IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Şubat 2016, 21:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fransızca Dinleme Nasıl Geliştirilir?




Fransızca’yı ne kadar iyi öğrenirseniz öğrenin, genellikle yazılı ve konuşma dili farklı olan dilde, dinleme yetisini arttırmak sizi zorlayabilir. Eğer işin dinleme kısmında problem yaşıyorsanız, pratik yaparak zaman ayırarak ve de en önemlisi vazgeçmeyi bir kenara bırakarak siz de Fransızca dinlemenizi geliştirebilirsiniz.

Fransızca dinleme yetisi nasıl geliştirilir?

İlk yapacağınız şey, kendinize vereceğiniz sözdür: Her gün, düzenli olarak pratik yapacağınıza ve oldukça zorlu bir süreç olan Fransızca dinleme geliştirmede gerekenleri yapacağınıza dair kendinizi ikna edin.

Fransız televizyonu izleyin: Evinizde televizyon olsun olmasın, internet ya da kablolu şirketler aracılığıyla, Fransız kanallarını bulun. Televizyon konuşulan Fransızca’yı anlamak için en iyi yollardan birisidir. Genellikle standart Fransızca kullanılır ve kanala göre alt yazı seçenekleri bile kolaylıkla bulunabilir.

İnternetten videolar izleyin: Online olarak Fransızca videolar, sizden bir tıklama ötede durmaktadır. Asıl mesele video izlemek değil, doğru videoları izlemektir. Temel olarak, komedyenler ya da çizgi filmler, reklamlar izleyebilirsiniz. Bunun dışında video sitelerinde Fransızca birçok kanal bulunur, alt yazı seçeneği de sunulur.

Fransız dizileri ve filmleri izleyin: İlgi alanlarınıza bağlı olarak Fransız yapımı dizi ya da filmleri bulabilir, dinleyerek öğrenebilirsiniz. Alternatif olarak kendi dilinizdeki film ya da dizileri de Fransızca dublajlı olarak dinleyebilir, izleyebilirsiniz.

Kendinize Fransızca konuşan bir arkadaş bulun: Geleneksel yöntem olan mektup ya da modern şekilde aktif olarak konuşabileceğiniz online bir sohbet arkadaşı bulun. İnternette birçok kişi karşılıklı olarak birbirlerine dil öğretmektedir. Görüntülü konuşmalar yapabilir, arkadaşınızın yavaş konuşmasını, tekrar etmesini isteyebilir ve bu yolla hem arkadaşlık bağlarınızı güçlendirmiş hem de Fransızca dinleme yetinizi geliştirmiş olursunuz.

Seviyeniz ne olursa olsun, internet ya da mağazalardan Fransızca sesli kitaplar elde edebilirsiniz: Bu kitapları okuyabilir ve dinleyebilirsiniz. Dil öğrenme ve geliştirmede yazma, okuma ve dinleme kesinlikle ayrı düşünülemez.

Radyo ve müzikleri Fransızca dinleyin: Günün her saatinde Fransız müzikleri ya da radyo dinleyebilirsiniz. Gittiğiniz her yere götürebileceğiniz bir müzik çalar ve kulaklık ile dinleme yetinizi belirli zaman ve aralıklarla kolayca geliştirebilirsiniz.



aLinti..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
fransızca dinleme nasıl geliştirilir?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fransızca Yazma Nasıl Geliştirilir? PySSyCaT Fransızca 0 26 Şubat 2016 21:31
Rusça Nasıl Geliştirilir? PySSyCaT Yabancı Diller 0 26 Şubat 2016 21:29
Özgüven nasıl geliştirilir? Cappy Kişisel Gelişim 0 06 Şubat 2015 05:17
Espri yeteneği nasıl geliştirilir Zen Kişisel Gelişim 0 18 Kasım 2012 17:23
Savaşçı Nasıl Geliştirilir (Bedensel) Sır Metin2 1 03 Kasım 2010 04:21