IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Dedecan61

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Temmuz 2023, 11:35   #1
Çevrimiçi
# Forum Dedesi #
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Muharrem ayında yapılacak ibadetler nelerdir ?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Muharrem ayı ibadetleri ile kılınacak namaz, okunacak dualar ve çekilecek zikirler araştırılmaya başlandı. İslam takvimine göre hicri yılbaşı olarak kabul gören ve İslam'ın beş büyük ayından biri olan Muharrem ayı 19 Temmuz'da eda ediliyor. Müslümanlar, aşure gününün de içinde yer aldığı bu özel ayı dua, oruç, namaz ve zikirle geçirecekler. İşte Diyanet ile 2023 Hicri Yılbaşı Muharrem ayında yapılacak ibadetler, kılınacak olan namaz, okunacak dualar ve çekilecek zikirler...

İslam takviminin ilk ayı olan ve Hicri yılbaşı olarak kabul edilen Muharrem ayı 19 Temmuz Çarşamba günü idrak ediliyor. Yeni hicri yılın mutluluğunu ve heyecanını yaşayan Müslümanlar, Muharrem ayı mesajlarını paylaşmaya başladı. Paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin, bolluk ve bereketin simgesi olan Aşure Günü'nü de içerisinde barındıran Muharrem ayının ibadetle geçirilmesi tavsiye edilir. İslam'ın beş büyük ayından biri olarak kabul edilen Muharrem ayını ibadetle geçirmek isteyenler yapılacak ibadetler, kılınacak olan namaz, okunacak dualar ve çekilecek zikirleri araştırıyor. İşte Muharrem ayı ibadetleri ile kılınacak namaz, okunacak dualar ve çekilecek zikirler...

MUHARREM AYI İBADETLERİ NELER?

Muharrem ayı, İslam takvimine göre önemli bir aydır. İslam takvimindeki ilk ay olan Muharrem, oruç tutulan dört aydan biridir. Bu ayda yapılacak bazı ibadetler ve önemli günler şunlardır:

Aşure Günü: Muharrem ayının onuncu günü, Aşure Günü olarak adlandırılır. Bu gün, İslam tarihinde önemli olaylarla ilişkilidir. Nuh Peygamberin gemisinin tufandan kurtulması, Hz. Musa'nın kavmini Firavun'un zulmünden kurtarması, Hz. İbrahim'in ateşe atılmasından kurtulması gibi birçok önemli olayın yaşandığına inanılır. Bu nedenle Aşure Günü, Müslümanlar arasında önemli bir gün olarak kabul edilir.

Aşure Orucu: Aşure Günü'nde, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) Mekke'den Medine'ye hicret ettiği rivayet edilir. Bu nedenle bazı Müslümanlar, Muharrem ayının dokuzuncu, onuncu ve onbirinci günlerinde oruç tutarak bu önemli olayı anarlar. Bu oruç, sadece bir gün olan Aşure Günü olarak da tutulabilir.

Nafile İbadetler: Muharrem ayı, diğer aylara nazaran daha faziletli kabul edilen bir aydır. Bu nedenle, Muharrem ayında diğer zamanlara nazaran daha çok nafile ibadetler yapmak önerilir. Özellikle gece ibadetlerine (Tahajjud) önem vermek ve Kur'an-ı Kerim okumak bu ayda artırılabilecek ibadetler arasındadır.

Dua ve İstiğfar: Muharrem ayı, günahların affedilmesi ve hayırlara vesile olacak duaların kabul edilme ihtimalinin yüksek olduğu bir ay olarak kabul edilir. Bu nedenle bol bol dua etmek ve istiğfar etmek önerilir.

Sadaka ve Hayır İşleri: Muharrem ayı, yardımlaşma ve paylaşma duygularının pekiştirilmesi için iyi bir fırsattır. Fakirlere ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek, sadaka vermek ve hayır işleri yapmak bu ayda daha çok teşvik edilir.

Ancak unutulmaması gereken nokta, İslam'da ibadetlerin kalpten samimiyetle yapılmasıdır. Yani ibadetlerin sadece bu ayda değil, tüm zamanlarda Allah'a karşı samimiyetle yapılması önemlidir. Muharrem ayı, bu ibadetleri artırmak ve manevi yönümüzü güçlendirmek için güzel bir fırsattır, ancak bu ibadetleri diğer aylarda da sürdürmek gerekmektedir.

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yaz Tatili Yapılacak En Güzel Yerler Nelerdir Sizce ? Sarya EylulFM Paylaşım 1 13 Temmuz 2023 05:45
Temmuz ayında asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte masadaki iki rakam CORDON BLEU Ekonomi Haberleri 0 26 Nisan 2023 16:00
Arefe günü yapılacak ibadetler.. MarveL Genel İslami Konular 0 03 Haziran 2019 11:49
Kadir gecesi hangi duaları okumalıyız, yapılacak ibadetler nelerdir! Cheyenne Dualar 0 31 Mayıs 2019 22:57
kadir gecesinde yapılacak ibadetler Kuzeyden Gelen İslamiyet 0 15 Ağustos 2012 03:17