IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Nisan 2022, 18:14   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İslamda Aşk Nasıl Olmalıdır? Flörtün Hükmü Nedir? Yönetici İslam Ahlakı, İslami Makaleler Yorum Yok 984 Görüntüleme




İslamda Aşk Nasıl Olmalıdır?
Elbette ki her şeyden önce Allah ve Resulüne karşı duyulan sevgi ile aşk, İslam’ın önemli ölçülerinden birisidir. Burada ölçüsüz sevgi sadece Allah sevgisi olmalıdır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) için dahi ölçüsüz bir sevgi, Allah sevgisinin önüne geçeceği için doğru kabul edilmese de Allah’tan sonra en büyük sevgi ve muhabbet Peygamber Efendimiz’e beslenmelidir.

Karşı cinsten insanların birbirine aşık olması, insanın doğal fıtratında olan duygulardan birisidir. Yüce Allah insanlara, farklı şeylere karşı sevgiler vermiştir. İnsanın karşı cinsten birine aşık olması, İslami ölçülerde olması halinde sakıncalı bir durum olarak görülmemiştir. İnsanların birbirine aşkını baş başa kaldıkları bir ortamda değil başta anne-babaları devreye sokarak beyan etmeleri durumunda, İslam açısından herhangi bir sakınca olarak görülmemektedir.

Ancak bu beyanın yapılması için, iki tarafında evlilik şartlarını dikkate alması gerekir. Yani evlilik niyetinin olması, burada en önemli hususlardan birisidir. Evlilik için şartların uygun olmaması halinde, İslamda aşk adeta şeytanın büyük bir tuzağı olarak görülmektedir.



İnsanların birbirine olan aşkını karşılık bulduklarına inanıyorlarsa ve evlilik için bir mani bulunmuyorsa, baş başa kaldıkları bir ortam yerine yakınlar vasıtasıyla da olsa, söylemelerinde günümüzdeki İslam alimleri açısından sakınca görülmemektedir. Zira dinimizde bir kadın ile erkeğin mecburiyet bulunmadıkça iletişim kurması, hoş görülmeyen şeylerden birisidir. Çünkü kadın ile erkek arasındaki samimiyet, şeytanın hilelerine açık bir durum olarak kabul edilmektedir.

İslamda Flörtün Hükmü Nedir?
Yukarıdaki bilgiler ışığında bu sorunun cevabına bakacak olursak, dinimizde kadın ve erkeğin evlenmeden önce görüşmesi yine hoş karşılanmayan durumlardan birisidir. Dinimiz hoşgörü dini olsa da, harama yaklaştıran şeylere karşı önceden önlem alan bir din olması nedeniyle, evlenme niyeti olsa dahi, kadın ve erkeğin bir araya gelerek çeşitli aktiviteler yapması doğru bulunmamaktadır.

Kısacası İslamda aşk belirli sınırlar çerçevesinde ve doğru adımlar ile karşıdaki kişiye belli edilebilir. Ancak baş başa kalınan bir ortamda şeytanın vesvesesine yer verilmeden aileler aracılığıyla ve evlilik ciddiyetinin olması şartıyla izin verilmektedir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
islam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İslami Makaleler İndex Seth İslamiyet 0 07 Eylül 2014 23:28
İyi Bir Yönetici Nasıl Olmalıdır? Zen Kişisel Gelişim 0 11 Aralık 2012 17:34
İslam’da Ceset Yakmanın Hükmü Nedir? Liaaa İslamiyet 0 12 Mart 2012 11:47
İslam`da bombalı intihar saldırılarının hükmü nedir? Kalemzede İslamiyet 0 09 Ağustos 2011 13:45
İslam'da Evlenmenin Hükmü Nedir? PopSy İslamiyet 1 10 Mart 2009 06:11