IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Aralık 2012, 13:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kıyamet Alametleri ve Hz. İsa nın Geleceği Konusu.





Bugün Kur’an dan birlikte araştıracağımızkonu, günümüzde çok konuşulan kıyamet alametleri konusu olacaktır. Kur’an bukonuda bizlere hangi bilgileri verir? Ayrıca bu konuda bizlere rivayetleryoluyla ulaşan diğer bilgiler nelerdir, onları da Kur’an ile karşılaştırıp,doğruluğunu araştıralım.



Bu yazıyı yazmama sebep olanZühruf suresi 61. ayeti önce hatırlatmak istiyorum. Bizler Allahın açıkçasöylemediği sözlere ilaveler yaptığımızda, kendi düşünce ve fikirlerimizi ilaveettiğimizde, bakın güzelim İslam dini ne hale geliyor, önce Diyanet İşleriBaşkanlığının mealini alalım, daha sonrada diğer meallerden örnekler verelim ki,konu daha iyi anlaşılsın.



Diyanet İşleri başkanlığı:Zühruf 61:Biliniz ki okıyamete ait bir bilgidir. Sakın ondan şüphe etmeyiniz ve bana tabi olunuz. Budosdoğru yoldur.



Ali Bulaç:Zühruf 61: Şüphesiz o, kıyamet-saati için birilimdir. Öyleyse ondan (kıyametten) yana hiç bir kuşkuya kapılmayın ve banauyun. Dosdoğru yol budur.



Yaşar Nuri Öztürk:Zühruf 61: Hiç kuşkusuz o, kıyamet saati için bir bilgidir. Ohalde sakın o saat hakkında şüpheye düşmeyin; bana uyun. Dosdoğru yol budur.



Elmalı Hamdi: Zühruf 61: Gerçekten o (İsa) saat için bir ilimdir (kıyametin yaklaştığımgösteren bir bilgidir). Onun için sakın kıyametin geleceğinden şüpheye düşmeyinde bana uyun, işte tek doğru yol ancak budur.



Yukarıdaki aynı ayetin, değişik meallerdeki verilişini sizlerlepaylaştım. Elmalı Hamdi Yazır ın verdiği mealde, dikkat ederseniz o zamirindenHz. İsa dan bahsediyor diyerek, parantez içine düşüncesini de belirtmiş.(Elmalının orijinal mealinde parantez içinde ki İsa kısmı kesinlikle yokturdaha sonraki Türkçeleştirme yapanların maharetidir bilginize) Bu şekilde birkaçmeal var onu da belirtmeliyim.



İşte Kur’an ın Türkçe mealini yazarken, parantez içine kendidüşüncelerimizi de yazmamız, bizleri nasıl yanlışlara götürebiliyor, onu daburada bir kez daha görme şansımız olacak. Allah yanıltmasın inşallah. Buayette anlatılmak istenen, kıyametin hak olduğu, Kur’an da bilgilerinverildiğini anlatarak, müşriklere ve inananlara bir kez daha şüpheye düşmeden,buna inanmaları hatırlatılmaktadır.



Hıristiyanlar kendi inançlarına göre, kıyamet kopmadan Hz. İsa nıngeleceğini ve tüm insanlığı kurtaracağına inanırlar. İşte bu inanç ne yazık kiyukarıdaki ayeti açıklarken, Allah ın Kur’an da asla söz etmediği, hiçbahsetmediği, açıklamadığı halde bu şekilde yazılıp anlatılarak, bizlerin yaniİslam’ın da içine girmiştir.



Günümüzdeki birçok tarikatlar ve cemaatler Hz. İsanın geleceğineinanırlar. Ayette geçen (O) zamirinden Hz. İsa yı kastediyor, düşüncesinekapılmalarının nedeni, bu ayetten birkaç ayet öncesinde Hz. İsa dan bahsederekondan örnekler vermesi olarak açıklanıyor, gerçekten yanılgıya sebep bu olsagerek. Bahsettiğimiz ayetten iki ayet sonra gelen 63. ayete bakalım şimdide.



Zühruf 63:İsa, açık delillerle geldiği zaman demişti ki: Ben size hikmetgetirdim ve ayrılığa düştüğünüz şeylerden bir kısmını size açıklamak içingeldim. Öyleyse Allah'tan korkun ve bana itaat edin.



Hz. İsa topluma hitap ederken, sizlere açık delillerle, yaniayetlerle geldim diyor. Sizlere hikmet i ilmi, getirdim diyor. Bu bilgilersizin ayrılığa düştüğünüz konularda açıklama yapacak ve sizleribilgilendirecektir, açıklamasını yapıyor. Bundan dolayı da kendisine itaatedilmesini istiyor. Lütfen çok iyi düşünelim, bu ayet ve öncesindeki ayetleriokuduğunuzda sizler, kıyamet kopmadan Hz. İsa nın geleceğini Allah söylüyordiyebilir misiniz? Bunumu anladınız Rabbin sözlerinden? Elbette hayır, bunuanlamak için kâhin olmak gerekir. Buda zaten İslam ın kabul etmediği birkonudur, ayrıca Kur’an ın ayetleri indirme şekline de, tamamen ters düşer.Allah ne diyordu hatırlayalım ayetler için? Biz her şeyden nice örneklerideğişik ifadelerle verdik ki anlayasınız. Biz ayetlerimiz açık, anlaşılır birşekilde indirdik.



Daha önceki Diyanet İşleri Başkanlığı dönemlerinde, Hz. İsa nıngeleceği konusunun Kur’an da geçmediğini ve Kur’an dan onay almadığınısöylemişlerdi. Fakat yeni atanan başkanımız, sanırım bu düşünceye katılmıyorki, Diyanet sitesinde Hz. İsa nın geleceği konusu, kıyamet alametleri arasındageçiyor. İşte bizlere dini anlatmakla görevli makamların üzücü ve bir o kadardadüşündürücü hali. Bizler İslam ı böyle öğreniyor ve yaşıyoruz, Rabbimyardımcımız olsun. Gerçektende buna inanmakla, bakın nelere inanmamış ya dagözden kaçırmış oluyoruz, şimdide Kur’an dan birlikte araştıralım.



Ahzap 40: Muhammed, sizin erkeklerinizdenhiçbirinin babası değildir; O, Allah'ın resulü ve nebilerinsonuncusudur. Allah her şeyi gereğince biliyor.



Eğer kıyamet kopmadan Hz. İsa gelecektir sözlerine inanırsak, bunukabul edersek, bu ayete iman etmiyoruz demektir. Önce bunu aklımızdan hiççıkarmayalım. Çünkü Açıkça peygamberimizden sonra hiçbir peygamber, hangikonuda olursa olsun gelmeyecek diyerek, bizlere Allah ın ayetini tebliğ almadıkmı?

Şimdide kıyamet bizlere nasıl gelecek, bu konuda Kur’an danbilgilere bakalım, acaba bizlere nasıl bir açıklama yapıyor? Şimdi yazacağımayet üzerinde, biraz düşündüğümüzde aslında her şey anlaşılıyor sanırım.



(Araf 187: Ne zaman gelip çatacak diye kıyametsaatini soruyorlar sana. De ki: "Ona ilişkin bilgi Rabbim katındadır.Onu, vakti geldiğindebelirginleştirecek olan yalnız O'dur. Göklere de yere de ağırgelmiştir o. O size ansızıngelecektir, başka değil." Sen onu iyice biliyormuşsun gibi sanasoruyorlar. De ki: "O'na ilişkin bilgi Allah katındadır, fakat insanlarınçokları bilmiyorlar.)



Şimdi bu ayet üzerinde biraz düşünelim. Peygamberimize kıyamethakkında sorular sorulunca, Rabbim açıklama yapıyor ve onun vaktini yalnız benbilirim, vakti geldiğinde onu belirginleştirecek benim diyor. Vakti geldiğindeonu gerçekleştirecek Allah tır dedikten sonra, aslında çok önemli bir açıklamayapıyor, bu açıklamaları daha sonra yazacağım ayetlerde de, üstüne basa basasöylüyor Rabbimiz.



( O size ansızın gelecektir.)



Evet, en önemli ve üzerinde durmamız gereken konu sanırım bu olsagerek. Kıyametin ansızın, habersiz geleceği. Ayetin devamında da çok ilginç vedüşünmemiz gereken sözler var. Allah, sen onu biliyormuşsun gibi sanasoruyorlar diyor ve peygamberimizin de bu konuda asla bir bilgisi olmadığınıbelirtiyor Rahman bizlere.



Tam burada şunları düşünmemiz gerektiği kanısındayım, Kur’an dahiç bahsedilmeyen, açıklanmayan birçok kıyamet alametlerinin doğruluğu, sizcene kadar geçerlidir? Bu sözler Kur’an da hiç bahsedilmeyen, peygamberimizinkıyamet alametleri ile ilgili sözleridir diyenler, ne kadar haklı olabilirdersiniz? Yorum sizlerin. Eğer Hz. İsa kıyametten önce gelecek olsaydı,kıyametin ansızın kopacağı, ayetleriyle uyuşuyor olur muydu? Böyle bir bilgiolsaydı, Rabbim her şeyden nice örnekleri değişik ifadelerle verdim dediğihalde, bizlere bunu da açıkça söylemez miydi?



Kur’an kıyamet konusunda, bakalım daha neler söylüyor bizlere.



(Lokman 34: O kıyamet saatine ilişkin bilgi Allahkatındadır. Yağmuru O yağdırır. O,rahimlerde olanı da bilir. Hiçbir benlik yarın ne kazanacağını bilmez. Vehiçbir kimse hangi yerde öleceğini bilmez. Allah Alîm'dir, Habîr'dir.)





Dikkat edersenizayette (O) zamirini kullanıyor ve burada da anlatılmak istenen kıyametzamanının vaktini hatırlatılmasıdır. Yukarıda yazdığımız Zühruf 61. ayette de Şüphesiz o, kıyamet-saati için birilimdir. Sözlerinden Kur’an ın bizlere açıkladığı, o anın geleceğini hemiman edenlere, hem de müşriklere açıklamaktadır. Allah Zühruf 61. ayette eğersöylenildiği gibi Hz. İsa’dan bahsetmiş olsaydı ve bunun kıyamet alametleriolduğunu bizlere anlatıyor olsaydı, açıkça söylerdi. Bakın Allah ben ayetleriminasıl açıklarım diyor, lütfen dikkat edelim ve hatırlayalım. Allah ın Kur’an daaçıklamadığı, kıyametten önce Hz. İsa nın geleceğine inandığımızda, şimdiyazacağım ayetlere iman etmemiş oluruz, bunu da unutmayalım.





Kehf Sur54. ayet; Yemin olsun, biz, bu Kuran'da, insanlar için her türlü örneği değişik ifadelerlegözler önüne koyduk. İnsan ise varlığın, tartışmaya en çok tutkunolanıdır.





İsra suresi 89.ayet; Yemin olsun, biz bu Kuran'da, insanlar için her benzetmeden nice örnekler sıraladık.Ama insanların çoğu inkâr ve nankörlükten başka bir şeyde diretmediler.





Nisa Suresi 174. ayet; Ey insanlar! Size Rabbinizden apaçık, çokparlak ve güçlü bir kanıt gelmiştir. Biz size, her şeyi açık seçik gösteren birışık gönderdik.175. ayet;Allah'a inanıp O'na sarılanları O, kendisinden bir rahmetinve lütfun içine sokacak ve onları kendisine ulaşan dosdoğru bir yolakılavuzlayacaktır.





Şimdi lütfen düşünelim, Allah her türlü örneği değişik ifadelerlegözler önüne koyduğunu söylüyor. Her benzetmeden nice örnekleri sıraladıkaçıklamasını yapıyor, ama bizler Rabbin hiç bahsetmediği, sözünü bilekullanmadığı halde (O) işaret zamirinden, ayetten Allah Hz. İsa dan bahsediyoraslında diyerek, işin içinden çıkabiliyoruz. Birde kendimizce hüküm verip, Hz.İsa kıyametten önce gelip, bizleri uyaracak, diyebiliyoruz.



Hani her benzetmeden değişik örnekler vardı, neden Allah kıyametalametlerin den bahsederken Hz. İsa gelecek demediği halde, bizler aslındaAllah bundan bahsediyor diyerek, kendi düşüncelerimizi, inançlarımızı Kur’anailave yapıyoruz? Hiç korku duymadan, söylenmeyen, açıklanmayan bir sözün ardınanasıl düşüp, ona iman edebiliyoruz, doğrusu anlamakta güçlük çekiyorum.



Bunu söyleyen ve savunan Hıristiyanlardır, hala uyumaya devam mıedeceğiz? En son peygamberimiz dururken, neden ondan önceki peygamber gelsindiye demi düşünemiyoruz? Aklımız, beynimiz bu kadar mı uyuştu bizlerin?

Hani Allah ne diyordu bizlere;

( Size Rabbinizden apaçık, çok parlak ve güçlü bir kanıt gelmiştir. Bizsize, her şeyi açık seçik gösteren bir ışık gönderdik.)

Bakın bu ayete eğer iman ediyorsak, Zühruf 61. ayette geçen (O)işaret zamirine asla, Allah ın söz etmediği bir anlam yükleyerek, buradaaslında Hz. İsa dan bahsediyor diyemeyiz. Kur’ana danışmaya devam edelim, acabakıyametin kopuşu hakkında daha neler söylüyor Rahman.



Hac 55: İnkâr edenler ise kıyamet ansızın başlarına patlayıncayakadar yahut kısır bir günün azabı kendilerine gelip çatıncaya kadar,o Kuran'dan yana kuşku içinde olmaya devam edecekler.



Zühruf 66: Hiç farkındaolmadıkları bir sırada o saatinbirdenbire kendilerine gelmesinden başka neyi bekliyorlar.



Bu ayetler ve onlarca ayet, kıyametin ansızın geleceğini açıklıyorbizlere. Şimdide bu ayetlerle Hz. İsa nın geleceğini söyleyen ve inananlara şusoruyu soralım. Allah hiç farkında olmadığımız bir anda geleceğini söylediği kıyametin,nasıl olurda Hz. İsa’yı tekrar gönderip, insanlara büyük bir zaman verip,hepsinin iman etmesini sağlar? Bu düşünce, diğer ayetlerle uyum sağlamıyor.



Hani ansızın başımıza patlayacaktı, hani hiç farkında bileolmayacaktık? Tekrar şu soruyu soralım buna inananlara; Acaba Hz. İsageldiğinde onu nasıl tanıyacağız? Madem gelecek Allah onu nasıl tanıyacağımızınişaretini de vermeli değil mi bizlere Kur’an da?



Nasıl emin olacağız onun olduğuna? HatırlayınPapaya kurşun sıkan Ağca ne dedi? Ben İsa Mesih im demedi mi? Hatta birçokHıristiyan bile inandı buna. Sormak isterim Hz. İsa nın geleceğine inananlar,acaba buna inandı mı? Yaksa akıllarından acaba diyebir sorumu geçti?



Öyle hesaplar yapılıyor ki, peygamberimizin sözleri diyeaktarılanların içinde, Onun gelişinin 1500. yıllarında, Hz. İsa ve deccalıngeleceğini söyleyenler, bu tarihin bu yüzyılda gerçekleşeceğine inananlar vararamızda. Peygamberimizden bu yana yaklaşık 1400 yıl geçti, o zaman buönümüzdeki yüzyılda hem deccal gelecek, hem de Hz. İsa gelecek ve kıyametkopacak diyorlar ve inanıyorlar.



Araf 187. ayette ne diyordu hatırlayalım Rabbim.



(." Sen onu iyice biliyormuşsun gibi sana soruyorlar. Deki: "O'na ilişkin bilgi Allah katındadır, fakat insanların çoklarıbilmiyorlar.)



Şimdide bu sözler üzerinde tekrar düşünelim. Allah bu bilgininkimsede olmadığını söylemesine rağmen, günümüzde uydurulan ve Kur’an ın hiçbahsetmediği, kıyamet alametlerini hatırlayalım. Öyle şeyler uyduruluyor ki,peygamberimizin Hz. İsa nın geleceğini söylediğini söylemekte, hiçbir kusurgörmüyorlar. Hâlbuki Peygamberimiz kendisinin en son peygamber olduğunu bizlerebildirmemiş miydi Kur’an da? Kur’anın hiç bahsetmediği deccal konusuna gelelimşimdide. Bundan Kur’an asla bahsetmez, ama peygamberimizin hadisidir diye,bizlere çok detaylı anlatırlar bu konuyu. Bakın deccal konusunu, Diyanet İşleribaşkanlığına sordum ve nasıl bir cevap aldım aynen aktarıyorum.



(DECCÂL: Kıyamete yakın bir dönemdeçıkıp İslâm dinini ve ümmetini ifsad edip kötülüklere sürükleyecek olan ve aynızamanda kıyametin alametlerinden sayılan biri.


Deccâl'in çıkmasıhaktır. Deccâl, belli bir şahıs olup, Cenâb-ı Allah onunla,kullarını imtihan edecektir. Deccâl olsun, diğer kıyamet alâmetleri olsun bizimiçin gaybdır. Bunlar hakkında bilgi edinmemiz ancak nakil (Kur'ân ve hadis)lemümkün olur. Akılla verilebilecek bilgilerin isabet etmeme ihtimali büyüktür.Öteden beri kıyâmet alâmetleriyle ilgili olarak çok te'vîller yapıla gelmiştir.Herhangi bir dayanağı olmayan bu te'villerin geçerliliği de yoktur. Ayrıcabunlar, akılla ulaşılamayacak bilgiler olduğundan, yapılacak te'viller, halkıyanlış bilgilendirme vebâline sevk edecektir. Aynı yanılgı ve vebâl bunun içinde söz konusudur.



Hz. Peygamber de ümmetini Deccâl'e karşı uyarmıştır. Zira Deccâl, bazıharikalar gösterecek ve tanrı olduğunu iddia edecektir. İmansızlarla, bazızayıf imanlılar, ona kanacaktır. İmanı kuvvetli olanlar ise kanmayacaklardır.
Dünya, imtihan yeridir. İnsanlar bu dünyada imtihana tabi tutulmaktadırlar.Deccâl da bir imtihan vesilesidir. Allah'ın kendisine verdiği güçle birtakımhârikalar gösterecektir. Deccâl'in göstereceği harikalara "istidrâc"denir. İstidrâc, "inançsız ve şerîr kimselerin arzularına uygun olarakgösterdikleri hârikalara" denir.)




Yukarıdaki yazı Diyanetin bana verdiğicevap, dikkat ederseniz bu konuyla ilgili Kur’an dan tek bir bilgi yok. Bukonuda fazla bir şey yazmak istemiyorum, ama doğrusu Dini bizlere anlatmaktagörevli bir makamın şu sözleri beni çok üzdü.



( Deccâl'in çıkması haktır.)



Bir insanın dinde HAK olduğunusöylemesi için, Kur’an ın yani Rahman ın emretmiş olması gerekir. Amadüşünebiliyor musunuz, Allah bahsetmediği halde, buna HAK tır iman etmemizgerekir denebiliyor. Diyanet bu, sağı solu belli olmuyor demekten başka,elimden bir şey gelmiyor.



Peygamberimizindeccala karşı bizi uyardığını söyleyen Diyanete, şunu sormak isterim. AcabaYüce Rabbimiz, bizi deccala karşı uyarmadı da, bu görevi peygamberimize mibıraktı dersiniz?Hani Kur an bizim için rehberdi, hani her şeyden nice örnekler vardı orada.Bakın sözler Kur’an ın süzgecinden nasılda geçmiyor. İşte İslam ın günümüzdekidurumuna acı bir örnek. Buna benzer o kadar dine ilaveler var ki. Deccalınbelirli bir şahıs olduğunu söylüyorlar ve bizleri Rabbin imtihan edeceğinibelirtiyor. Allah bunu her zaman yaptığını ve yapacağını zaten Kur’an dasöylemiyor mu? Bu Dünyada hepimiz, her gün imtihanda değil miyiz?



Yine yazıda bu bilgilerin gaibibilgiler olduğunu söylüyor ve bu bilgileri ancak Kur’an ve hadislerden öğrenileceğiaçıklamasını yapıyor. Şimdi sormak isterim bunu yazanlara, Kur’an bilgisi tamam,bu konuda hiçbir sorun yok, ama Kur’an ın onay vermediği, hiç bahsetmediği hadisbilgileri kesin doğru diyebilir miyiz? Eğer cevap, evet hadis bilgilerinin hiçşüphe etmeden hepsine kesinlikle güvenebiliriz ise, neden birkaç yılda biryüzlerce hadisin hurafe olduğunu ilan edip, İslam dininden çıkarıyor Diyanetİşleri Başkanlığı? Şuanda iman ettiğimiz hadisleri daha sonra hurafe diyeçıkarmayacaklarına kimler garanti verebilir, var mı garanti verecek beşeraramızda? İşte Allah ın kitabını rehber almadığımızda, sonuç nerelere gidiyor. Diyanetİşleri geçmiş yıllarda böyle çalışmaları vardı. Bu dönemde böyle çalışmalarduymuyoruz. Kim bilir belki de hurafe diye iptal edilenlerin bir kısmı, gerigelmiş bile olabilir.



Şimdide sizlere, bazı ayet örneklerivermek istiyorum. Bakın peygamberimize kıyametin ne zaman kopacağını soranlara,Allah ın cevabı nasıl olmuş.



(Ahzap 63: İnsanlar sana kıyametinsaatinden soruyorlar. De ki: "Ona ilişkin bilgi Allah katındadır."Ne bilirsin, belki de osaat yakındır.)



(Şura 17: Gerçeğe ilişkin Kitap'ı ve adalet ölçüsünü indiren oAllah'tır. Nereden bileceksin, belki de kıyamet saatiçok yakındır.)



Bu iki ayeti düşünelim şimdi de. Yazımızın başında verdiğimiz veHz. İsa nın kıyamet kopmadan geleceğini işaret ettiğini söylediklerinin, doğruolmadığı bu iki ayetten bile anlaşılmıyor mu sizce?



Dikkat ediniz lütfen Allah,peygamberimiz yaşıyorken dahi, kıyametin belki de kopabileceğini söylüyor. EğerKıyamet kopmadan Hz. İsa gelecek ise peygamberimizin durumu ne olacaktır.Buradan da anlıyoruz ki, Hz. İsa nın kıyametten önce geleceğini düşünmek, büyükhata olur. Bunu kabul etmek Kur an ın ayetlerine tamamen ters düşer. Bakın kıyamet konusunda peygamberimizin ne demesini istiyorRabbim.



(Tur 31: De ki:"Bekleyin! Doğrusu sizinle beraber ben de bekleyenlerdenim.)



Demekki bu konuda peygamberimizin de hiçbir bilgisi yok, hatta belki de kıyametkopabilir, diye o dahi bekliyor. Şimdide Diyanetin deccal konusunda bizlere,hadisler yoluyla gelen bilgilere bakalım. Allah belki de kıyametin yakındakopacağını söyleyen ayetlerini okudunuz, bu durumda peygamberimiz yaşarken dekıyamet kopabileceği anlatılıyor. Bu durumda peygamberimiz acaba deccalın geleceğinisöyler miydi? Elçisi yaşarken böyle birinin çıkıp insanları kandırmayaçalışmasını söyler mi sizce? Zaten o devirde iman etmeyen, binlerce insan ilemücadele ediyor, hatta savaşıyordu Peygamberimiz. Bunlardan iyi deccal mı olur.Bakın tüm bu sözlerde, Kur’an süzgecinden geçmiyor.



ŞimdideKur’an ın kıyamet alametleri olarak bahsettiği bazı konulara bakalım.



( Duhan 10: Artıksen göğün açıkça izlenen bir dumangetireceği günü gözle.)



(Hac 1: Ey insanlar!Rabbinizden korkun! Çünkü kıyametsaatinin zelzelesi gerçekten çok büyük bir şeydir.)



(Abese 33: . Kulakları sağır eden o ses geldiğinde,)



(Tur 9: O gün gök bir çalkanışla çalkanır. 10: Ve dağlar bir yürüyüşle yürür.11: Vay hallerine o gün, yalanlayanların.)



(Kamer 1:Saat yaklaştı, Ay yarıldı.)



(Enbiya 96: Ye'cûc ve Me'cûc'ün önü açıldığı zaman onlar, her tepeden akınederler. 97: Hak olan vaatyaklaşmıştır. İnkâr edenlerin gözleri birden donup kalmıştır. "Vaybaşımıza! Biz bundan gafil bulunuyorduk. Hayır, biz zalimlerdik!" derler.)



Yukarıdaki ayetlere dikkat ederseniz, kıyametin kopmasına çokyakın anların belirtileri anlatılıyor. Gökyüzünde dumanın belirmesi, tozudumana atacak bir olayın belirtisidir. O an büyük depremlerin olacağı,kulakları sağır eden sesin oluşacağı, göğün ve yerin çalkalanması, dağlarınbile hareketlendiği, ayın yarıldığı bir an tasvir edilmektedir.



Enbiya suresinde geçen yecüc, mecüc konusu ise Kur’an da bir başkaayetinde, düzen bozucu bir kavimden bahsedilerek örnek verilir. Bu toplumkıyametin kopacağı güne kadar, diğer insanlardan ayrıldığını, aralarına engelkonduğu açıklanıyor Kur’an da. Yani bu toplum, kıyametin kopması ile serbestkalacağı belirtiliyor. Dikkat ediniz bu toplum, kıyamet kopmadan çok önceserbest kalmayacak.



Bizler ne yazık ki inancımızı, Kur’an merkezli yaşamak yerine,rivayet ve sanıya endekslemiş yaşıyoruz. Daha doğrusu Allah ın dinini, kendihurafelerimize uydurmuş yaşayıp gidiyoruz.



Dilerim hesabını verebilenler arasında oluruz. Yine dilerim, Kur’anın ipine sarılan, onu anlamak için yine Kur’an dan yardım alan, Rabbin haliskullarından oluruz.



Saygılarımla Haluk GÜMÜŞTABAK

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
alametleri, geleceği, hz, konusu, kıyamet, nın, ve, İsa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kıyamet alametleri ve Hz. İsa nın geleceği konusu. halukgta Genel İslami Konular 1 20 Aralık 2011 12:02
Kıyamet alametleri Süslü İslamiyet 0 24 Şubat 2010 00:04
Kıyâmet alametleri BaRoN Genel İslami Konular 7 25 Mart 2009 01:34
Kıyamet Alametleri 1.0 yanki Bilgisayar Donanımı 6 06 Aralık 2008 17:18