IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Nisan 2012, 11:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Allah elçisine, sen olmasaydın kainatı yaratmazdım, demiş olabilir mi?





Allah yarattığı kullarına, akıl ve özgür iradesi verdikten sonra,yinede yalnız bırakmamış, onlara rehberler yol göstericiler göndermiştir. Fakatne yazık ki biz Rabbin kulları, Allah ın rehberinden istifade etmesinibilememiş, nefsimizin esiri olarak, adeta beşeri putlar yaratmışız kendimize.


Yahudiler ve Hıristiyanlar, Allah ın rehber olsun diye gönderdiğikitaplarında hiç bahsetmediği halde, görev verdiği elçilerini adetaputlaştırarak, Allah ın oğlu yakıştırmasını yapmışlardır. Kur’an da bu konudanbahsederek, bakın ne diyor bizlere.


Tevbe 30: Yahudiler:"Uzeyr, Allah'ın oğludur." dediler; Hıristiyanlar da: "Mesih,Allah'ın oğludur." dediler. Kendi ağızlarının sözüdür bu. Kendilerindenönce inkâr edenlerin sözlerine benzetme yapıyorlar.



Bu yanlış inancınardı sıra gidenlere bizler, Allah evlat edinmez, O yücedir eşi benzeriyoktur, doğmamıştır, doğrulmamıştır diye cevap veririz, Kur’an danaldığımız bilgiler ışığında. Bakın Allah evlat edindi diyenlere, Yaradan nasılbir cevap veriyor.



Bakara 116: "Allahçocuk edindi." dediler. Hâşâ! Böyle bir şeyden arınmıştır O! Tam aksine,göklerdekiler de yerdekiler de O'na aittir. Bunların tümü O'nun önünde boyunbükmektedir.



Allah yarattığı kulunu evlat edinmeyeceğini, böyle bir davranıştanarınmış olduğunu söylüyor bizlere. Tam aksine göklerde ve yerde ne varsa Allaha ait olduğu ve onun önünde herkesin boyun eğdiğini söylüyor.



Şimdide acaba buna benzer büyük hataları, biz Müslümanlarda farkındaolmadan yapıyor olabilir miyiz? Hemen verdiğiniz cevabı duyar gibiyim. Hâşâasla, Allah evlat edinmez, dediğinizi duyar gibiyim. Peki, yarattığı kulunu evlatedinmeyen, eşi ve benzeri olmayan, yüceliğini hayal bile edemediğimiz, oldediğinde her şeyin olduğu bir yaratıcı güç, yarattığı kullarından Habib, Halilyani sevgili, dost, arkadaş edinir mi? Hadi bakalım şimdi bu soruma,nefsinizde cevap veriniz.


Ne yazık ki bizler, diğer ehli kitabın yanlışlarına öyle bir düşüyoruzki, belki de onlardan daha büyük bir yanılgı içindeyiz. Allah evlat edinmezdiyoruz, ama bugün bizler, evlat edinmekten hiçbir farkı olmayan, hatta daha daileri gidercesine bakın neler söylüyoruz. Aşağıdaki sözleri Allah ınsöylediğine inanıyoruz, Kur’an da tek kelimesi geçmediği halde.



(Ey Resulüm, İbrahim’i Halil [dost], seni de Habib [sevgili] edindim.Senden daha sevgili hiç bir şey yaratmadım. Senin, benim indimdeki yüksekderecenin bilinmesi için, dünyayı ve dünya ehlini yarattım. Sen olmasaydın,kâinatı yaratmazdım.) [Mevahib-i ledünniyye]


Ne dersiniz, Allah evlat edinmez ama yarattığı kulları içinden dost,sevgili, arkadaş edinir mi? Birde yarattığı âlem bir tarafa, sen bir tarafasınşeklinde sözler söyler mi? Sen olmasaydın bu âlemi yaratmazdım, senden dahasevgili hiç bir şey yaratmadım. Senin benim indimdeki yüksek derecenin bilinmesiiçin, dünyayı ve dünya ehlini yarattım demiş olabilir mi? Kur’an ın özüne,ayetlerine ve Rahmanın eşsiz, tarifsiz yüceliğine, uyuyor mu bu sözler?


Bizler Allah evlat edinmez dedikten sonra, nasıl olurda Allah yarattığıkulları arasından peygamberimizi dost, sevgili edindi deme yanlışınıgösterebiliriz? Bunu düşünen var mı? Bu bilgiler Kur’an da olmadığına göre,bizlere hangi emin yoldan geliyor da, bizler hiç şüphe duymadan iman ediyoruz?


Hz. İsa Allah ın oğlu demekle, yazdığım ve kutsi hadis adı altındageçen yukarıdaki hadisin, bir birinden farkı var mı? Hıristiyanların Hz. İsaAllah ın oğlu diye inanmaları ile bizler onların yaptıkları bu büyük hatadandaha ileri giderek, Peygamberimiz olmasaydı Allah bu âlemi yaratmazdı,düşüncesine inanırsak, hataların en büyüğünü yapmış olmaz mıyız sizce?


Bizler rivayetleri, sanıyı Kur’an ın ne yazık ki önüne geçirerek,dinden ne derece uzaklaştığımızın farkında bile değiliz. Hâlbuki Allahyeryüzündekilerin tümünü, kimler için yaratığını apaçık bakın nasıl söylüyor.


Bakara 29: OAllah'tır ki, yeryüzündekilerin tümünü sizin için yarattı. Sonra göğe saltanatkurdu da onları yedi gök halinde düzenledi. O Âlim’dir, her şeyi çok iyi bilir.


Ne dersiniz sizce Kur’an ayetlerine, kutsi hadis diye nakledilen bu sözleruyuyor mu? Ne yazık ki kutsi hadis adı altında, Kur’an a eş tutularak, toplumöyle bir aldatılıyor ki, Yahudileri de, Hıristiyanları da bu konuda geridebırakıyoruz.


Aşağıdaki bilgilere ve düşünceye inandığımızda, sizce Kur’an danuzaklaşıp, bir meçhule doğru gitmiş olmuyor muyuz?


Arş üzerinde,cennetteki her şeyin üzerinde benim ismim vardır.


Hadisişeriflerde buyuruluyor ki;


Ademaleyhisselam cennetten çıkarılınca, ya Rabbi Muhammed aleyhisselamın hürmetinebeni affet diye dua etti.


Allahü tealaise,( Ne cevap vereceğini bildiği halde, cevabını da diğer insanların duymasıiçin) Ya Âdem onu henüz yaratmadım nereden bildin? Buyurdu.


ÂdemAleyhisselam da, Arşta”La ilahe illallah Muhammed ün Resulullah” yazılıolduğunu gördüm anladım ki, şerefli isminin yanına ancak en çok sevdiğinin, enşerefli olanın ismini layık görürsün dedi.


Allahü tealabuyurdu ki: “ Ya Âdem doğru söyledin. O bana insanların en sevgilisidir. Onunhürmetine dua ettiğin için seni affettim. Eğer Muhammed aleyhisselam olmasaydı,seni yaratmazdım”


Cennette herağacın yaprakları üzerinde, la ilahe illallah Muhammed ün Resulullah yazılıdır.


Allahü Teâlâyine buyurdu ki:


Ya Âdem,Muhammed aleyhisselamın ismi ile her ne isteseydin kabul ederdim. O olmasaydıseni yaratmazdım.


Mirac’da Allahüteala, peygamber efendimize,( Senden başka her şeyi senin için yarattım)buyurunca, Resulullah sallallahü aleyhi ve sellem de,( Ben de senden başka herşeyi, senin için terk ettim) dedi. ( Mirat-ı Kâinat) denilmektedir.



Acaba bu bilgilerin nerelerden bizlere ulaştığı konusunda, hiç düşünenvar mı? Hiç sanmıyorum, akıl bir kenara bırakılmış, edindiğimiz velilerin peşisıra öyle bir gidiyoruz ki, bataklığın içinde çırpındığımızın bile farkındadeğiliz.


Hâlbuki Allah bizleri çok açık uyararak, hakkında bilgin olmadığı, yaniemin olmadığın şeyin ardına düşmeyin, sizleri sorumlu tutarım demişti. Eminolacağımız bilgininde Kur’an olduğunu ve onun ipine sarılmamız gerektiğini de,birçok kez Kur’an da tekrar etmişti bizlere.



Allah bir ayetinde, biz bu kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadıkdiyerek, hakka batıl karıştırmamamız için uyarır bizleri. Ama bizler yukarıdakibilgilerin, Kur’an da olmadığını bildiğimiz halde, hiç araştırma gereği dahiduymadan, inanmakta sakınca bile görmeyiz. Çünkü bizler inancımızda, imanımızdaKur’an ı yeterli görmeyiz de ondan.


Yine Yaradan Araf suresi 33.ayetinde, hakkında hiçbir delil indirmediği birşeyi, Allah hakkında bilmediğiniz şeyleri söylemenizi haram kılmıştır diyeverdiği hükmü, unuttuk mu yoksa? HalbukiAllah sizleri Kur’an dan sorumlu tutuyorum diye uyarmamış mıydı bizleri? Buayetleri hatırlayan, duyan yok mu?


Tüm bunları söylediğimizde, bu bilgilere inananlar şunu söylüyorlar.İslam âleminin büyük bir çoğunluğu buna inanıyor. Bir akıllı azınlık sizmisiniz, diye karşılık veriyorlar. Yaradan bunlara da cevap veriyor ve bakınKur’an ın dışından rivayetlerle dine hüküm koyanlara, yani sanıya iman edençoğunluğa nasıl cevap veriyor.



Enam sur. 116: Yeryüzündeki insanlarınçoğunluğuna uyarsan, seni Allah yolundan saptırırlar. Sadece sanıya uyarlaronlar ve sadece saçmalarlar.


Demek ki, çoğunluk öyle inanıyor demek büyük hata. Daha da büyük hata,emin olmadığımız rivayet, sanı yani zannetmek, emin olunmayan bilginin ardısıra gidenler için, Yaradan ın söyledikleri çok dikkat çekicidir. Onlarsadece SAÇMALARLAR diyor.


Peygamberimiz gayb konusunda, Allah ın Kur’an da bildirdiği dışındahiçbir gaybı bilgisi olmadığını söylüyor bizlere. Bakın birkaç örnek.


Neml 65: De ki:Göklerde ve yerde, Allah'tan başka kimse gaybı bilmez. Ve onlar ne zamandiriltileceklerini de bilmezler.


Hud 123: Göklerinve yerin gaybı (sırrı) yalnız Allah'a aittir. Her iş O'na döndürülür. Öyleise O'na kulluk et ve O'na dayan! Rabbin yaptıklarınızdan gafil değildir.

Enam 50: De ki: Ben size, Allah'ın hazineleri benim yanımdadır, demiyorum. Bengaybı da bilmem. Size, ben bir meleğim de demiyorum. Ben, sadece banavahyolunana uyarım. De ki: Kör ile gören hiç bir olur mu? Hiç düşünmez misiniz?



Yukarıda ki ayetlerle, bizlere rivayet edilen hadisler birbirini onaylıyor mu?Peygamberimiz, bana bildirilen dışında gaybı ben bilmem diyor. Ama bizpeygamberimizin söylediğini iddia ettiğimiz (Arş üzerinde, Cennetteki herşeyin üzerinde benim ismim vardır.) sözlerine inanabiliyoruz. Daha çokdetaylar verilen bilgiler, acaba nereden alındı? Kimler verdi Kur’an ın tekkelime bile bahsetmediği bu bilgileri bize diye, hiç düşünmüyor muyuz?


Bizler İslamı günümüzde öyle bir yaşıyoruz ki, cahiliye dönemini aratmıyor. Kur’an devre dışı kalmış, rivayetlerleİslam yaşanır olmuş. Şükürler olsun kielimizde dimdik duran, Rabbin korumasında, hesabını vereceğimiz FURKAN var.Varda, ondan istifade eden, onu anlayarak okuyan, üzerinde düşünen var mı, işteorası önemli.


İslam toplumununbüyük çoğunluğu, ne yazık ki büyük bir yanılgının ardı sıra giderek, Kur’an ıdevre dışı bıraktığının farkında bile değil. Edindikleri velilerin kitapları, toplumun elinden düşmüyor. Kur’anpeygamberimizin mahşer günü söyleyeceği gibi, ne yazık ki devre dışı bırakıldı.


İslam toplumuolarak, halimiz hiçte iç açıcı değil. Ne olur affet bizleri Rabbim. Gözlerimizdeki, gönlümüzde ki gafletperdesini kaldır bizlerden. Yaptığımız hatalarımızı görmemizi sağla bizlerin.Böyle devam ederse, geçmiş kavimlerin uğradığı cezalardan, bizlerde aslakurtulamayacağız.


SaygılarımlaHaluk GÜMÜŞTABAK















 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
allah, demiş, elçisine, kainatı, mi, olabilir, olmasaydın, sen, yaratmazdım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Allah ın elçisine verdiği görev yetki ve sorumluluk. halukgta Genel İslami Konular 0 13 Ocak 2012 19:24
Allah'ın Elçisine HİKMET Vermesi Kalemzede İslamiyet 0 25 Eylül 2011 23:17