IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Şubat 2016, 12:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Galatasaray Avrupa'dan 1 yıl men edilebilir"




Galatasaray'ın UEFA'ya savunmasını vereceği kritik toplantı bugün gerçekleşecek. Sarı-kırmızılı camiada merak edilen soruları deneyimli Divan Kurulu Üyesi ve CAS Hakimi Türker Arslan yanıtladı. Arslan, Galatasaray'ın 1 yıl Avrupa'dan men cezası alma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sporcope'da yer alan haberde; Galatasaray UEFA’dan ceza alacak mı? 23 Şubat’ta yapılacak duruşma öncesi sarı-kırmızılı camianın gündeminde bu soru var. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) Hakimi ve aynı zamanda Galatasaray Divan Kurulu Üyesi olan Türker Arslan, merak edilen konulara açıklık getirdi. Arslan Galatasaray’ın 1 yıl ceza alma ihtimalinin yüksek olduğunu ancak CAS kapısının kendileri için açık olduğunu söyledi.

Herkes merak ediyor. Galatasaray’a gelen bir ceza var mı?

Galatasaray’a gelen bir ceza yok. Ceza talebi var. İncelemeyi yapan kurul Galatasaray’a 1+1 yıl ceza verilmesi şeklinde bir talepte bulundu. Bu eğer Uefa’nın bu itirazı inceleyen kurul tarafından uygun görülürse o zaman bu ceza verilecek. 1+1 ceza verilebilir. +’sı çıkartılarak ya da ertelenerek 1 yıllık ceza verilebilir veya hiç ceza verilmeyebilir. O kurulun kararına kalmış. O da 23 Şubat’ta yapılacak duruşmada belli olacak.

Gelecek ceza Avrupa’dan men mi olacak yoksa transfer yasağımı olacak?

Onu bilemezsiniz. Avrupa’dan men cezası da olabilir, transfer yasağıda olabilir. UEFA’nın bu konularda verdiği 7-8 tane cezası var. Benim şahsi görüşüm 1 yıl Avrupa’dan men cezası gelecek. Çünkü daha evvel para cezası verilmişti. Ona rağmen gerekli önlemler alınmadığı için bu kez Avrupa’dan men cezası gelmesi muhtemel.

Galatasaray avukat Dupont ile anlaştı bunu nasıl değerlendireceksiniz?

Avukat Dupont iyi bir avukat, benim tanıdığım bir avukat. Özellikle bu konularda tecrübesi var.

En son Neuchatel Xamax davasını Galatasaray kazanmıştı. O süreci hatırlıyor musunuz nasıl bir süreç işlemişti?

Ben o sürecin tam içindeydim. Haklılık yapımız vardı. Dönemin spor bakanının talimatıyla 8 kişilik bir heyet kurmuştuk. Çok iyi bir lobi faliyeti yürüttük ve Alman bir avukatla çalışmıştık. Maçın görüntülerini bütün Uefa üyelerini izletme fırsatı bulmuştuk. Ve Uefa nezlinde Türk futbol tarihinin ilk davasını kazanmıştık.

Şimdi de Galatasaray o lobi faaliyetleri yürütülüyor mu?

O zaman farklı bir durum vardı. Kararı Uefa tahkim kurulu vermişti. 12 üyeden 5’i seçilmiş ve bizim lehimize karar vermişti. Şimdiki durum biraz farklı. Ama yürüttüklerini düşünüyorum.

Siz aynı zamanda Cas Hakimliği yapıyorsunuz. Galatasaray’a Uefa’dan ceza gelmesi durumunda Cas yolu açık mı?

Ben şuanda 3. dönem CAS’ta görevliyim. Eger ceza gelirse Cas yolu Galatasaray için açık ama olumlu ya da olumlu birşey söyleyemem. Şunu söyleyebilirim Uefa’nın verdiği her türlü cezaya karşı Cas’a gidilebilir.

Türker Arslan kimdir?

– Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur.1975 yılından itibaren, 12 yıl süre ile İstanbul İl Ceza Kurulu’nda 2.Başkan ve Raportör Üye olarak çalışmıştır. Halen Barolar Birliği delegesidir.

– 1959-1964 yılları arasında, Galatasaray Spor Kulübü’nde atletizm ve futbol dallarında lisanslı sporcu olarak görev yapmıştır. Bu kulüpte Yönetim Kurulu ve Sicil Kurulu üyelikleri yapmış, uzun yıllardır Divan Kurulu üyesidir.

– Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu’nda 1992-1997 döneminde 2.Başkan, Haziran 1997’den Haziran 2008’e dek Başkan olarak göreve yapmıştır. (Şenez Erzik, Özkan Olcay, Abdullah Kiğılı ve Haluk Ulusoy’un Futbol Federasyonu başkanlıkları döneminde)

– Türker Arslan, 2007 yılı başında Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS-TAS) üyeliğine seçilmiş olup, halen bu görevi sürdürecektir.

– Türker Arslan aynı zamanda 1998 yılından beri Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (T.M.O.K) Yönetim Kurulu’nda görev yapmaktadır. Halen Başkan Vekilidir.

– İyi derecede Fransızca ve İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Fanatik

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
galatasaray haberleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Kekemelik Tedavi Edilebilir, Yeter Ki Aileler İhmal Etmesin" Burce Aile Evlilik ve Çocuklar 2 15 Nisan 2012 23:59