🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Argo / Operasyon: Argo Replikleri (2012), Argo Film Replikleri
Argo / Operasyon: Argo Replikleri (2012), Argo Film Replikleri, Film replikleri
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yönetmen / Director: Ben Affleck
Oyuncular / Stars: Ben Affleck, Bryan Cranston, John Goodman..
Burası günümüzde İran olarak bilinen Pers İmparatorluğu. Bu topraklar, 2500 yıl boyunca “Şah” adı verilen krallar tarafından yönetildi. Laik demokrat Mohammed Mosaddegh 1950 yılında halk tarafından hükümet başkanı olarak seçildi. Yeni hükümet, İngiliz ve Amerikan petrol şirketlerini yerelleştirdi böylece İran’a ait petrolün İran halkına verilmesi sağlandı. Ancak 1953 yılında, Amerikan ve İngiliz şirketlerinin desteklediği darbeyle Mosaddegh görevden alınarak yerine Şah Rıza Pehlevi getirildi.
- Şah’ı ülkeden gönderene kadar geri çekilmeyecekler.
+ O zaman uçağa koyup gönderin, adamı siktir edin!
– Adam zaten yarı ölü, kemoterapi görüyor. Onu ülkeye biz aldık, sorumluluğu bizde.
+ Harika! Her kanserli ********i ülkeye mi alıyoruz?
– Sadece bizden yana olanları.
Efendim. Kurtarma operasyonları kürtaja benzer. Kısacası istemiyorsunuzdur. Ama iş bundan kurtulmaya geçmeye gelince bunu tek başınıza yapamazsınız.