IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By halukgta

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Şubat 2014, 17:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ali İmran 78. Ayetin Dikkatimizi Çektiği Uyarıları









İnsan düşünen, özgür iradesi olan bir varlıktır. Onun içindir kiAllah, yaptıklarınızdan, sorgu suale çekileceksiniz der Kur’an da. Madem sorgusuale çekileceğimiz kitap Kur’an, gelin onun içinden çok dikkat çekici bir ayetüzerinde, birlikte düşünelim.


Bakın Yaradan ayetinde ne diyor ve bizlerin dikkatini nasıl çekiyor.



Ali İmran 78: Onlardan bir grup var ki, KİTAPTA OLMAYAN BİR ŞEYİ SİZ KİTAPTANSANASINIZ DİYE, DİLLERİYLE KİTABI ÇARPITIRLAR VE ALLAH'TAN OLMADIĞI HALDE, “BU,ALLAH KATINDANDIR!” DERLER, böylece bile bile Allah hakkında yalanlaruydururlar.



Ayeti okuduğunuzda, sanırım daha önce öğretilenler geldi aklınıza. Ne öğretmişlerdi?



(Kur’an da din ve iman adına her bilgi yoktur, her şey Kur’an da yazmaz. Kur’anözet bilgileri içerir. İslam ı Allah ın emrettiği gibi tam ve doğru öğrenmek,yaşamak için, fıkıh kitaplarına bakmalıyız.)



Ne dersiniz, Allah ın ayetinde bizleri uyarısıyla, bugün bizlere öğretilenbeşeri öğreti, bir birine uyuyor mu? Uymadığı gibi, verilen bilgiler,birbirinin tamamen tersi. Sizce kime inanacağımız çok açık değil mi?



Ayetten çıkaracağımız en önemli ders, Allah ın Kur’an da bahsetmediği, hüküm vermediğihiçbir konuda sorumlu olmadığımız ve bahsedilmeyen bir konuyu, hiç kimsenindine ilave yapamayacağı, sorumluluk sınırlarımıza ilave edemeyeceği gerçeğidir.Ayrıca Kur’an da olmadığı halde, bunlarda Allah katındandır diyenlereinanırsak, Allah a açıkça yalan uydurmuş, iftira atmış oluruz, bunu da lütfenunutmayalım.



Ayet üzerinde önce birlikte düşünelim. Din adına kendilerini yetkilendiren bazıkişiler, öyle guruplar vardır ki diyor Allah, benim gönderdiğim kitap, yaniKUR’AN ın içinde olmadığı, hiç bahsedilmediği halde, bu kişiler sizlere çokfarklı şeyleri, kendi çıkarları, nefislerinin etkisi ile Allah katındanolmadığı halde, birçok konuda, bunlarda Allah katındandır derler diyor.



Bunu yaparken de, Allah ın ayetlerinin anlamlarını çarpıtırlar ki, siz benimhüküm vermediğim konuları da, Allah katından sanasınız diye, sizi aldatırlardiyerek, dikkatimizi çekiyor Rabbimiz.



Ayetin sonunda ise böyle insanlar, ALLAH A YALAN UYDURURLAR DİYOR. Tabi buinsanların mahşer günü halinin ne durumda olacağını, bir önceki ayetindegörebilirsiniz.



Okuduğumuz ayette Rabbimiz, üzerinde dikkatle durmamız gereken bir ışık yakıyorbize ve şunu anlatmaya çalışıyor.



Sizlere rehber olsun diye gönderdiğim Kur’an da, sorumlu olduğunuz, gerekliolan her şeyi açıkladım. Birileri çıkıp ta, bakın Kur’an da, şu ya da bu konudasizin anlayabileceğiniz şekliyle, açıkça bir hüküm yok diyerek, bazı ayetlerinanlamlarını saptırarak, sizleri aldatmaya çalışırlarsa, sakın onlara inanmayındiyor.



Allah ben sizlere, Zühruf suresi 44. ayetinde, sizleri Kur’an dan sorumlututuyorum diye hüküm verdiysem, SÖZÜM HAKTIR, GERÇEKTİR BUNU UNUTMAYINIZ. Buhükmü verdikten sonra, Kur’an da olmayan bir hükümden de, sizlerin sorumluolacağınızı söyleyerek, bana iftira atanlardan yana sakın olmayınız. Bunuyapanları ebedi bir azap bekliyor diyerek, HAKKIN YOLUNUN YALNIZ KUR’AN DANGEÇTİĞİNİ, APAÇIK ANLATIYOR BİZLERE AYET.




Allah Ali İmran 78. ayetinden bir ayet öncesinde, kitaptaolmadığı halde, bunlarda Allah katındandır diyerek, Allah a karşıtaahhütlerini, menfaatleri karşılığı değiştirenler, yerine getirmeyenlerinebedi azap içinde olacaklarını ve mahşer günü Allah bu insanların yüzlerinebile bakmayacağını, şimdiden bizlere bildiriyor.


Peki, Allah a karşı sözlerinde durmayarak, taahhütlerini yerine getirmeyenlerkimler, isterseniz onu da düşünelim. Aslında Ali İmran 78. ayette onu açıklıyorve diyor ki, bu insanlar kitapta hükmünü vermediğim halde, bunlarda Allahkatındandır diyerek, başka ayetlerin anlamlarını saptıranlardır. Dikkat edinizlütfen bunlar, ben Müslüman ım diyen insanlar.



İşte dostlar bu türlü sözleri söylemek, böyle bir inancın ardı sıra gitmek, bukadar büyük bir günah. Ama Kur’an ile aramıza girenler, öyle bir duvar örmüş kiaramıza, bu kadar açık Allah ın gerçeklerini, yaptığımız yanlışları farkedemiyoruz.



Allah yardımcımız olsun. Toplum olarak gözler perdeli, kulaklar ve gönüllermühürlenmiş, yaşayıp gidiyoruz. Ömür bir ırmak misali, akıp gidiyor,bitti-bitecek. Lütfen yaptığımız yanlışları görebilmek için, elimize Allah ınnuru KUR’AN ı alalım ve anlayarak, düşünerek okuyalım, onun rehberliğiyleimanımızı yaşayalım. Onun ışığıyla aydınlanalım, beşerin rivayet ve sanı sözleriyledeğil.



Sizce en garantili yol, bu değil mi? Siz Kur’an ı anlayamazsınız diyenlerelütfen inanmayalım, itibar etmeyelim. Çünkü Yüce Rabbimiz kullarınınanlayamayacağı bir rehber gönderip, daha sonrada tüm kullarını ondan aslasorumlu tutmaz. Bunu da unutmayalım.



Saygılarımla Haluk GÜMÜŞTABAK


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
78, ali, ayetin, çektiği, dikkatimizi, uyarıları, İmran


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nisa suresi 78-79. ayetlerin, bizlerin dikkatimizi çektiği konuları. halukgta Genel İslami Konular 0 27 Şubat 2012 12:36
Araf suresi 170. ayetin düşündürdükleri. halukgta Genel İslami Konular 0 18 Şubat 2012 20:44
mIRC Tips(Balon uyarıları) L4roXyL mIRC Scripting Dersleri 6 01 Aralık 2008 21:08
Kış Bakım Uyarıları Araç Sahiplerine Kralice Otomobil Haberleri 0 19 Kasım 2008 12:36
Güncel Virüs Uyarıları upriSingTech Güvenlik Açıkları 0 09 Mayıs 2008 18:06