IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Aralık 2014, 22:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
HGS sistemi çöktü




Otoyol ve köprü geçişlerinde iki yıldır uygulanmaya başlayan HGS'de sorunların ardı arkası kesilmiyor. Okuma hatası yüzünden binlerce sürücüyü mağdur eden sistem, 1.75 olan geçiş ücretini 165 TL olarak yansıttı. Bazı sürücülere binlerce liralık cezalar bile gelebiliyor.

Otoyol ve köprü geçişlerinde trafik akışını hızlandırmak için iki yıl önce uygulanmaya başlanan HGS'de sorunların ardı arkası kesilmiyor. Okuma hatası yüzünden binlerce sürücüyü mağdur eden sistem, 1,75 TL olan geçiş ücretini 165 TL olarak yansıttı. HGS, sürücülerden geçmediği yol için de ücret aldı.

Hızlı Geçiş Sistemi'ndeki arızaların faturasını sürücüler ödüyor. İki yıldır sürekli olarak hata veren HGS sistemi isyan ettirdi. Sistem son olarak okuma hatası yüzünden binlerce lira ceza kesmeye başladı. Sürücüler geçmediği yol için ücret ödemek zorunda kaldı. Ceza alan sürücülere ise tebligat ulaşmadığı gibi, bilgi de verilmiyor. Sürücülerin aradığı müşteri hizmetleri hattı çalışmıyor. İnternet sitesi üzerinden yazılan mesajlar ise sistem tarafından geri çevriliyor.

11 KATI ÜCRET KESİLDİ

HGS sisteminin mağdur ettiği sürücülerden Fahri Erata, geçiş ücreti için 1,75 TL ödemesi gerekirken sistemdeki aksaklıklar yüzünden 165 TL ödemek zorunda kaldı. Erata'ya kesilen ceza içinde en uzak mesafe olan Ankara - Çamlıca arası bedel yansıtıldı. Erata, "İş için kullandığım Samandıra -Çamlıca güzergahının geçiş ücreti olan 1,75 TL için bakiyemiz yeterliyken, HGS etiketimde 10 TL bakiye olduğunu düşünürsek, Ankara-Çamlıca ücreti olan 15 TL yeterli olmuyor. Samandıra - Çamlıca güzergahı için yapılan geçişlerde 165 TL ceza ödüyorum bu da yaklaşık 11 kat ceza anlamına geliyor" dedi.

HGS OKUMADI CEZA GELDİ

Seda Gamze K.'ya ise etiketin okunmamasından kaynaklı ceza tebligatı geldi. Ceza ile ilgili olarak bilgi almak için aradığı müşteri hizmetleri yanıt vermedi. Gamze K. "4441117 numaralı hat ya hiç açılmıyor ya da hatlarımızda yoğunluk ilerleyen saatlerde tekrar arayın diyor. 20 sefer sürekli aynı telesekreter aynı şeyi söylüyor. Ya gerçekten çok yoğun ya da kimse bakmıyor" diye konuştu

GEÇMEDİĞİ YOLUN PARASI İSTENDİ

Atakan B.'den ise kullanmadığı otoyolun ücreti istendi. Durumu HGS üzerinden yaptığı sorgulamadan fark eden sürücü Atakan B, "Aracıma FSM'den kaçak geçiş yapmışım hesapta ama tabi ki böyle bir şey yok ben o tarihte ve o saatte oradan geçmedim; bu olay başıma 4'ncü kez geliyor" ifadelerini kullandı.

Dilekçe yazdım cevap yok!

HGS sisteminde bir diğer arıza ise bakiye olmasına rağmen kaçak geçiş yapıldı diye ceza kesilmesi. Sürücülerin en çok bu durumdan şikayetçi. Sürücülerden Harun P.: "HGS geçişlerimde HGS kartımda bakiye olduğu halde kaçak geçiş olarak görülen bir çok geçişim olmuş ve HGS'den geçerken 1,35 ve 4,40 geçiş ücretleri olan gişelerde tek seferde 13,50-15,00 keserek hesabımdaki bakiyeyi bitirmiş olup diğer geçişlerimi de kaçak duruma düşürdü. Olayın üzerine gittim dilekçe yazdım 'en kısa sürede dönülecek' denildi ama ne bir mail ne de bir telefon geldi " diye konuştu.

Yeni Şafak

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çöktü, hgs, sistemi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Medula sistemi çöktü reçete yazılamıyor Seth Haber Arşivi 0 24 Kasım 2014 12:44
SGK sistemi çöktü, hastanelerde uzun kuyruklar oluştu Seth Haber Arşivi 0 02 Ekim 2014 11:50
SGK sistemi çöktü! Amelia Haber Arşivi 0 18 Mart 2014 12:05
iCloud sistemi çöktü! Zen Cep Telefonlar 0 01 Mart 2013 22:28
Sınav sistemi çöktü System Haber Arşivi 0 07 Eylül 2010 14:45