IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ocak 2015, 16:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Akaryakıt indirimleri biletlere yansımayacak




Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, "Akaryakıttaki indirimler şehirlerarası otobüslerin bilet fiyatlarına yansımayacak" dedi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Petrol fiyatlarında yüzde 50'ye varan düşüşün ardından akaryakıt ürünlerine yapılan indirim, gözleri otobüs ve minibüs biletlerinin fiyatlarına çevirdi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan, akaryakıt fiyatlarındaki indirimlerin şehirlerarası otobüslerin bilet fiyatlarına yansımayacağını söyledi.

Erdoğan, benzinde yapılan indirimlerin toplam yüzde 15 civarında olduğunu ancak biletlerin zaten 4-5 yıl öncesindeki fiyatlarla satıldığını belirtti.

Havaalanlarında devlet teşviki uygulandığını ve havayolu şirketlerinin bu anlamda avantajlı olduğunu dile getiren Erdoğan, demiryolu taşımacılığında da indirimlerin yapıldığı, bu dönemde otobüsçülerin zor durumda olduğunu kaydetti. Erdoğan, özellikle kış aylarıyla birlikte sefer sayılarının azaldığını bu nedenle bilet fiyatlarında indirim değil aksine belirli ölçüde ÖTV iadesi beklediklerine işaret etti.
ŞEHİRİÇİ TARİFELERDE OTOMATİK İNDİRİM

Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Esnafı Odası Başkanı Ercan Soydaş da Başkent'te özel halk otobüslerinin resmi tarifeye göre ücretlerinin 2 lira 40 kuruş olduğunu ancak vatandaştan 2 lira 25 kuruş alarak zaten otomatik indirim uyguladıklarını bildirdi. Soydaş, akaryakıt indiriminin halk otobüslerinin bilet fiyatlarını etkilemeyeceğini vurguladı.

Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacıbekir Gani, ücretlerde herhangi bir indirim ya da zam düşünmediklerini, fiyatları sabit tutacaklarını ifade etti.

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkan Vekili İzzet Yıldırım, taksi tarifelerinde de herhangi bir indirim olmayacağını belirterek, şöyle konuştu:

Taksi ücretlerine son yaptığımız zam yüzde 12,5 seviyesinde. Oransal olarak yüksek bir zam gibi görünüyor ancak eskiden 20 liraya gidilen noktaya şu anda 22,5 liraya gidiliyor. Ki taksi şoförleri de bu farkı zaten almıyorlar. Motorine ve diğer akaryakıt ürünlerine yapılan indirimler, taksi ücretleriyle bir tutulmamalı. Araçların kendi masraflarını da göz ardı etmemek lazım. Biz şimdiye kadar toplumu zora sokacak zam yapmadık. Son yapılan akaryakıt indirimlerinden sonra da yeni bir indirim ya da zam talebinde bulunmayı düşünmüyoruz. Sabit ücretlerimizle devam edeceğiz."

6 AYDA BENZİNE 9 MOTORİNE 7 İNDİRİM

Petrol fiyatlarının düşüşüyle birlikte son 6 ay içerisinde benzinde 9 kez toplam 81 kuruş, motorinde de 7 kez toplam 71 kuruş indirime gidilince 280 liraya dolan 55 litrelik bir benzin deposu şu anda 236 liraya doluyor.

Otogazda 2014 kasım ayında 25 kuruş, aralık ayında 7 kuruş ve son olarak 3 Ocak 2015'te 18 kuruş indirime gidildi. Otogazın litre fiyatı halen 2,30 lira civarında seyrediyor.

Son bir yılda Türkiye'de motorinde yapılan indirim yüzde 18,8 düzeyinde iken, benzin fiyatlarında da yüzde 14'e yakın bir düşüş kaydedildi.

sabah

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
akaryakıt, biletlere, indirimleri, yansımayacak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
LoL'ün Türkiye sunucusuna özel indirimleri RaMSeS League Of Legends 0 23 Şubat 2014 00:14
Vergi indirimleri sona erdi FLu Haber Arşivi 0 01 Ekim 2009 23:00