IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Şubat 2016, 21:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fransızca Nasıl Pratik Yapılır?




Fransızca’yı öğrenmek kısa sürede gerçekleşebilecek bir eylem değildir. Kendinizi her gün Fransızca’yı kullanmaya adamış bile olsanız, zaman geçtikçe daha fazla pratik yapmak için yollar bulabilirsiniz. Bunu yapmak, Fransızca’yı günlük durumlarda kullanabilme yeteneğinizi geliştirecek ve beyninizi sürekli bu dil ile meşgul tutacaktır. Yapmanız gereken şeyler, yaratıcı yollar ile Fransızca’yı gününüzün her alanına yaymaktır.

Fransızca pratik nasıl yapılır?

Fransızca hafıza kartlarını evinizin her yerine, kelime dağarcığınızı geliştirmesi için yerleştirin: Sandalyede otururken, mutfakta iş yaparken, evde hareket ederken Fransızca kartlarınızı, notlarınızı okuduğunuzdan emin olun. Zamanla aklınız Fransızca düşünmeye, kartlar sayesinde başlayacaktır.

Fransızca’yı pratik yapmanın en iyi yolu, dili konuşmaktan geçer: Eğer konuşacak kimseniz yoksa, kısa cümleleri kendinizle yükses sesle konuşun. Bu yolla telaffuzu ve kelime dağarcığınızı geliştirebilir, pratik yapabilirsiniz. Gerekirse ayna karşısında da konuşabilirsiniz.

Fransızca konuşanları dinleyin: Fransız müziğini ya da Fransız film, dizilerini indirin. Mümkünse kendi dilinizde alt yazı bulun. İşi daha da eğlenceli hale getirmek için, favori filminizi seçebilir, Fransızca dublajlı halini bulabilirsiniz. Doğal olarak her kelime ve cümleyi anlamanız imkansızdır, ancak Fransızca duymaya alışacak ve aşina olacaksınız. Zamanla ne kadar geliştiğine siz de şaşıracaksınız. Bir diğer pratik yapma yolu da müzik dinlemektir. Günün her uygun saati müzik çalardan dinleyerek kolaylıkla pratik yapabilirsiniz.

Sosyal medya ve teknolojiyi kullanın: Telefon ve bilgisayar, sitelerin dilini Fransızca’ya çevirin. Günlük olarak Fransızca bloglar, siteler ya da online gazeteler takip edin.

Arkadaşlarınızla Fransızca pratik yapın: Örneğin; sizin gibi pratik yapmak isteyen bir arkadaşınızla günlük konuşmalarınızın bir kısmını Fransızca yapın. Ya da internet üzerinden mektup, chat arkadaşı bulun.

Ayda bir, kendinize ‘’Fransız Gecesi’’ oluşturun: Bu değişiklik sosyal hayatınızı da renklendirecektir. Fransız müzik dinleyin, Fransız yemekleri yapın, Fransız sinemasının güzel örneklerinden izleyin. Dilin kültürünü anlamak, dili daha iyi anlamanın en iyi yollarından birisidir.

Fransızca yazma pratiği yapın: Yazmak kelime ve dil bilgisinin aklınızda daha kalıcı hale gelmesini sağlar. Fransızca bir günlük tutabilirsiniz. Kısa ve özgün paragraflar oluşturabilir, düzenli olarak pratik yapabilirsiniz.



aLinti

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
fransızca nasıl pratik yapılır?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pratik Sufle Nasıl Yapılır ? AngeL Tatlılar 2 23 Ağustos 2016 08:44
Fransızca Dinleme Nasıl Geliştirilir? PySSyCaT Fransızca 0 26 Şubat 2016 21:32
Ev Temizliği - Ev Nasıl Temizlenir - Pratik Ev Temizliği Nasıl Yapılır? Zen Genel Paylaşım 0 13 Haziran 2014 13:15
Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır, Evde Pratik Saç Bakım Önerileri Nelerdir taLia Saç Modelleri ve Bakımı 0 10 Eylül 2013 17:22
Pratik Göz Makyajı Nasıl Yapılır YapraK Makyajın Püf Noktaları 0 20 Şubat 2010 15:28