IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Şubat 2016, 21:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rusça Nasıl Geliştirilir?




Rusça, Hint-Avrupa kökenli dil ailesinin Baltık-Slav kolunun oldukça önemli bir dilidir. Rusça aynı zamanda dünya üzerinde en fazla konuşulan 7. dildir. Özellikle ekonomik açıdan Rusça öğrenmek iş fırsatlarını arttırır. Ancak Kiril alfabesi ile zaten zorlayıcı olan Rusça kararlılık ve pratik yaparak kolaylıkla geliştirilebilir.

Rusçanızı geliştirmek için neler yapabilirsiniz?

İlk olarak hafızada kalması oldukça zor olan Kiril alfabesini sürekli tekrar etmeye dikkat edin. Bunu yapmak için yazma yeteneklerinizi geliştirmeniz, günlük ya da defter tutmanız size oldukça yardımcı olacaktır.

Ardından telaffuzunuz üzerine yoğunlaşın. Rusça’da kelimelerin vurgusu, nasıl vurgulandığı çok önemlidir. Doğru ve akıcı bir telaffuz için, sıklıkla dinleme çalışmaları yapın. Rusça şarkılar dinleyin, Rusça filmlerdeki konuşmaları takip etmeye çalışın. Özellikle müzik, Rusça aksanınızı geliştirmek için mükemmel bir teknik olarak kullanılabilir.

Dilbilgisi bilgilerinizi sık sık tekrar edin. Oldukça karışık ve zorlayıcı olan Rusça dilbilgisi kurallarını, bilgisayar oyunları, online siteler, çözümlü Rusça kitaplar yardımı ile gözden geçirebilirsiniz.

Kelime dağarcığınızı artırmaya çalışın. Bir dili öğrenmek hayat boyu devam eden bir süreçtir. Bunun için faydalanabileceğiniz çeşitli teknikler vardır. Yanınızda taşıyabileceğiniz kelime ezberleme kartları, kendi sözlüğünüzü hazırlamak, kendi dilinizde yeni bir sözcük öğrendiğinizde Rusça anlamını da bulmak gibi aktiviteler kelime dağarcığınızı geliştirecektir. Günde en az 5 kelime öğrenmeyi hedef haline getirirseniz, yıl sonunda yaklaşık 1800 kelime öğrenmiş olacaksınız.

Günlük hayatınızı Rusça öğrenmenizi kolaylaştıracak şekilde düzenleyin. Kitaplar, radyo, internet ya da televizyon gibi medyanın çeşitli formlarını kullanarak, yeni öğrenme ve Rusça geliştirme yetileri kazanabilirsiniz. Elinizden geldiğince her seviye Rusça kitaplar okuyun. Kitap seçiminizde ilgi alanlarınızı göz önünde bulundurun.

Mümkünse Rusça bilen ya da ana dili Rusça olan arkadaşlar bulun. Mail, sohbet blogları, sosyal hesaplar üzerinden Rusçanızı geliştirebilecek kişilerle iletişime geçin. Bu yolla hem yazma, hem okuma hem de dinleme yetilerinizi geliştirebilirsiniz.

Rusya ya da Rusya ile bağlantılı ülkelere gidin. Dünyanın en mükemmel mimari yapılarını görebilir, aynı zamanda tatil ile birlikte dilinizi de geliştirebilirsiniz. Bunun dışında Rusya’da birçok kurum gönüllü çalışanlar aramaktadır, bu yolla da günlük dilinizi kolaylıkla geliştirebilirsiniz.

Son olarak, dil öğrenmenin aynı zamanda kültürel öğrenme olduğunu da unutmayın. Rusça’yı geliştirmek için, Rus tarihini okuyun, kültürel, moda, sanatsal ve sinemasal Rus evrenine göz atın.


aLinti..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
rusça nasıl geliştirilir?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Özgüven nasıl geliştirilir? Cappy Kişisel Gelişim 0 06 Şubat 2015 05:17
Çocuklarda Empati Nasıl Geliştirilir Sim Aile Evlilik ve Çocuklar 0 20 Temmuz 2013 14:03
Savaşçı Nasıl Geliştirilir (Bedensel) Sır Metin2 1 03 Kasım 2010 04:21
Savaşçı Nasıl Geliştirilir (Zihinsel) Sır Metin2 1 03 Kasım 2010 04:19