IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ocak 2015, 12:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Konyalı Ayakkabıcı, İtalya'ya İhracata Başladı




Ayakkabı üretiminde Türkiye'nin en büyük merkezlerinden Konya'da ayakkabı üreticileri, dünyada modanın merkezi kabul edilen İtalya'ya ihracata başladı Konyalı ayakkabı üreticilerinden Nas: "İki yıldır İtalya'ya ayakkabı gönderiyoruz.

ABDULLAH DOĞAN - Ayakkabı imalatında Türkiye'nin üçüncü büyük merkezi olan Konya'da bir ayakkabı firması, modanın ve ayakkabının kalbi olarak nitelenen İtalya'ya ihracata başladı.
"Tahıl Ambarı" özelliğinin yanı sıra tarıma dayalı sanayisi, inanç ve kültür turizmi ile ön plana çıkan Konya, ayakkabı üretiminde de adından söz ettiriyor.

Sektörde fabrikalaşmanın hızla ilerlediği Konya'da, ayakkabıcılar sanayi sitesinde 50 fabrika, 350'nin üzerinde orta ölçekli, 500'ün üzerinde de küçük ölçekli işletme bulunuyor.

Yıllık üretim kapasitesi 80 milyon çifte ulaşan Konya, Türkiye'deki erkek ayakkabısı üretiminde liderliğe oynarken, yurt dışında da etkinliğini artırdı.

Aykent Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi'nde üretime devam eden İkbal Ayakkabıcılık firmasının sahibi Nusret Nas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son yıllarda ayakkabı üretiminde büyük mesafe katettiğini söyledi.

Ayakkabı üretimi ve kalitesinde İtalya'nın dünyada bir numara olduğunu aktaran Nas, "Biz de Konyalı üreticiler olarak ayakkabı üretiminde İtalyanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

İtalya'da üretim maliyetleri artınca

Nas, İtalya'daki ayakkabı sektörünün son yıllarda maliyetlerinin arttığını belirterek, şunları kaydetti:

"Avrupa'daki ekonomik krizler ve bunalımlar, üreticiyi ciddi sıkıntıya soktu. İtalya'da ayakkabı üreticileri büyük maliyetlerle boğuşuyor. İtalya'da ayakkabı maliyeti Türkiye'dekine oranla çok yüksek. Biz de bunu fırsata dönüştürmek için girişimlerimizi arttırdık. Bu kapsamda iki yıldır İtalya'ya ayakkabı gönderiyoruz. Türkiye'deki üreticiler, Avrupa pazarında söz sahibi oldu. Biz Konyalı ayakkabıcıların da modanın ve ayakkabının merkezi İtalya'ya ihracatımız artarak devam ediyor."

Geçen yıl 15 bin çift ihraç edildi

Kalitesi ve fiyatıyla ürettikleri ayakkabıların İtalya'da ilgi gördüğüne işaret eden Nas, bu ülkeye en çok erkek ayakkabısı gönderdiklerini bildirdi.

Nas, ayakkabıda kaliteden ödün vermediklerine dikkati çekerek, "Bizim aynı kalitede ürettiğimiz ayakkabının maliyeti 40-50 avro arasında değişiyor. Tasarım ve modelleri özgün ayakkabılarımız beğeniliyor. İki yıl önce deneme amaçlı gönderdiğimiz ayakkabılar beğenildi. Geçen yıl 7 bin çift göndermiştik, bu yıl 15 bin çift ayakkabı satışı gerçekleştirdik. Bu rakam artarak devam edecek. Ayrıca mevsimlik ve kışlık ayakkabı talebi oldu, onu da karşılayacağız" ifadelerini kullandı. - Konya


sondakika

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ayakkabıcı, başladı, konyalı, İhracata, İtalyaya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Konyalı işadamları sivil havaalanı istiyor Chelt Havacılık Haberleri 0 28 Aralık 2010 13:54
Ayakkabıcı Modboy Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 23 Nisan 2006 20:15
Konyalı farkı :) [argomsu] CoMMaNDeR Komik Loglar 1 04 Şubat 2005 22:53