IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By halukgta

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Mart 2013, 20:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dinde Bölünmenin Acısını Çekiyoruz







İslam toplumları olarak, dinde bölünmüşlüğünacısını çekiyoruz. Allah dinde bölünmeyin diye hüküm verdiği halde, bizleringünümüzde bölünmüşlüğümüzü açıklarken, bunu bir bereket, güzellik, zenginlikolarak göstermemiz, bizlerin ne derece, Kur’an merkezli yaşadığımızıgöstermektedir.
Allah dinde bölünmenin tehlikesini, Kur’an da bakın bizlere nasıl anlatıyor.

Enam 159: Gerçek şu ki, dinlerini parça parça edip kendileri de gruplaşanlar,sen hiç bir şeyde onlardan değilsin. Onların işi ancak Allah'adır. Sonra O,işlemekte olduklarını kendilerine haber verecektir.

Rum 32: (O müşrikler ki,) Kendi dinlerini fırkalara ayırmış ve kendileri deparça parça olmuşlardır ki her grup kendi elindekiyle övünüp sevinçduymaktadır.

Müminun 53: Ama insanlar, aralarındaki inanç bağını keserek kendi aralarındaparça parça oldular. Her grup kendilerinde bulunan ile sevinipböbürlenmektedirler.

Ali imran 105: Kendilerine apaçık deliller geldikten sonra parçalanıp ayrılığadüşenler gibi olmayın. İşte bunlar için büyük bir azap vardır.

Ne yazık ki bizler güzelim dinimizi, bu hale getirdik. Parçalanıp bölününce de,İslam düşmanlarına kolay lokma olduk. Allah geçmiş toplumların, yaptığıyanlışları bizlere örnek gösteriyor ve sakın onlar gibi dinde bölünmeyin diyebizleri uyarıyor ayetlerinde. Peki, bizler bu uyarılara kulak verip uyuyormuyuz? Elbette uymadık, hatta inatla ayetleri duymazlıktan geliyoruz, böyleceAllah ın azabından da kurtulamıyoruz.

Allah Yahudi ve Hıristiyanlar dan bahsederek, bakın bizleri nasıl uyarıyor.

Bakara 120: Dinlerine uymadıkça, Yahudiler de Hıristiyanlar da asla senden razıolmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur. Sana gelen ilimdensonra onların arzularına uyacak olursan, andolsun ki, Allah'tan sana ne birdost ne de bir yardımcı vardır.

Çok doğru, bugün bizler ne yaparsak yapalım, onların dinlerine uymadıkça,bizlerin güvenilecek dostları olması mümkün değildir. Fakat bizler bu gerçeği,ne yazık ki hala görmezden geliyoruz.

İslam toplumu olarak öyle bir bölündük ki, Yahudi ve Hıristiyanlar artıkMüslüman ülkelere karşı, kendileri bir güç kıllanma gereği bile duymuyorlar.Çünkü bizleri birbirimize düşürdüler. Müslüman, Müslüman ı öldürür oldu. Hem decamilerde, Allah ın huzurundayken bile öldürmekte, bir sakınca görmeyenler vararamızda. Ne hallere düştüğümüzün farkında mıyız?

Yahudiler ve Hıristiyanlar karşımıza geçmiş, kıs kıs gülüyorlar halimize,başarılarından dolayı. Hala toplum olarak, kendimize gelmeye niyetimiz yok mu?

Geçen gün bir haber okudum gazetede. İsrail Başbakanı bakın ne diyor, içindebulunduğumuz acı gerçeği haykırıcasına.

İsrail in İran a saldırmaları durumunda, bunun Ortadoğu da ki tansiyonudüşüreceğini savunarak, İran ın Arap dünyasında sevilmediğini, İsrail in İran ıvurması durumunda, Arapların bir tehditten kurtulmuş olacağını söyleyebiliyor.Bizler İslam âlemi olarak ne derece parçalanmış, bölünmüş ve birbirine düşmanedilmiş olduğunun, açık bir örneğini görüyoruz.

İsrail in, Yahudi zihniyetinin düşüncelerine bakar mısınız? Bütünüyle yalansöylüyor diyebilir misiniz? Diyemezsiniz, çünkü İslam toplumu birbirine düştü,Yahudi ve Hıristiyanlar ın planları ile birbirimize düşürüldük. Düşman oldukadeta.

İran neden bizlerin düşmanı olsun. Onlar bizlerin din kardeşimiz değil mi? Aynıpeygambere, aynı kitaba iman edenler, nasıl olurda birbirine düşman olur.Rehberimiz Kur’an olmaktan çıkınca, elbette bu acı sonuçta kaçınılmazolacaktır. Hakka batıl karıştırılıp, neyin Allah emri, nelerin olmadığınınayrımını yapamaz olduk. Yahudi fitnesi bizleri yönetebilmek için, yüzlerceyıldır dinimize ektikleri, hurafe fitnelerin meyvesini topluyor artık.

İşin ilginci, İsrail Başbakanı bu sözleri söyledikten sonra, İslam camiasındanhiç ses çıkmadı. Yalan söylüyorsun, biz İslam toplumları olarak, İran a düşmandeğiliz demediler.

Yıllarca İran ile Irak ı savaştıranlar, Irakta milyonlarca Müslüman kanınıdökenler, şimdide bir başka Müslüman ülkede, Suriye de aynı planıuygulamaktadırlar. Hem de Müslüman ı Müslüman a kırdırarak. Acaba sıra ülkemizene zaman gelecek, bunu hesap eden, düşünen var mı?

İsrail İran ı bertaraf ettiğinde, Arapların bir tehditten kurtulmuş olacağınısöylüyor. Müslüman bir toplumun tehdidi, asla bir başka Müslüman toplum olamaz,olmamalıdır. Bizlerin en büyük tehdidimiz, İsrail, yani Yahudi zihniyetidir,geçmişte de aynen böyle olmuştur ve böylece Allah ın gazabına uğramışlardır.Siyonist’in sözüne asla güvenilmez, bunu unutmayalım. Lütfen artık bu gerçeğigörelim ve kendimize gelelim.

Allah Kur’an da akla, düşünmeye çok önem verdiği içindir ki, ayetlerin sonundadüşünerek iman etmemizi, düşünerek yaşamamızı ister. Zaten imtihanında özü,aklımızı kullanmaktan geçmiyor mu?
Allah aklını kullanmayanları, bakın nasıl bir cezaya çarptıracağını söylüyor.

Yunus 100: Allah’ın izni olmadıkça, hiçbir kimse iman edemez. Allah, azabıakıllarını (güzelce) kullanmayanlara verir.

Ne dersiniz, İslam âlemi içindeki bu azap, acı, keder, birbirine düşmanoluşumuzun nedeni, aklımızı kullanmadan iman ederek, dinde bölünmeyin diyenRabbin sesini duymadığımız için, Allah ın bizlere bir cezası olmasın sakın.

Değerli din kardeşlerim. Gelin Yahudi fitnesinin oyunlarına gelmeyelim. İslamâlemi olarak, tek bir yumruk olalım. Mezhep ayrılıklarımız, bizleri düşmanyapmasın. Her toplum istediği şekilde imanını yaşasın.

Bizleri tek yumruk yapan, peygamberimizin bizleri davet ettiği, Kur’an ın ortayolunda birleşelim. Yahudi ve Hıristiyanların oyununa gelmeyelim. Onlarıninsafsız adaletine güvenerek, kendimizi teslim etmeyelim.

Her acının sonunda bir mutluluk vardır. Gelin İslam âlemi olarak, buyanlışımızdan dersler alalım ve güç birliği yapalım. Yahudi fitnesi, İsrailBaşbakanının söylediği, İran İslam toplumu içinde sevilmez, Araplarındüşmanıdır fitnesini boşa çıkarıp, yalanlarcasına, el ele verelim. İslamtoplumu içindeki, bu bölünmüşlüğümüze son verelim. Varsa yanlışlarımız kendiaramızda düzeltelim. Çünkü Müslüman Müslüman ın kardeşidir, bunu unutmayalım.

Tüm bu gerçeklerin, hala farkına varamazsak eğer, ülkemizi çok acı ve kederligünler beklediğinin bilincinde olalım. Zalimlere boyun eğmeyelim,aldatmacalarına kanmayalım. Bir söz vardır;

(Mazlumlar ayağa kalkmayınca, zalimler diz çökmez.)

Rabbim, ülkemiz olarak bizler, çok hassas bir imtihandan, dönemden geçiyoruz.Ne olursun zalime muhtaç etme, yardım et bizlere. İslam âlemi olarak, güçbirliği yapmamız için, zalimin fitnesinin farkında olmamızı sağla. ÂMİN.

Saygılarımla Haluk GÜMÜŞTABAK







 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çekiyoruz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Büyükelçimizi çekiyoruz. Ruj Haber Arşivi 0 31 Mayıs 2010 19:37
Neden Aşk Acısı Çekiyoruz? Kralice Aşk ve Sevgi Köşesi 1 02 Ocak 2009 00:48