IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Mart 2018, 09:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dev derbiye torpil dolu davul sokan şüphelilere dava!




Beşiktaş-Fenerbahçe arasında oynanan dev derbiye şeffaf davul aksamına özel yapım zula içerisine gizlenmiş çok sayıda torpil ve meşale soktuğu tespit edilen ve bu kişilere yardım eden Fenerbahçe taraftarı 5 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Şüpheliler hakkında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzenlemesi Kanunu'na muhalefet suçları kapsamında dava açıldı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Spor Toto Süper Lig'in 25 Şubat 2018 günü oynanan Beşiktaş - Fenerbahçe maçına çok sayıda torpil ve meşaleyi şeffaf davul aksamına özel yapım zula içine gizleyerek soktuğu ve buna yardımcı olduğu ortaya çıkan Fenerbahçe taraftarı 5 şüpheli hakkında geçtiğimiz günlerde operasyon düzenlenmiş, şüpheliler gözaltına alınmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca olayla ilgili başlatılan soruşturma tamamlanarak iddianame düzenlendi. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, 2 şüphelinin olayı gerçekleştirdiği, diğer 3 şüphelinin ise olay öncesinde şüphelilerden Oğuz A.'nın stada başkası adına düzenlenmiş passoligle giriş yapmasına yardımcı olduğu kaydedildi.

Spor Suçları Savcısı Asım Ekren tarafından hazırlanan İddianamede, şüphelilerden Oğuz A. ve Ramazan Tarık S.'nin maçı izlemek için Vodafone Park Stadyumu'na gittiği, İstanbul Emniyeti Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan araştırmalar sonucunda, iki şüphelinin 10 adet meşale-torpili davulun içerisine gizleyerek stada soktukları kaydedildi. Bu maddeleri hem kendilerinin kullandıkları, hem de taraftarlara dağıttıkları yönünde tutanak tutulduğu belirtildi.

3 ŞÜPHELİ DESTEK OLDU

Oğuz A. ve Ramazan Tarık S. dışındaki diğer şüpheliler Emre A., Gökhan T. ve Uğur Engin V. alınan savunmalarında maça gitmediklerini ifade etti. Ancak iddianamede, Oğuz A. ve Ramazan Tarık S.'nin bu eylemi birlikte planladıkları, Oğuz A.'nın giriş kartının olmadığı, şüpheli Uğur Engin V. adına düzenlenen passolig kartının Emre A.'ya verildiği, Emre A.'nın da Gökhan T.'ye teslim ettiği, bu şahsın kartı Oğuz A.'ya verdiği ve şüphelinin başkası adına kayıtlı kartla giriş yaptığı belirtildi.

Bu şekilde şüpheliler Emre A., Gökhan T. ve Uğur Engin V.'nin diğer 2 şüpheliye yardımda bulunduğu kaydedildi. Şüpheliler, savcılıkça alınan savunmalarında suçlamaları kabul etmezken Oğuz A. ve Ramazan Tarık S. eylemi kısmen doğruladı. İddianamede, Oğuz A. ve Ramazan Tarık S.'nin seyircilere temin etmek amacıyla spor alanına yasaklanmış madde sokmak veya spor alanında seyircilere temin etmek, sokulan yasak maddeyi kullanmak kapsamında kaldığı, fiilin müsabakanın seyrini veya güvenliğini bozduğu belirtildi.

Ayrıca iddianamede, diğer şüpheliler Emre A., Gökhan T. ve Uğur Engin V.'nin ise seyircilere temin etmek amacıyla spor alanına yasaklanmış madde sokmak veya spor alanında seyircilere temin etme eyleminin işlenmesinden önce veya işlenmesi sırasında yardımda bulunarak icrasını kolaylaştırdıkları kaydedildi.

DAVA AÇILDI

Tüm şüpheliler hakkında 'Spor alanlarına yasak madde sokulması ve bu suça yardım etmek, sokulan yasak maddenin kullanılması' suçu kapsamında ceza istendi. İddianame, İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.
ALINTIDIR

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
derbi, dev derbi, fenerbahce


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
DAVUL Ecrin Okul Öncesi Şarkılar 0 29 Ocak 2016 22:26
Gözleri Dolu Dolu Bir Gencin Sözleri Mine Aşk ve Sevgi Köşesi 0 15 Ocak 2012 18:58
Hümanizm Üzerine 5 : DOLU DOLU YAŞAMAK Kalemzede İslamiyet 0 25 Temmuz 2011 13:13
Zil-Davul ExMorN Komik Loglar 2 22 Şubat 2010 20:44