IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By halukgta

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Eylül 2012, 20:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mehdi yi bekleyenlere.......






İslamtoplumunun içine sokulan nifak tohumu, öyle yeşermiş dal budak sarmış ki, artıkondan kurtulmakta neredeyse imkânsız olmuş. Birçok konuda yaptığımız yanlışlargibi, günümüzde İslam toplumu içine sokulan hurafe ve dinde olmayan MEHDİ konusu da, Rabbin Kur’an da hüküm vermediğibir konudur.


BizlerKur’an ı, din ve iman adına yeterli görmediğimiz sürece de, yanlış itikatlarınpeşi sıra gitmekten de asla kurtulamayacağız. Allah istediği kadar, sizleriKur’an dan sorumlu tutuyorum, Kur’an ın ipine sarılın desin, Rabbin sesiniişiten, duyan mı var? Çünkü Kur’an ile aramıza soktuğumuz veliler, şeyhler Kur’angerçekleri ile buluşmamızı, yüzlerce yıldır engellemiştir.


Kur’ananlaşılması zor bir rehber kitap ilan edilip, onu herkes anlayamaz, veliinsanlar anlar, fikrine inandırıldığımızdan beridir ki, İslam dini Rabbin ortayolundan saptırılmış ve nereye gittiği belli olmayan, meçhule doğru hızlagitmektedir.


MEHDİ nin geleceğinisöyleyenler, rivayetlerin ardı sıra giderek buna inananlar, bakın neler söylüyor.


( Mehdiİslami inanca göre,kıyametten önce dünyada adaleti, dirlik ve düzenliği sağlamak için gizlendiğiyerden çıkıp, dünyayı egemenliği altına alacağına inanılan kişi. Ezilen kitleler, kendilerini karanlıktan aydınlığa çıkaracak,zalimlerden intikamlarını alacak ve bozuk toplumsal yapıyı değiştirecek birmanevi güç olarak Dünyaya hükmedecektir.)


Mehdinin geleceğine inananlar, kıyametin kopmasından önce Dünyayageleceğini ve İslam toplumlarının içinde bulunduğu zor durumdan kurtarıp, Dünyadaadaleti saylayacağından bahsedilir. İşin en ilginç olanı ise, mehdi nin İslaminancının emri gibi gösterilmesidir. Bakın bir kısım Müslüman toplum bu konudane diyor ve inanıyor.


(Vaatedilen mehdinin varoluşundan hiçbir kuşku yoktur. Üç yüz hadis ve eserle, hattadaha fazlasıyla bu kanıtlanmıştır.)


Kanıtlarabakar mısınız lütfen. Gerçektende bizler İslam ı bu kanıtlara göre yaşıyoruz. Birçoğumuzbu konu için, Kur’an dan bir kanıt aramak gibi bir düşünceyi, aklımıza bilegetirmiyoruz. Bizleriçin kesin kanıt Kur’an olmaktan çıkmış, artık rivayetler kesin kanıt olmuş. Ne kadar acı. Acınacakhalde olduğumuzun farkında bile değiliz. Elbette bunun nedeni çok açıktır.Çünkü bizlere her şey Kur’an da yazmaz denilmiş ve bizlerde buna inanmışız. Budurumda itiraz etme hakkımızda olamaz.



Mehdiningelişinin, rivayet hadislerle HAK olduğuna inanan din kardeşlerime, önce şunuhatırlatmak isterim. Hak olanın, sorumlu olduğumuzkitabın, yalnız Kur’an ve onun ayetleri olduğunu Allah apaçık söylüyorsave YaradanKur’an da mehdi konusunda tek kelime bile açıklama yapmıyorsa, lütfen bu konuyubir daha düşünün derim.


Allahneye layık isek, bizleri öyle yaşatacağını anlatır. Aklını kullanmayıp, Yoldansapanları ise, pislik içinde bırakacağı örneğini verir. Bu durumda Rabbin yolundan sapmış,onun kitabını devre dışı bırakmış toplumlara Allah, onları kurtaracak birkurtarıcı gönderir mi? Hiç beklemeyin, boşuna beklersiniz. Bizler kurtarıcıbekleyeceğimize, bu yanlış yoldan kurtulmanın yolunu aramalıyız. Çalışmayana,çaba göstermeyene Allah ın neler yaptığını görmek isteyen, Kur’an ın kısalarınıokumasını öneririm.



İşinilginci, her Müslüman toplum, mehdinin kendi içinden çıkacağını iddiaetmektedir. Sanırım önümüzdeki yıllarda, Müslüman ülkeler arasında, mehdiliksavaşı çıkarsa hiç şaşmayınız. Çünkü senin mehdin hak, benim mehdim hak kavgasıçıkacağa benziyor. Tabi Kur’an dan sapan toplumların sonunu, tahmin etmek zorolmasa gerek.



Ülkemizdeçok önemli görevler almış, tahsil sahibi insanlar bile bu konuya aletedilmiştir. Yakın zamanda Prof Dr. Hüseyin Hatemi, mehdinin 5 yıl içindeİstanbul da çıkacağını dahi söyleyebilmiştir. İlginçtir bu insanlar, Allah ın sizlere rehber olsun diye gönderdimdediği kitabında, tek kelime bile bahsetmediği halde, acaba hangi beşerinrehberinden aldığı bilgilere göre bunu bu kadar açık söyleyebilmektedir? İtirazeden, nereden çıkardın bu kadar net bilgiyi diyen bile yok. Ama alkışlayan, herne hikmetse çok. İşte tüm bu acı gerçekler, din ve iman adına İslamtoplumlarının, geldiği noktayı çok güzel anlatmaktadır.



Pekidiğer İslam toplumları, mehdi konusunda ne diyor? Gerçekten Türk toplumu içindenbir kurtarıcı, mehdi bekliyorlar mı? Tabiî ki hayır, her toplum bu çok özelgelecek kişinin, kendi toplumları içinden çıkacağına inanıyor. Örneğin İran bizimkilergibi, bu konuda çok iddialı ve bakın ne diyorlar.



(Mehdi, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’ın Kum kentinde ortayaçıkacak. İnanışa göre, Mehdi Kıyamet Günü’nden önce ortaya çıkıp dünyadakibütün haksızlıkları yok edecek.


Kum kentinde konuyla ilgili çalışmalar yapan Ayetullahİbrahim El Âmini, Mehdi’nin, Hıristiyanlar ve Yahudilerden İslam dininegeçmelerini isteyeceğini, bunu kabuletmezlerse öldürüleceklerini söylüyor.)


Yukarıdakidüşünce ve fikir, elbette Rabbin rehberinden olmadığı için, bu denli Kur’an ada taban tabana zıt olacaktır. Düşünebiliyor musunuz, Mehdi Hıristiyan veYahudileri İslam a davet edecek, Müslüman olmayanları da öldürecekmiş. Rabbimsen bizlere akıl fikir ver. Bu düşünceve fikir sizce Kur’an dan zerre kadar onay alıyor mu?


Peygamberimizkendisine iman etmeyenlere, böylemi yapmıştır? Allah ın kitabını tebliğettikten sonra, senin dinin sana, benim dinim bana diyerek, kendisine savaşaçmayanlara, asla savaş bile açmamıştır. Peygamberimizin savaşlarının tamamı,savunma amaçlıdır. Bunun birçok örneğini, zaten Kur’an dan görüyoruz.



Sizlerebazı ayetler hatırlatmak istiyorum. Bu ayetlerle mehdinin geleceği konusunulütfen karşılaştırınız, değerlendiriniz. Eğer Allah Kur’an da, anlatıldığı gibi, ahir zamanda bir mehdi gönderecek olsaydı açıkçasöylemeyip, bizlere Kur’an dışından rivayetler yoluyla bilgilendirmiş olabilirmi?Allah aklınızı kullanın, aklını kullanmayanı pislik içinde bırakırım diyorsa,gelin Allah ın sizlere rehber olsun diye indirdik, dediği kitaba bakalım ve onunrehberliğiyle doğruları bulalım.



Enam 38: Yeryüzünde gezen her türlü canlı ve (gökte) iki kanadıyla uçan hertür kuş, sizin gibi birer topluluktan başka bir şey değildir. Biz Kitap’tahiçbir şeyi eksik bırakmadık. Sonunda hepsi Rablerinin huzuruna toplanıp getirilecekler.



Araf174: Biz, ayetleri işte bu şekilde ayrıntılıkılıyoruz ki, hakka dönebilsinler.



Maide 45; ….Allah'ınindirdiğiyle hükmetmeyenler zalimlerin ta kendileridir.



Yukarıdakiayetlere baktığımızda, Yaradan Kur’an da hiçbir eksik bırakmadığını, ayrıntılıbir şekilde açıkladığını söylüyor. Toplumlara, Allah ın Kur’an da indirmediği,açıklamadığı şeylerle hükmedip, onları Kur’an dan uzaklaştıranlar, zalimlerinta kendisidir diyor. Yüce Rabbim daha ne söylesin aklı olana. Kur’an a bakmaya, ibret almaya devam edelim.


Araf 33; De ki: Rabbimancak açık ve gizli kötülükleri, günahı ve haksız yere sınırı aşmayı, hakkında hiçbirdelil indirmediği bir şeyi,Allah'a ortak koşmanızı ve Allah hakkında bilmediğiniz şeyleri söylemenizi HARAMkılmıştır.


Nahl 89:(EyMuhammed!) Her ümmetin kendi içinden üzerlerine bir şahit göndereceğimiz, senide onların üzerine bir şahit olarak getireceğimiz günü düşün. Sana bu kitabı;her şey için bir açıklama, doğru yolu gösteren bir rehber, bir rahmet veMüslümanlar için bir müjde olarak indirdik.



İsra 89: Andolsun, biz buKur’an’da insanlara her türlü misali, değişik şekillerde açıkladık. Yine de insanların çoğu ancakinkârda direttiler.



Kehf 54: Andolsun, biz bu Kur’an’dainsanlar için her türlü misali değişik şekillerde açıkladık. Fakat insan tartışmaya her şeydendaha çok düşkündür.


Çokilginçtir Allah, çok açık ve net bazı hükümler vermiş ve düşünen kullarınadoğru yolu apaçık göstermiştir. Allah hakkında, Kur’an da hiçbir delilindirmediğim bir konuda, konuşmanızı dahi HARAM kılıyorum diyerek hükmünüvermiş. Sana Kur’an ı her şey için bir açıklama, doğru yolu gösteren bir rehberve müjde olsun diye indirdiğini apaçık söylüyor. Her türlü misali değişik şekillerdeaçıkladık ki, doğruyu bulasınız diyor. Peki, bizler bunca açık ayetlerigördüğümüz halde, neler söylüyoruz ve nasıl delillerin peşi sıra gidiyoruz,zerre kadar düşünen yok mu?



Tüm buayetleri gördüğümüz halde, görmemezlikten gelerek, Allah ın hiçbir örnek dahivermediği, bizlere anlatılan mehdinin geleceğine inanırsak, Rabbin gazabındankurtulacağımızı mı zannediyoruz. Ya aşağıdaki ayetlere ne diyeceğiz, hala MEHDİnin geleceğine inanmaya devam mı?



Nisa 174: Ey insanlar! Şüphesiz size Rabbinizdenkesin bir delil geldi ve size apaçık bir nur indirdik.



175: Allah'a iman edip O'na sımsıkısarılanlara gelince, Allah onları kendinden bir rahmet ve lütuf (deryası) içinedaldıracak ve onları kendine doğru (giden) bir yola götürecektir.


Araf 3: (Ey insanlar), Rabbinizden size indirilene uyun ve O'ndan başka velilere uymayın. Nekadar da az öğüt alıyorsunuz!


Zühruf 44: Doğrusu Kur'an, sana vekavmine bir öğüttür. İleride ondan sorumlu tutulacaksınız.



Bizlereğer, hesabın görüleceği O çetin gün, üzülmek istemiyorsak, yukarıdaki Rabbinuyarılarını sakın unutmayalım. Allah Rabbinizden size, kesin bir delil, açıkbir nur indirdik diyor, ama bizler Allah ın nurunda hiç bahsetmediği MEHDİ ningeleceğine hala inanabiliyorsak, bu işte bir yanlışlık var demektir.



AllahKur’an a sımsıkı sarılmamızı, çünkü sarılanların doğru yola iletileceğinisöylüyor ayetinde. Peki, bizler ne yapıyoruz? Kur’an da her şey yazmaz diyerek,beşerin hurafelerine sıkı sıkı sarılıyoruz. Ne diyebilirim ki.



Allahsizleri Kur’an dan sorumlu tutuyorum diye, apaçık hükmünü verdikten sonra,sizce Kur’an da hiç bahsedilmeyen, açıklık getirilmeyen MEHDİ konusunda sorumlututup, hesaba çeker mi? Hani Kur’an da açıklamadığım konularda konuşmanızı HARAMkılıyorum diyordu Rabbim, ne oldu bu ayetin hükmü, düşünen yok mu? Başımızıtoprağa gömmeye devam mı?



Herzaman yapıldığı gibi, dine nifak sokanlar, peygamberimizin adınıkullanmışlardır. Kur’an da hükmü olmadığı halde, peygamberimizin Kur’andışından da birçok hükümler koyduğunu söylerler. Peki, aşağıdaki ayetleregözlerini yuman Müslümanlar, neden tüm bunlara inanırlar dersiniz?


Ahkaf 9: De ki: "Ben, resulleriçinden bir türedi değilim! Bana ve size ne yapılacağını da bilmiyorum. Bana vahye dilenden başkasına da uymam! Ve ben, açıkçauyaran bir elçiden başkası da değilim.



Enam 19: Sor: "Tanıklık bakımından hangişey daha büyüktür?" De ki: "Benimle sizin aranızda Allah tanıktır. Bu Kuranbana vahyolundu ki, onunla sizi ve ulaştığı herkesi uyarayım…….



Enam 50: Onlara şunu söyle: "Ben size Allah'ın hazineleriyanımdadır demiyorum. Gaybı da bilmem ben! Size ben bir meleğim de demiyorum. Yalnız bana vah yedileneuyarım ben!" Sor onlara:"Körle gören bir olur mu? Hâlâ düşünmüyor musunuz?"



Yaradanbizlere elçisinin, bakın ne söylemesini birçok kez istiyor, çok dikkatle bununüzerinde düşünmeliyiz. Bana Kur’an da vah yedilenden başkasına uymam ben. Sizi yalnız Kur’anile uyarma görevi aldım. Onun içindir ki yalnız bana vah yedilen ile sizleriuyarırım.Daha öncede ne diyordu Allah, sizleri bu kitaptan sorumlu tutuyorum. Her şeyçok açık ama Allah ın ayetlerini görmezden gelip, atalarının itikatlarınauyanlara da Allah, bakın ne diyor.



Zühruf36: Kim Rahman'ın Zikri'ni görmezlikten gelip ondan uzaklaşırsabiz ona bir şeytanı musallatederiz de o ona can yoldaşı olur.



Bakara5. İşte onlar, Rablerinden gelen bir hidayetüzeredirler ve kurtuluşa erenler de ancak onlardır.



Allahın zikrini, beşerin öğretisine inanmak adına görmezden gelip, aklınıkullanmayanlara Allah ın verdiği cezayı, lütfen çok dikkatle birçok kezokuyalım ki, aklımızı başımıza getirelim. Yoksa yanımızda can yoldaşı olarak,şeytan eksik olmayacaktır, Allah korusun.



AllahKur’an da, benim ayetlerimin bir kısmına inanıp, bir kısmına inanmıyor musunder bizlere. Bir kısmını görmezden gelenlere de, Rabbin verdiği cezadan tüyleridiken diken olmayanlara, sözüm meclisten dışarı. Çünkü onlara hiçbir söz kâfigelmeyecektir.



Allahkurtuluşa erenlerin, yalnız Rablerinden gelen hidayet, yani Kur’an üzerindeolanların, yalnız kurtuluşa ereceğini apaçık söylediği halde, hala bizlerinKur’an dışından bizlere öğretilen, mehdinin geleceğine inanmamızın, bizlerenelere mal olacağını anlayamadıysak, sanırım bundan sonrada anlayamayacağımızaçıktır. Çünkü gözler perdeli, gönüller taş kesilmiş.



Sizlereson olarak hatırlatacağım, Rabbin uyarılarında bakın neler söylüyor rehberimiz.


Bakara 79:Vay o kimselere ki, elleriyle Kitabı yazarlar, sonra da onu az birkarşılığa değişmek için, “Bu, Allah’ın katındandır” derler. Vay ellerininyazdıklarından ötürü onların hâline! Vay kazandıklarından dolayı onlarınhâline!


İsra 36:Hakkında kesin bilgi sahibi olmadığın şeyin peşine düşme. Çünkü kulak, göz ve kalp,bunların hepsi ondan sorumludur.



Allahbizlere, o kadar güzel örneklerle anlatıyor ki her şeyi, doğrusu anlamamaktainat edenlere, üzülmekten başka yapacak hiçbir şey gelmiyor elden. Birilerisize, bunlarda Allah katındandır diyerek, Kur’an da olmayan bilgileri,hükümleri sanki Allah katından gibi gösterenler çıkacaktır diyor ve uyarıyor.



İştebu insanların vay haline diyerek, bu yanlışı yapanların, asla ardına düşmemiziYaradan istemiyor. Yine açıkça Kur’an da hüküm vermediğim, emin olmadığınızşeylerin peşine sakın düşmeyin, sizleri sorumlu tutarım diye de, son noktayıkoyuyor Rabbim.



Allahher şeyi o kadar güzel anlatmış ki, gönül gözleri açık olan, Rabbingerçeklerini görecektir.



İslamtoplumu olarak, içinde yaşadığımız acı gerçeklerin, eğer farkına Kur’an ilevaramıyorsak, Allahtan boşuna kurtarıcı MEHDİ beklemeyelim. Bugün ülkemizde açıkçasöylemekten çekinip, mehdi olduğunu söylemeye, anlatmaya çalışanlar var. Hatta birileritarafından da işaret edilerek, toplum yavaş yavaş alıştırılmaya çalışılıyor. Lütfentüm bunları, iyi araştıralım ve aldanmayalım.


O işaret edilenlerin, Yahudi tuzakları olduğunuda bilelim. Kur’an, sizleri Allah ile aldatacaklar çıkacaktır, dikkatli olundiyorsa, ileride bizleri MEHDİ yalanlarıyla da aldatmaya çalışacaklarını vebizleri kirli, kanlı elleriyle, gizlice yönetmenin emellerini şimdiden taşıdıklarınılütfen unutmayalım.



İsrailden ülkemize gelen, üst düzey Haham misafirlerin ülkemizde kimi ziyaret ederek,ne konuştuklarını lütten internetten -----sunu izleyiniz. İzleyiniz ki, bizlereneler yapılmak istenildiğinin farkında olalım.



YahudilerHıristiyanların ve Müslümanların içine öyle bir çöreklenmiştir ki, onları kendidüşünceleri yönünde kullanmayı başarmışlardır. Yahudiler Hz. İsa peygamberimizeiman etmedikleri halde, Hıristiyanların içine öyle bir inanç yerleştirmişlerdirki, onlara istediklerini bu gün yaptırabilmektedirler.



Yahudilervaat edilmiş topraklara yerleştirilmediği takdirde, İsa Mesih gelemeyecektirinancı, bugün Amerika da Hıristiyanlar içinde, Evangelistler tarafından kabulgören bir inançtır. Onun içindir ki Amerika, İsrail devletini kurdurmuş ve nepahasına olursa olsun yaşamasını sağlamak için, çaba harcamaktadırlar.



İşteyine Yahudiler bizlerin içine de aynı inancı sokarak, Mesih ve mehdiningeleceğini bizzat onlarda söylemektedirler. İsrail den gelen üst düzey hahammisafirlerinin kimleri ziyaret ettiğini ve neler konuştuklarını lütfenaraştırıp izleyiniz.


Rabbimcümlemizi, Kur’an ı rehber alıp, onun ardı sıra giden kullarından eylesin.Yoksa işimiz çok zor.


Yüzlerceyıldır, Müslüman toplumu olarak, birilerinibeklemekle boşa geçirdik vaktimizi. Doğru yolu bulmak huzura,mutluluğa erişmek için, FURKAN dan başka ne arıyoruz, neyi bekliyoruz?


Huzurakavuşacak rehber elimizde, ama farkında bile değiliz. Onun kıymetini bilemeyenbizlere, Allah ın yardım edeceğini, Müslüman toplumlarının içinde bulunduğuyokluk, kin, nefret, düşmanlık ve acı gerçeklerden kurtaracak birisini, Allahın göndereceğini hala düşünüyorsak, şunu üzülerek söylemeliyim ki, DAHA ÇOKKKKKK BEKLERİZ.


SaygılarımlaHaluk GÜMÜŞTABAK

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bekleyenlere, mehdi, yi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mehdi Nedir? Mehdi Kimdir? Mehdinin Özellikleri Mehdinin Ordusu. ~ Sametold Genel İslami Konular 1 29 Haziran 2014 18:24
Mass Effect 3'ü bekleyenlere özel KarakıZ Oyun Dünyasından Son Haberler 0 22 Ocak 2012 22:29
Playstation 3'ü bekleyenlere müjde Shoulder Haber Arşivi 6 25 Eylül 2006 17:59