IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ekim 2012, 15:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gezegenler ve Takı taşları




Vedic (Hint) astrolojisinde önemli bir gezegenin doğum haritasındaki zararlı yerleşimi yaşamın bazı süreçlerinde insanın talihini etkiler ve olması beklenen olaylar ya gecikir ya da hayal kırıklığı ile son bulur şeklinde açıklanan kuralını yaşamda düzeltmek mümkündür.

Bu noktada aklımıza gelen ilk soru şu olacaktır : “Bu bir yazgı değişimi değil midir ?” Yazgının insanlık tarafından incelenen binlerce yıllık serüveninde değişimi konusunda en fazla etkili olacak iki yol bulunmuştur. Bunlardan bir tanesi “Mantras” adı verilen ve zarar gören gezegenin enerjilerini düzeltmek için söylenen dualardır. İnsanın köklerinden gelen ve yetişmesi sırasında en fazla etkili olan din perspektifi onu koşullandırmıştır. Bu nedenle Mantras’lar Hindu olmayan kişiler için pratik bir çekicilik taşımazlar. Oysa, zararlı gezegen enerjilerini düzeltmek için kullanılan diğer yol, değerli taşlardan yapılan takıların taşınması her dinden insan için kolayca kullanılacak bir Vedic yöntemidir.

Yazgının değişimi veya düzeltilmesi zarar veren gezegenin negatif enerjilerinin perdelenmesi veya talihin desteklenmesi anlamını taşır. Bu konuda en fazla önem verilen gezegen Jüpiter olarak ortaya çıkar. Bolluk, bereket, genişleme ve büyüme(erişim) gezeni olan Jüpiter talihin bir numaralı anahtarıdır. Doğum horoskopunda Jüpiter yerleşimi zararlı olan birisi perdelenen veya engellenen talihini düzeltmek için sarı safirden yapılan ve altın bir çerçeveye yerleştirilen bir yüzük takmalıdır. Vedic astrolojisinde taşınacak taşın karadı ve hangi parmağa takılacağı, ne zaman takılacağı özel bir hesaplama yöntemi ile bulunur. Kadınlar için Jüpiter taşı olan sarı safirden yapılacak yüzük sol el işaret parmağında takılır.

Gezegen enerjilerini düzeltmek için oldukça göze çarpan Jüpiter yüzüğünü kullanması açısından ünlü Hollywood oyuncusu ve şarkıcısı Hilary Duff’ın portresine bakacağız. Yukarıdaki resme bakanlar değerli bir taşın gösteri yaptığı bir zenginlik işaretini görebilirler. Bundan başka oyuncunun göz rengine uygun gösterişli bir taşın sergilendiğini düşünebilirler! Oysa Hilary Duff kariyerinde talihin oynadığı rolü çeşitli deneyimlerle yaşayarak öğrenmiş ve bu olguyu desteklemek için Jüpiter taşının en gösterişli ve göz alıcısını seçmiştir.

28 Eylül 1987 tarihinde Houston (Teksas) da dünyaya gelen Hilary Duff’un doğum horoskopunda Jüpiter Koç burcunda ve Terazinin son derecesindeki Merkür ile karşıt pozisyonda yerleşmiştir. Vedic horoskopunda 3 ve 6. evlerin yöneticisidir. Batı tipi horoskopta Mars-Uranüs karesini göz önünde tutarsak talihin önemli rolü olacağını kabul ederiz. Özellikle araba kullanırken başına gelen kazalar için Jüpiter desteğine şiddetle ihtiyacı vardır.

Hilary Duff talihini desteklemek ve zararlı enerjileri düzeltmek için sarı safirden gösterişli bir yüzük seçmiştir. Hayatını incelediğimizde bir Sinderella öyküsünü görebiliriz. Kariyer başarıları Jüpiter talihini yükselten sarı safir yüzüğün etkisini göstermektedir. Gezegenlerin büyüsünü bozacak her durumun bir kurtarıcı kahramanı olması ilginçtir. Ancak, bunlar zengin ve refah toplumlarının bireylerinin seçimleri olmaktadır !

Aşağıda kaderi değiştirmek ve zararlı gezegen enerjilerini düzeltmek için takı olarak kullanılacak taşlar ve hangi gezegen için yararlı oldukları açıklanmaktadır. Takı olarak seçilecek taş doğum haritasında zararlı yerleşimde olan ve Dasa yöneticisi olarak görev yapan gezegenin taşı olacaktır. Hangi taşın ne zaman takılacağı konusu Vedic analiz yapılarak belirlenir. Aşağıda bununla ilgili bir örnek verilmiştir.

Kırmızı Yakut (Manimya) : GÜNEŞ için kullanılan takıdır. Yakut altın bir yüzük üzerinde en küçüğü 3 karat olarak takılmalıdır. İnsana isim, şöhret, ün kazandırır. Dinçlik, kuvvet, gayret ve enerji verir. Erdem, fazilet ve meziyet yükseltir. İçtenlik, sıcaklık, samimiyet ve liderlik gücü verecektir. Normal rengi kırmızıdır. Enerjileri ile ülser, yüksek ateş, gut ve romatizma hastalıklarına iyi gelir.

İnci (Moti) : Ay'dan oluşan zararlı enerjileri gidermek için kullanılır. Zihin gücünü yükseltmek. İyi uyumak ve uyku hastalıklarını yenmek için yararlıdır. Hafızayı güçlendirmek, bellek için gelişim sağlamak, göz hastalıkları ve kalp hastalıklarına karşı koymak için inci taşımak faydalıdır. Bunlardan başka evlilik yaşamında ahenk ve uyum sağlamakta, seks gücünü yükseltmekte kullanılır. Talihi desteklemesi ve melankoliyi azaltması da yararları arasındadır.

Kırmızı Mercan (Moonga) : Kırmızı mercan Mars taşıdır. Kullanılma sırasında zamanla insana cesaret ve girişim gücü aşıladığına inanılır. Bundan başka kan ile bağdaşık hastalıkları tedavi ettiği ve yardımcı olduğu bilinir. Maddi yaşamda tatmin olmak ve mutluluk duymak gibi etkileri olur. Mars ile birlikte anılan yüksek ateş ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı yararlıdır.

Zümrüt (Panna) : Yeşil zümrüt Merkür taşıdır. Bilgi yeteneklerini, entellektüelliği ve beyin gücünü yükseltir.

Hafıza, iletişim, sezgi duyarlığı ve öğrenme kabiliyeti gibi beyne ait fonksiyonları kuvvetlendirir. Yeni evli çiftlerin bu taşı takmamaları önerilmektedir. Evli çiftler arasında seks arzularına zarar verebilir.

Topaz : Topaz en geniş şekilde kullanılan taşlardan bir tanesidir. En fazla maddi (finans) alanlarında insana faydası olur. Bir çeşit Jüpiter taşıdır. Topaz ayrıca evlenmesinde sorunlar çıkan kızlar için en olumlu partner bulmakta faydalı olur. Topaz kullanırsa evlenmesi çabuklaşır. Normal olarak sarı renkli bir taş olup insana görüş genişliği (vizyon) ve fakirliğe karşı korunma verir. Bundan başka melankoli, zorluk ve sıkıntılara karşı negatif enerjileri onarmaktadır.

Elmas (Heera) : Lüks yaşamda kullanılan en seçkin taş olarak elmas bilinir. Lüks ve konfor yöneticisi Venüs'ün taşıdır. Bu taşın kişinin değerini yükselttiği, adını, şöhretini ve sanat yeteneklerini büyüttüğü bilindiğinden sanatçıların taşıdır.Bu taşın insandaki erotik gücü de kuvvetlendirdiği bilinir. Bundan başka şeker hastalığı, böbrek yetmezliği, zührevi hastalıklar, rahim hastalıkları ve deri hastalıkları için faydalıdır.

Sarı Safir (Pukhrai) :Vedic astrolojinin bilinen en faydalı taşlarından bir tanesidir. Jüpiter taşı olarak bilinir. Yukarıda aktris Hilary Duff'un sol el işaret parmağında görülmektedir. Pek çok düzeltici gücü olana bir taş olup negatif gezegen enerjilerini düzeltmektedir. Öncelikle maddi alanlarda (finans) güç verir ve insanı zenginleştirir. Varlık, para, servet, ün, şöhret ve büyük başarılar verir. Özellikle yaşamda çok yüksek yerlere gelmiş yetenekli insanların seçtikleri bir taşdır.

Mavi Safir (Neelam) : Mavi safir taşı Satürn için kullanılır. Gezegenin zararlı enerjilerini ve kötü etkilerini düzeltir ve iyileştirir. Kullanıcı için her yönden statü (mevki) yükselmesi verdiği belirtilir. Bazen insana tamamen ters etkiler verebildiği ve dikkatli kullanılması gerektiği uyarılır. Tam olarak kullanmaya karar vermeden önce 1 hafta bir test kullanımı yapılması önerilmektedir. Mavi safir taşı insana sağlık, varlık, uzun bir yaşam, mutluluk verecek ve aynı zamanda kaybedilen servet varsa bunları yeniden kazanmasını sağlayacaktır. Mavi safir taşının başka bir özelliği de kısır kadınlar için verimlilik vermesidir.

Lal taşı (Gomede) : Zararları geniş bir alana yayılan ve oldukça yoğun olarak Rahu için kullanılan bir taş olup yaşamdaki tüm beklentilerin gecikmesini önlemek ve arzuların tam olarak tatmin olmasını sağlamakta kullanılır. Lal taşı başarı için beklemek yerine daha kısa bir süreç içinde gerçekleşmesini temin eder. Lal taşının rengi bal renginin benzeridir. Rahu ve satürn zararlı enerjilerini gidermekte yararlıdır. İştahı açmakta, cinsel arzuları tetiklemekte, düzgün sağlık vermekte, varlık ve mutluluk katkısında faydalı olduğu belirtilmektedir.

Kedigözü taşı (Lahasunya) : Kedigözü taşı Ketu'dan kaynaklanan zararlı etkileri ve Mars'ın oluşturduğu hastalıkları kökünden silip temizlemekte kullanılır. Gizli düşmanlardan korunmayı, mistik tehlikelerden ve hastalıklardan sakınmayı gerçekleştirir. Özellikle nedeni bilinmeyen ruhsal sağlık bozukluklarında ve dengesizliklerde faydalı olmaktadır. Bu taşın spekülasyon alanlarında, borsa gibi uğraşlarda da faydalı enerjiler verdiği söylenir.






 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gezegenler, takı, taşları, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Takı Dünyası - Birbirinden Şık Tasarımlarla (Kadınca) Takı ve Mücevher Modelleri.. Sevda Takı ve Mücevherler 13 01 Eylül 2012 21:19
Gezegenler Hesna Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 26 Temmuz 2012 13:13
Gök Cisimleri - Gezegenler Liaaa Genel Coğrafya 0 07 Nisan 2012 02:30
The Kardashian Takı - 2011 ilkbahar/yaz sezonu için hazırladığı takı koleksiyonu. Sevda Ah Kadınlar 0 13 Nisan 2011 22:48