fakat sezon başına iyi başlamasına rağmen Milli takım dönüşünde sakatlığı nüksetti ve 1.5 ay antrenman yapamadı. Antrenman yapamayınca da formu doğal olarak düştü. Tam kendini toparladı normale dönüyor derken bir kez daha sakatlık yaşadı. Salih şu an Ocak ayı başından beri düzgün çalışıyor. Artık kadroya da girmeye başladı ama hocası henüz onu kullanmadı fakat tahminime göre onu muhakkak kullanacak. Bu sene olmasa bile 2. Sene elbet oynayacaktır orada. Farz edelim bu 2 senede de hiç oynamadı. Salih’in orada yaptığı antrenmanlar, yaşayış biçimi onun geleceğine direkt olarak etki edecektir. Çünkü Salih verdiğiniz her şeyi alabilen bir oyuncu. Hep gelişime açık bir isim."

Selçuk İnan ve sözleşmesi...

"Selçuk, 3.bölgede oynayacak bir futbolcu değildir. Genelde oyunu geniş alanda oynayabilecek ve oyunu geriden yönlendirebilecek bir isim. Bu tamamen benim kendi düşüncem hatta bununla ilgili açıklamada yapmıştım. Selçuk, geçen sezon orada oynarken çok tepki aldı. Haklıda olabilir tepki verenler haksız da olabilir o kamuoyunun takdiridir. Ama şunu söylemek istiyorum, takım 1-0 galipken Selçuk yuhlanıyorsa buna haliyle herkes üzülür. Bu olaylar artık geçmişte kaldı. Selçuk önüne bakıyor. O dönemde Ünal Aysal kontratı olmasına rağmen kafası biraz rahatlasın diye 3 yıl daha kontrat uzatmak istediklerini söyledi. Biz kulüple rakam konusunda hiçbir şey konuşmadık. Direkt olarak sözleşmeyi imzaladık."

Avrupa'dan teklif alan futbolcu var mı?

"Bir çok genç oyuncu şu anda teklif alıyor fakat kulüplerimiz verilen teklifleri kabul etmiyor. Oyuncuya 2 milyon Euro veriyorlar kulübü 5 milyon Euro istiyor e haliyle karşı tarafta bu teklifi kabul etmiyor. Bir çok kulüple görüşüyorum ve bir oyuncunun ne kadar edeceğini aşağı yukarı tahmin edebiliyorum fakat bir gün bir menajer çıkıyor gidiyor kulüp başkanını aklına giriyor. ‘Başkan, sana 6 milyon Euro getiririm bu oyuncu için satma’’ Diyor ve işin içinden çekiliyor. Bundan sonrada başkanın aklı karışıyor. Bu anlattığım oyuncu için o menajer hakkında yönetime verin yetkiyi getirebiliyorsa getirsin 6 milyon euro’yu oyuncuyu bizzat elimle götüreceğim dedim fakat o menajer bu rakamı haliyle getiremedi. Bu tarz olaylar ortalığı her zaman karıştırıyor."

Caner İnter'e gidemedi, çünkü...

"Türk oyuncular bir çok ülkede yabancı olarak sayılıyor. Caner için de bunu söyleyebiliriz. Ekstra kontenjan işgal ediyor diye Inter transferi gerçekleşecekken olmadı. Caner de gitmek istiyordu ortam oluşmuştu. O dönemde Fenerbahçe ile de anlaşmıştık. Inter de Caner’i çok istiyordu ama o dönemde yabancı statüstünde oluşan problemden dolayı Inter’e transferi gerçekleşmedi."

fanatik

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
caner, erkinin, itirafı, menajerinden, İnter


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık