IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ağustos 2018, 19:50   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Phillip Cocu: “Benfica Maçıyla Bir Üst Tura Çıkmak İstiyoruz!”




Phillip Cocu: “Benfica Maçıyla Bir Üst Tura Çıkmak İstiyoruz!”


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Teknik Direktörümüz Phillip Cocu, Benfica karşısında taraftarlarımızın da desteğiyle maksimum seviyede performans göstereceklerini belirtti. İki takımın da son derece kaliteli olduğunun altını çizen Hollandalı çalıştırıcı, detayların belirleyici olacağına vurgu yaptı ve bir üst tura yükselmek istediklerini söyledi.

Fenerbahçemizin, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanş maçında Benfica ile 14 Ağustos Salı günü oynayacağı karşılaşma öncesinde Teknik Direktörümüz Phillip Cocu basının karşısına geçti. Öncelikle karşılaşmayı değerlendiren Cocu, daha sonra soruları yanıtladı.

İlk olarak yarın oynanacak maçı değerlendiren Cocu, “ Yarın kesinlikle çok önemli bir karşılaşma olacak. İlk maçı deplasmanda 1-0’lık mağlubiyetle tamamladık. Yarın kendi sahamızda farklı bir maç oynayacağız. İlk karşılaşmada son derece güzel bir atmosfer vardı. İkinci maç bizim taraftarlarımızın önünde oynanacak. Taraftarlarımız ligde oynadığımız maçta burayı nasıl bir hale getirebileceklerini gayet iyi bir şekilde gösterdiler. Etkileyici bir atmosfer vardı. Onların çok katkısı oldu. Birlikte olmaya ihtiyacımız var. Birlikte olmaya mecburuz. Maksimum seviyemizde performans göstermeye mecburuz. Kazanmak için mücadele edeceğiz. Yarın galip ayrılıp, bu turu geçip bir sonraki tura adımızı yazdırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Phillip Cocu, turun ilk karşılaşmasıyla ilgili, “Benim için herhangi bir sürpriz yoktu. Onların daha önce izlediğimiz maçlarında bu şekilde oynadıklarını, aynı şekilde oyunlar sergilediklerini görmüştük. Rakibimiz ofansif ve hızlı pas yapan bir takım. Kısa kombinasyonları iyi bir şekilde başaran bir takım. Bana göre ilk yarıda çok iyi bir futbol sergiledik. İkinci yarıda Benfica’nın oluşturduğu baskıyla da alakalı olarak oyunu biraz geride kabul ettik. Kendi sahamızda bu durumu biraz daha geliştirmeliyiz. Kalemize bu şekilde yaklaşmalarına izin vermemeliyiz. O oyunun sonucu olarak gol attılar. Benfica’yla oynuyorsanız detaylar belirleyicidir. İki takım da son derece kaliteli takımlar. Umuyorum yarın detaylar bizden yana olur” açıklamasını yaptı.

Bursaspor maçındaki bireysel performansların yarınki maçı etkileyebileceğini belirten Cocu, “Bireysel performans bir sonraki maça etki yapabilir. Ben bir teknik direktör olarak Bursaspor’la oynuyorsak Benfica maçını düşünmem, oyuncularımın da düşünmelerini istemem. Çünkü bu elimizdeki mevcut maçın gidişatını etkileyebilir. Tamamen o maça konsantre olmak isterim. Ama iyi oynayan oyuncuların performansı yarınki karşılaşmayla ilgili düşünceleri etkileyebilir” dedi.

Turu getirecek skoru alabilmek için sahada olacaklarını söyleyen deneyimli antrenör, “Yarın eğer hücum oynarlarsa arkada bize daha fazla alan bırakacaklar demektir. Eğer savunmayı ön planda tutan bir anlayışla karşımıza çıkarlarsa üretebilmek için çok yaratıcı olmamız gerekecek. Elimizdeki özelliklere bağlı olarak kendi oyunumuzu sahaya yansıtacağız. Onun bahsettiği 3-3’lük bir skor bize yetmez, biz tur için sahada olacağız. En önemlisi turu geçebilmek. İstediğimiz skor bize turu getiren skor. Benfica’nın da hedefi muhakkak budur” diye konuştu.

Barış Alıcı ve Eljif Elmas’ın sahada olup olmayacağıyla ilgili soruyu Cocu, “Her zamanki gibi ilk 11’de kimlerin oynayacağıyla ilgili bir görüş belirtmek istemiyorum. Onların en çok isteyeceği şey budur. Bu taktik bir mesele ve bu yüzden konuşmak doğru olmaz. Farklı özellikleri olan, kaliteleri farklı olan, farklı karakteristik yapılara sahip oyuncularımız var. Valbuena, Barış, Ayew, Soldado, Alper… Her biri birbirinden farklı oyuncular. En önemlisi de takımdır. Hiçbir oyuncu takımdan önemli değildir. Hiçbir oyuncu takımın önünde gelmez. Biz birlikte bir takım halinde hedeflerimize ulaşacaksak bunun çalışmasını yapacağız. İkisinin yarın ilk 11’de olup olmayacağı sürpriz olsun” şeklinde cevapladı.

Kanat oyununun önemine de değinen Cocu, “Bence bek oyuncuları her zaman önemlidir. Onların önceliği her zaman savunmadır çünkü onlar savunma oyuncuları. Ama son yıllardaki modern futbolun geldiği noktaya bakarsak en çok alanın kenarlarda bulunabileceğini görüyoruz. O nedenle ben ofansif bekleri seviyorum. Geriden gelerek o alanı kullanabilecek oyuncuları seviyorum. Zaten günümüz futbolunda kanat oyuncularını incelerseniz genel yapı itibariyle çizgide değil, daha çok içeride oynadıklarını görürüsünüz. Onların oluşturduğu alanları kullanmaları önemli oluyor. Bizde de hücum oynayabilecek, ataklara katılabilecek bek oyuncuları var. Yarın belirleyici olabilirler. Bu detaylar maçın skorunu etkileyecek detaylar olacaktır” ifadelerine değindi.

Benfica’da Jonas’ın olmamasıyla ilgili bir değerlendirme yapan Cocu, “O oynadığında veya oynamadığında takımlarında bir şeyler değişiyor. Ama yine de onsuz iyi bir yapıya sahipler. İki ofansif bekle oynuyorlar. Jonas büyük bir oyuncu. Benfica üst düzey bir takım. İlk maç gibi ilgi çekici bir maç bizi bekliyor. İki takımın seviyelerinin birbirine çok yakın olduğunu düşünüyorum” dedi.

Son olarak yeni transfer Islam Slimani’yle ilgili konuşan Phillip Cocu, “Slimani’nin adaptasyon için zamana ihtiyacı var. Daha birkaç gün oldu. Onun özelliklerini bildiğimiz için transfer ettik. Biraz zaman vermemiz gerekiyor. Hem onun takıma hem de takımın ona adaptasyonu gerekiyor. Tipik bir 9 numara. Soldado gibi düşünebiliriz. Yani kenarlarda oynama özelliği yok. Fizik olarak güçlü bir oyuncu. Aramıza katıldığı için mutluyum. Kalitesini bize yansıtması gerekecek. Ondan talebimiz bu olacak” diyerek sözlerini noktaladı.

HABER İLE İLGİLİ DİĞER FOTOĞRAFLAR;



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Resmi İnternet Sitesi

__________________

English Preparatory Department
School of Foreign Languages
Assistant English Teacher
Ankara Baskent University
2017-18

“Benim, senden öncem ve senden sonram yok, yalnızca sen varsın...”
C.A - 31.12.2010 - ∞

English Language and Literature
Faculty of Humanities and Letters
Ankara Bilkent University
2010-15
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
phillip cocu: “benfica maçıyla bir üst tura çıkmak istiyoruz!”


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Phillip Cocu'nun yardımcısı Erwin Koeman oldu! Siyahizm Fenerbahçe 0 03 Ağustos 2018 15:23
Fenerbahçe'nin Yeni Teknik Direktörü: Hollandalı Phillip Cocu! (Resmi İnternet Sitesi) Kalemzede Fenerbahçe 1 22 Haziran 2018 17:02
2012 3.1 Phillip Lim Kış Ayakkabıları N999 Ah Kadınlar 1 07 Ocak 2012 20:06
Yazı,Tura Nedir? / Yazı,Tura Atmanın Tarihçesi. Sevda Merak Ettikleriniz 0 11 Ağustos 2011 22:37