IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Nisan 2016, 09:54   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuk yapmada acele etmemeli




Çocuk yapmada acele etmemeli, ardarda yapmamalı

Bir çok evliliklerde heyecanlı günler uzun sürmez. Günler aylar geçtikçe aşk ateşi küllenir. Kimilerinde de aşk sönerken mutsuzlu*ğun sisleri çöker. Bu gibilerin haline acımak gerekir.

Mutlu ve ideal evliliklerde aşk dolu heyecanlı günler aylar hat*ta yıllar, çocuk oluncaya kadar sürer ve sürmesi gerekir. Onun için yeni evliler -hele hanım gençse- ilk çocuktan sonra, çocuk yapma*da acele etmemeliler. Yoksa evliliğin tadına doymadan ve eşler bir*birine bakmasını öğrenmeden birbiri ardından gelen çocuklara bak*mak zorunda kalırlar.

Eşler balaylarını, hatta bal yıllarını sürdürsünler, birbirlerini sevgiye ve evlilik zevkine doyursunlar, evlilik hayatına iyice alış*sınlar ve tecrübe sahibi olsunlar, ondan sonra çocuk yapsınlar. O za*man çocukluk devresini atlatmış olurlar, ana baba olmaya daha iyi yakışırlar. Acele ederlerse daha kendileri çocuk denecek yaşta toy*ken evliliğin tadına doyamadan, birbirlerini gerçek mânâda tanıyıp kaynaşmadan, huylarını öğrenmeden çocuklarla uğraşmak zorunda kalırlar. Hele erkek ev işlerinde hanımına yardımcı olamıyorsa, ge*lirleri de kısıtlı ise, genç yaşta sıkıntıya düşerler ve birbirleriyle il*gilenmeye vakit bulamazlar.

Çocuk yapmada acele edilmediği gibi ard arda da yapmamalılar. Yoksa birini büyütmeden, öbürünün derdine düşerler. Böylece ana*nın işi çoğalır, sağlığını kaybeder.. Babanın da para kesesi delinir, kaygısı artar, ikisi de sıkıntıya düşerler. Üstelik aklı ermeyen henüz ablalığa veya ağabeyliğe yakışmayan büyük çocuğu küçüğünü kıs*kanır, o da ayrı bir dert olur. Kardeşlerin kıskançlığı , bazan tehli*keli davranışlara kadar varır.

Ne yazık ki, bunu kendimiz uygulayamadık. Bilmem kendi yap*madığımızı okurlarıma, tavsiye etmem etkili olur mu? Çünkü, Yü*ce Allah, "Ey mü'minler! Kendinizin yapmadığını başkalarına ni*çin söylüyorsunuz" buyurmuştur. (Saf Sûresi, 2)

Çocuk sayısını da fazla artırmamalılar, zorlanmadan yetiştirebi*lecekleri kadar yapmalılar.

Eskiden yaşama şartlan günümüzdeki kadar ağır değildi. Geçim sade, çocuk bakımı kolaydı. Teknik de memleket savunması daha çok insan gücüne dayanıyordu. Bu sebeple o zamanlar daha çok ço*cuk isteniyordu. Bu da tabii idi. Peygamberimiz de, zamanında bu durumları göz önüne alarak:

"Evlenin, çoğalın ki, âhirette diğer ümmetlere karşı sizinle övü*neyim'' (114) diyerek evliliğe imrendirmiş ve çok çocuk yapmaya teş*vik etmiştir. Çünkü o zamanlar öyle gerekiyordu. Hem de birbirini izleyen savaşlarda ölenlerin yerine yenilerinin yetişmesi gerekiyor*du. Kocasız kalan kadınların çoğaldığı için de birden fazla kadınla evlenmek ihtiyaç haline gelmişti. Ama aralarında adalet şartıyla.

Günümüzde hayat şartları ağırlaştı, çocuk bakımı, eğitim ve öğ*retimi zorlaştı. Teknik geliştikçe insan gücünün yerini makine, ro*bot ve bilgisayarlar aldı. Bu durumda insandan çok bilgiye, beyin gücüne ve servete ihtiyaç arttı. Bütün bunları göz önüne alarak ev*liler çocuk sayısını azaltmalı, olan çocukları da daha iyi yetiştirme*ye gayret etmelidirler. Böyle olursa hem kendileri için, hem çocuk*ları için, hem de memleket için daha yararlı olur.
Çocuktan söz etmişken, doğumdan beş ay dört gün önce kesin doğum tarihini açıklayalım. Kadın hamile kalınca cenin ana rah*minde 120 gün tabii canla (bitkisel hayat) yaşar. Bu arada halden hale geçerek insan şeklini alır. Fakat duyguları olmaz, kendi kendi*ne hareket edemez. 120 günlük olunca, Allah'ın emri ile insan ru*hu gelir, duyguları başlar, kendi iradesiyle hareket eder. Ana adayı hamile kaldığı günü kesin olarak bilemez. Normal hallerde (cenin) çocuk ana karnında 275 gün kalır. Hamilelik tam 12. O gün olup in*san ruhu gelince cenin kendi iradesiyle hareket etmeye başlar. Ana adayı karnındaki bu hareketin farkında olur. işte o günden tam 155 gün yani 5 ay 4-5 gün sonra çocuk doğar.

__________________
SusKun ve Sessiz Mürekkep...


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çocuk yapmada acele etmemeli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
acele Lcia Osmanlı Türkçesi Sözlüğü 0 10 Ekim 2014 15:40
Yeni Çocuk Odası Modelleri, 2014 Çocuk Odası Dekorasyonu, 2014 Modern Çocuk Odaları Violent Ev Dekorasyonu 0 05 Mart 2014 19:38