IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ocak 2015, 18:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Açıklaması




"(Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığının soruşturması) Gözaltına alınan 6 isimden 5'i idari soruşturma sonucunda açığa alınan ve görev yerleri değiştirilen kişiler.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı'nın operasyonu kapsamında gözaltına alınan 6 isimden 5'inin, TÜBİTAK'ta başlattıkları idari soruşturma sonucunda açığa alınan ve görev yerleri değiştirilen kişiler olduğunu belirterek, "Bizim açımızdan sürpriz bir durum yok" dedi.

Işık, bakanlıkta Gambiya Cumhuriyeti Yüksek Öğrenim, Araştırma, Bilim ve Teknoloji Bakanı Aboubacar Senghore ve beraberindeki heyetle görüştü.

Bir gazetecinin, "Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı yasadışı dinlemelerle ilgili bir operasyon başlattı, konuyla ilgili değerlendirmeniz nedir?" sorusu üzerine Işık, şöyle konuştu:

"Bu operasyondan bizi ilgilendiren nokta daha önce TÜBİTAK'ta çalışmış şu anda ilişiği kesilmiş, birinin de ilişiği kesilme süreci devam eden 6 kişiyle ilgili bir operasyonun yapılmış olması. 17-25 Aralık operasyonlarından sonra özellikle kriptolu telefonların dinlendiğinin ortaya çıkmasından sonra biz TÜBİTAK'ta idari soruşturma başlatmıştık. Ve o idari soruşturma neticesinde de 6 ismi açığa almıştık, şu an gözaltına alınan 6 isimden 5'i de bizim idari soruşturmamız sonucunda açığa alınan ve görev yerleri değiştirilen kişilerle ilgili. Bizim açımızdan sürpriz bir durum yok."

"Afrika, hedef kıta haline geldi"

Daha sonra iki ülke ilişkilerini değerlendiren Işık, AK Parti hükümeti öncesinde Türkiye için "kayıp kıta" olarak değerlendirilen Afrika Kıtası'nın artık hedef kıta haline geldiğini söyledi.

Işık, Afrika Kıtası'nda 2002 yılında 12 olan elçilik sayının 39'a, 3 milyar olan ihracatın ise 18 milyar dolara çıktığını kaydetti. Afrika ile siyasi, ekonomik ve sosyal ilişkileri her açıdan güçlendirmek istediklerini vurgulayan Işık, "Afrika Kıtası'nın, dünya nimetlerinden daha fazla yararlanması için üzerimize düşeni yapma gayreti içindeyiz. Bilim, teknoloji, inovasyon, Ar-Ge, organize sanayi bölgeleri ve helal gıda konularında neler yapabileceğimizi konuşacağız" ifadelerini kullandı.

"Türkiye, Afrika'nın umududur"

Gambiya Cumhuriyeti Yüksek Öğrenim, Araştırma, Bilim ve Teknoloji Bakanı Senghore de "Türkiye Cumhuriyeti, Afrika'nın umududur" dedi.

Afrika Kıtası'nın kalkınma açısından desteğe ihtiyaç duyduğunu belirten Senghore, Türkiye'nin mevcut deneyimini Afrika ile paylaşmaya hazır olduğunu ve bundan dolayı Afrika kıtası halkının Türkiye'ye çok büyük şükran duyduğunu söyledi.

Senghore, Türkiye'nin, Gambiya Cumhuriyeti'nin en büyük müttefiklerinden biri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye, yüksek öğrenim, araştırma, bilim ve teknoloji konularında bizlerin elinden tutabilecek bir ülke. Bu bağlamda çok kritik bir dönemden geçiyoruz. Daha ileriye gidebilmek için teknik desteğe ihtiyacımız var, Türk teknik uzmanlar Gambiya'da görev alacaklar. Yükseköğretim kurumlarımız arasında değişimler de bizim için büyük önem arz etmektedir. Mesleki eğitim ve teknik eğitimlerin gerçekleştirilebileceği bir merkez kurulacak." -


haberlercom

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
acıklaması, bakanı, bilim, işık, sanayi, teknoloji, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sanayi Bakanı Işık'tan torpil iddialarına yanıt! Desmont Haber Arşivi 0 09 Aralık 2014 21:07
Sanayi Bakanı'ndan GSM operatörlerine uyarı Cemalizim Haber Arşivi 0 22 Eylül 2009 12:44