IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Nisan 2016, 06:12   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İslam aile hayatını ve mahremiyeti ihmal etmemiştir




İslam aile hayatını ve mahremiyeti ihmal etmemiştir

İslâmiyet, insanın sadece ruhuna, maneviyâtına değil, hayatının bütün safhalarına hitap eder. Yemekten içmeye, temizlikten çalışmaya, öksürmekten hapşırmaya, gezmekten eğlenmeye, uyumaktan evlenmeye kadar her fiilinde şaşmaz ve şaşırtmaz ölçüler getirmiştir.
Peygamberimiz (asm) sünnet-i seniyyesi ile "aile ve mahremiyet" meselelerini de en ince detaylarına kadar tefsir etmiş, yorumlamış, açıklamıştır. Sahanın uzmanları âlimler de bunları tasnif etmiştir.
Müslümanın bu husustaki ahlâkî davranış biçimini öğrenmesi kadar tabii bir şey olamaz. Dini öğrenmede hicap yoktur. Helâl şeyleri öğrenmekte hayanın perde olmayacağını bildiren Peygamberimiz (asm) bizim en birinci rehberimizdir ve bu meseleleri ap-açık anlatmıştır.
İslâm dini, cinsel hayat dahil, hiçbir meseleyi boşlukta bırakmamıştır. İnsanın aile ve mahremiyet hayatı hakkında da düzenleyici prensipler, kanunlar vaz'etmiş, adaplar getirmiştir. Yani, cinsî meselelerde yapılması gereken emirleri (farzlar) ve kaçınılması gereken yasakları (haramlar) teferruâtlı olarak açıklamıştır. Dolayısıyla cinsel hayattaki İlâhî emir ve yasakları "İslâm adabı ve ahlâkı" çerçevesinde öğrenmek farzdır.
Cinsî hayat, yemek-içmek gibi fıtrî, tabiî bir ihtiyaçtır. Şayet doğrusu bilinmezse, yanlışa düşüleceği şüphesizdir. Kulaktan dolma yanlış bilgiler almaktansa, güvenilir yazılı kaynaklardan öğrenmelidir. Kimi gençler, hatta yaşlılar bile bu meseleleri arkadaşlarına bile sormaktan çekinir. Hicap perdesi yırtılmadan kitaptan rahatlıkla okunarak öğrenilir.
Kimi çevrelerde ise, cinsî hayatın konuşulması ayıp sayılır. Elbette, cinsî hayatın uluorta, işin ehli olmayanlarca konuşulması uygun değil. Ancak, tabiî ve fıtrî olan, bilhassa evlenme aşamasında olan gençlerin bu sağlıklı bilgileri almaması ayıptır!
Bu kadar ahlâkî dejenerasyonun ve saptırılmış düşüncelerin etrafı kasıp kavurduğu, bilhassa gençleri tuzağına düşürdüğü bu devrelerde, meselenin doğrusunu anlatmak bir zarurettir.
Bu meseleler, kimi zaman evleneceklerin korkulu rüyası hâline getirilir. Korku, endişe ve sıkıntıların asıl kaynağı, bilgisizliktir. Zifaf (gerdek) gecesinde yapılan yanlışların sebebi ise, kulaktan dolma, bölük-börçük bilgilerdir maalesef.
Unutmayın, korku cehaletten, endişe güvensizlikten kaynaklanır. Evlenme hazırlıklarına girenler doğru bilgilendirilirse, korkulara ve önyargılara mahal kalmaz.
Bazı kesimlerde cinsî bilgiler düğün merasiminden birkaç gün önce veya sırasında sağdıç ve yenge denen yardımcılar tarafından verilir. Bu geleneksel bir metottur. Ancak İslâmî esaslar çerçevesinde yazılmış güvenilir kaynakların daha sağlıklı, etkili ve kalıcı olacağı şüphesizdir. Böylelikle evlenecek olanlar önceden okuyup, bilgilenmiş ve hazırlanmış olurlar.

__________________
SusKun ve Sessiz Mürekkep...


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
islam aile hayatını ve mahremiyeti ihmal etmemiştir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İslam'da Aile Düzeni - Kız Çocuğunun Değeri Elysian İslamiyet 0 25 Mart 2014 18:34
İslam'da Aile Düzeni - Çocuk Bakımı Elysian İslamiyet 0 25 Mart 2014 18:31
Kadının Hicap Ve İffeti (İslam'da Aile Düzeni H. Ensariyan) Elysian İslamiyet 0 25 Mart 2014 17:55
Eş Seçme Yolu - İslam'da Aile Düzeni Elysian Genel İslami Konular 0 25 Mart 2014 17:47
İslam Aile Düzeninde Sağlık Elysian Genel İslami Konular 0 25 Mart 2014 15:10