IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ocak 2015, 20:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ebso Başkanı Yorgancılar: "İzmir Son Yıllarda Atılım İçinde"





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Washington merkezli düşünce kuruluşu Brookings Institution ve JPMorgan'ın, ekonomik anlamda İzmir'i ikinci sırada göstermesinin sevindirici olduğunu belirterek, "Küresel ekonominin geldiği noktada, yerelden kalkınmanın ne kadar önemli olduğunu gördük" dedi.

Washington merkezli düşünce kuruluşu Brookings Institution ve JPMorgan'ın ekonomik anlamda İzmir'i ikinci sırada göstermesi, kentte ve iş dünyası nda sevinçle karşılandı. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Brookings Institution ve JPMorgan'ın önemli bir düşünce kuruluşu olduğunu ifade ederek, karardan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Yorgancılar, küresel ekonomide yerel kalkınmaya vurgu yaparak, "İzmir'in ikinciliği yerelden kalkınmanın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Küresel ekonominin geldiği noktada, yerelden kalkınmanın ne kadar önemli olduğunu gördük. Sanayiden tarıma, turizmden ticarete kadar birçok ala nda önemli bir katma değere sahip İzmir'in bu süreçte yaratacağı değere hep dikkatleri çekmeye çalışmış biri olarak, serbest şehirden, Bilişim Vadisi olmaya kadar hayalleri olan İzmir'in, Türkiye için bir şans olduğunu bir kez daha bu çalışmayla görmekten bü yük mutluluk duymaktayım. Raporda, Türkiye'nin konum olarak Avrupa ile Asya arası nda olmasının sağladığı coğrafi avantajların yanı sıra yollar ve diğer alt yapı hizmetlerine yapılan yatırımların da etkisi olduğu ifade edilmiştir. Ülkemizden, İstanbul, Bursa ve Ankara'nın da ilk 10'da yer almasını, makro ekonomik politikalarımızın şehirlere yansıması olarak görebiliriz" dedi.

"İZMİR'İN MARKA ŞEHİR OLMAMASI İÇİN HİÇBİR NEDEN YOK"

İzmir'in ekonomik anlamda son yıllarda atılım içerisinde olduğunu aktaran Ender Yorgancılar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2009 yılı nda Yönetime geldiğimizden bu yana, Odamızda ağırladığımız Sn. Cumhurbaşkanımızdan, Kabinemizin tamamına, Ank ara ziyaretlerimizde hazırladığımız dosyalardan, çeşitli platformlarda yaptığım konuşmalardan, konuşmanın ötesinde resmi verilerle yaptığım sunuml ara kadar anlatmaya çalıştığımız İzmir'in bir atılım içinde olduğu idi. Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak, İzmir'in potansiyeline inanmış ve ısrarla şu konuların altını çizmişiz. Bugün de çizmeye devam ediyoruz. Kocaeli'de petrol fiyatlarının yüzde 43 oranı nda düşmesine bağlı olarak toplanan ÖTV'nin yüzde 12 oranı nda azalması ile birlikte, İzmir'de tütün sektöründen alınan vergilerin yüzde 8 oranı nda artması etkili olmuştur. Kocaeli ve İzmir'de artış gösteren gümrük vergileri, Ankara'da, yüzde 43 oranı nda gerilemiştir. Vergi tahsilatı nda ikinci sıraya yükselen İzmir, potansiyelini bir kez daha ortaya koymuştur. ve yine ısrarla diyoruz ki, Alsancak Limanı'ndan Çandarlı Limanı'na, otoyollardan demir yolu ağına kadar alt yapı yatırımlarını hızla tamamlayan, serbest şehir statüsü kazanan İzmir'in marka şehir olmaması için hiçbir neden yoktur."



haberlercom

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başkanı, ebso, yorgancılar, İzmir son yıllarda atılım İçinde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Suriye Paranoya İçinde" Thetis Haber Arşivi 0 26 Haziran 2012 20:22