IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ekim 2012, 21:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye Hakkında Genel Bilgiler




Bir güneş ve tarih ülkesi olan Türkiye, coğrafi konumu ve kültürü açısından Avrupa, Asya ve Ortadoğu arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Anadolu, tarihini şekillendirmiş birçok insanın toplu göçlerine sahne olmuştur. Sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış olan Anadolu, her biri kendi farklı kimliğine sahip ancak yine de çözülmez bağlarla atalarına bağlı kültürlerin benzersiz bir sentezini geliştirmiştir.
Yüzölçümü 814.578 kilometre karelik bir alana sahip Türkiye nüfus bakımından (70,5 milyon), Almanya'nın ardından Avrupa'nın ikinci büyük ülkesidir. Nüfusunun 15 milyonu İstanbul’da yaşamaktadır. Ülkenin başkenti, 4 milyon nüfusa sahip Ankara’dır. Türkiye’nin resmi dili Türkçedir. Türkiye’de Latin alfabesi kullanılmaktadır. Jeopolitik konumuyla

Dünya'nın en stratejik ülkelerinden biri olan Türkiye, "Eski Dünya Karaları denilen Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının kesişme noktasındadır. Doğu ve Batı uygarlıkları arasında olduğu gibi, tüm dinler arasında da tek köprüdür. Türkiye, üç tarafını çeviren Karadeniz, Akdeniz ve Ege deniziyle okyanuslara bağlanır. Tüm dünya ile komşu gibidir ve tarih boyunca büyük göç ve ticaret yollarının merkezi olmuştur. İstanbul ve Çanakkale boğazları aracılığıyla Karadeniz, Dünya'ya açılmakta ve bir iç deniz olan Marmara'dan çok önemli su yolları geçmektedir. Doğuda Gürcistan, Ermenistan, Nahçıvan ve İran; batıda Bulgaristan ve Yunanistan; güneyde Suriye ve Irak ile komşudur.

Turizm Ülkesi Türkiye: Daha çok İstanbul ve kıyı bölgelerinde yoğunlaşan turizm hareketliliğini, Anadolu'nun içlerine ve hatta tüm ülke düzeyine ulaştıracak kapsamlı projeler üzerindeki çalışmalar devam etmektedir. Kültür ve Turizm Bakanlığı "Türk Turizminde Yeni Anlayış" kapsamında yeni tanıtma stratejileri uygulamaktadır. Bu doğrultuda turistik ürün çeşitliliğinin yanı sıra turizm tanıtımında öncelikli stratejisi, Türkiye'yi bir Akdeniz ülkesi olarak eşsiz doğası, turizm tesisleri, kolay ulaşılabilir coğrafi konumu ve zengin kültür mirası ile tanıtarak Türkiye imajını geliştirip uzun vadede kalıcı bir marka olarak konumlandırmaktır. Turistik ürün çeşitliliği kapsamında ele alınan unsurlar; kültür turizmi, şehir turizmi ve sportif aktivitelerdir. Bir arada yaşatılan kültürel ve bölgesel farklılıkların zenginliği Türkiye'nin her köşesine; doğal, kültürel, sanatsal, estetik ve folklorik çeşitlilik olarak yansımaktadır. Bu gizemli ve baş döndürücü karmaşa, çok sesli ve renkli kültür bir karşıtlık değil, bir kucaklaşma kültürüdür.

Birleşmiş Milletler, Avrupa Konseyi, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO), Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı (AGİT) , Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) , İslam Konferansı Örgütü (İKÖ), Karadeniz Ekonomik İş Birliği Örgütü (KEİ), Ekonomik İş Birliği Teşkilatı (EİT) gibi çeşitli kuruluşlara üye olan Türkiye, aynı zamanda AB ile üyelik müzakerelerine başlamıştır

__________________
Kırk yılda bir gibisin...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilgiler, genel, hakkında, türkiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Oruç Hakkında Genel Bilgiler Liaaa İslamiyet 0 21 Mart 2012 14:17
Kilis Hakkında Genel Bilgiler Ecrin Akdeniz Bölgesi 0 10 Ocak 2012 23:19
Adana Hakkında Genel Bilgiler Ecrin Akdeniz Bölgesi 0 03 Aralık 2011 10:51
Kilis Hakkında Genel Bilgiler Ecrin Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 04 Eylül 2011 13:50