IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Şubat 2012, 21:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kur’an-i kerim




Muhterem Müslümanlar!
Yüce Allah, insanoğluna dünyada ve âhirette saadete ulaşmaları için kitaplar indirmiştir. Bunların sonuncusu da Kur’an-ı Kerim’dir. Onun âyetleri, böyle bir Ramazan ayında Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (s.a.v.) gelmeye başladı. Nitekim Allah Teâlâ: “O Ramazan ayı ki; insanlar için bir hidayet rehberi, hak ile batılı ayıran ve doğru yolun apaçık delilleri olan Kur’an onda indirildi” buyurmaktadır.
Kur’an-ı Kerim gönderilmeden önce beşeriyet zulüm ve ahlâksızlık deryasında çırpınmakta idi. Kur’an âyetlerinin kalplere hayat vermesinden sonra onun aydınlığından yararlanan insanlar, cehalet karanlığından kurtulup, saadet devrine kavuştular. Bilgisizliğin esiri haline gelmiş bir toplum, “Yaratan Rabb’inin adı ile oku” emrini kendilerine düstur edinerek büyük medeniyetler kurdular. Kur’an-ı Kerim’i bize tebliğ eden Hz. Peygamberin ortaya koyduğu esaslar çerçevesinde onu doğru anlayıp uygulayanlar, huzur ve güven içerisinde yaşarken, onun yolundan uzak kalanlar üzüntü ve kederden kurtulamadılar. Nitekim Kur’an-ı Kerim’de: “Gerçekten bu Kur’an en doğru olan yola götürür ve salih amel işleyen müminler için büyük bir mükâfat olduğunu müjdeler…” buyrulmaktadır.

Muhterem Müminler!
Peygamber Efendimiz (s.a.v) bir hadis-i şeriflerinde Yüce Kitabımızı bize şöyle tanıtmaktadır: “Onda sizden öncekilerin, sizden sonrakilerin haberleri ve sizin aranızdaki meselelerle alakalı hükümler vardır. O Hak ile batılı ayıran ilâhî bir kelâmdır… Kur’an, Allah’ın sağlam bir ipidir. (Ona tutunan kurtulur). Apaçık bir nurudur. Dosdoğru bir yoldur. Yine o öyle bir kitaptır ki, onun sayesinde insan sapıtmaz, batıl fikirlere kanmaz. O, insanları doğru itikat ve salih amellere irşad eder. Âlimler ona doymaz, muttakiler ondan usanmazlar. Onun ilmini bilen ilerler, onunla amel eden sevap kazanır. Onunla hükmeden adil olur, ona sımsıkı sarılan doğru yolu bulur.

Aziz Müminler!
İnsanın dünya ve ahiret mutluluğuna ulaşması ancak Kuran-ı Kerim’i okumak, anlamak ve yaşamasıyla mümkün olur. Kur’an’ı öğrenip okumanın yanında onunla amel etmek de dini bir vecibedir.
Kur’an’dan gerçek anlamda istifade edebilmenin yolu, önce onu öğrenmekle başlar. Kuran ayı olan Ramazan-ı şerif’de onu bol okumak dinlemek ve mukabeleleri takip etmek bu ayda yapacağımızın nafile ibadetlerin başında gelmektedir. Nitekim Hz. Peygamber (sav) bunu şöyle müjdeler. “Kim Allah’ın Kitabı’ndan bir harf okursa ona bir sevap vardır. Her sevap on katıyla karşılık bulur. Ben, Elif Lam Mim bir harf demiyorum, ‘Elif’ bir harf, ‘Lam’ bir harf, ‘Mim’ de bir harftir.” Bu sebeple âlimlerimiz Kur’an okumanın tesbih, tehlil ve diğer zikirlerden daha faziletli olduğunu beyan etmişlerdir
Ramazan-ı şerif ayında okuyarak ve dinleyerek feyz aldığımız Kitabımız ile bağımızı kuvvetlendirelim. İçindekiler ile amel edip, onu en güzel yaşayan Peygamberimizi örnek alalım. Kuran sevgisini çocuklarımıza aşılayalım.
Yüce Rabbimiz hepimize, çoluk çocuğumuza Kur’an-ı kerimi öğrenmeyi, onun ışığı ile aydınlanıp gösterdiği yoldan gitmeyi nasip eylesin!

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kerim, kur’ani


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kur'an-ı Kerim Kalemzede İslamiyet 0 09 Ağustos 2011 12:28
Kur'an-ı Kerim Ecrin Genel İslami Konular 0 06 Mayıs 2011 22:51
Kur'an-ı Kerim PopSy İslamiyet 4 10 Mart 2009 05:13