IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 02 Temmuz 2008, 14:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kahve Aşkının Çeşitleri





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Macchiato, Cappuccino, vb. bunlar ne demek?
Nasıl ayrılır birbirinden?
En önemlisi hangi kahve nasıl yapılır,
iyi kahve nasıl tanınır?

Mükemmel kahve için; fincan başına 6,5 gram kahve 90 derece sıcaklıkta, 25 saniye demlenir. Güçlü ve dengeli bir içimi olan kahve, gurmelerce iyi kabul edilir. İyi kahve kokusu ile de kendini belli eder.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kahveniz eğer "sottoestratto" olduysa yani; aromasını az aldıysa; küpüğü bej ve ince olur. Kahve taneleri içinde erimemiştir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kahvenizi "perfetto" yapmayı başardıysanız köpüğünün rengi meşe ağacı gibi tatlı bi kahverengi olacaktır. İçimi bunu size hissettirir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Eğer fazla demleyip "sovraestratto" bir kahve yaptıysanız, köpüğü siyahımsı kahve rengi olur. Aroması ve kokusu acımaya başlar. Fincandan bir kaç yudum alınca fincan kenarlarının boyanmış olduğunu görürsünüz ve kahvenin içimi şekerle de yumuşamaz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Espresso

Gerçek kahve tadına varmanın en kestirme yolu... 90 derecede, 25 saniye demlenmeli, fincan başına 6,5 gram çekirdek kahve kullanılmalı ve 25 cl. servis edilmeli.

Eğer bu size yetmezse "cafe doppio" da olur. (50 cl.)

Ya da "lungo" da yetebilirdi; 30-35 cl.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Macchiato

Biz ona buralarda pek fazla rastlayamasak da macchiato "lekeli" espressodur. Yani bir çay kaşığı süt ve bir damla süt köpüğü ile kirletilmiş, lekelenmiş espresso macchiatodur. Yaklaşık 30cl. olur.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Cappuccino

Birçok yoruma maruz kalmış cappuccino aslında kesin kurallarla hazırlanması gereken bir kahve türü... Formül şöyle;

25 cc. espresso
25 cc. sıcak süt
25 cc. süt köpüğü

Tüm bunlar en fazla 70 derecede olmalı yoksa köpük söner, kahvenin tadı zarar görür.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Il Cafe Correcto

İtalyanlar kahve işinin ehli. Ancak onlar için kahve denince akla espresso geliyor. "Correcto" espresso'nun bir formu ama "düzeltilmiş" olanı. Nasıl mı düzeltiliyor? Çok basit.

Alkolsüz herhangi bir içecek bir Avrupalı için kusurludur... İçine biraz likör ya da grappa eklersiniz; buyrun size "il cafe correcto"...



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Il Cafe Mocha

Üçte bir oranında espresso'ya, üçte iki oranında süt ekleyin işte size bir "cafe latte". Biraz da çikolata tozu, artık o bir "cafe mocha". Sütlü ya da bitter çikolata tozları mümkün olduğu gibi; süt eklemeden beyaz çikolata tozu da koyabilirsiniz. O zaman bir bardak "white cafe latte" olmuş olur.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Con Panna

Kremalı kahve üzerine pek de sağlam olmayan ancak lezzetine doyulamayacak yüksek bir bina oturtulmuş espressodur. Kremadan oluşan bu yapı süt köpüğünden farklıdır. Ne kadar az yağlı olursa kahveye ulaştığınızda o kadar fazla koku ve lezzet alırsınız.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Il cafe Freddo

Bir çok çeşitte olabilir, diğer geleneksel lezzetlerden farklı olarak kesin bir formülü yok. Ama şunu söyleyebiliriz, iyi bir "freddo" espresso'dan yapılır, buz ve şekerle shaker'da çırpıldıktan sonra üzeri krema, dondurma, süt köpüğü gibi malzemelerle süslenir...



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Cafe Americano

Bizim en çok kullandığımız Türk kahvesi ve hazır kahveler dışında bir de filtre kahveler var. Ancak gurme olmadan zor farkedilen bir başka tür ise filtreye benziyor; Americano. Yani; sıcak suya eklenmiş bir miktar espresso... Espresso'yu sıcak su ile inceltmek şüphesiz kağıt ya da plastik filtrelerle süzülmüş filtre kahveden daha fazla lezzet verir. Müdavimleri Americano'yu şekersiz ve sütsüz sever. Kahvenin tadına leke sürmek istemezler.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Türk kahvesi

Pişirilerek yapılan bir başka kahve de Türk kahvesi... Milli gururlarımızdan biri, Yunanlılarla tartışma sebeplerinden bir başkası.
İyi türk kahvesi soğuk suyla pişer, çok kaynamadan ocaktan indirilir. Çekirdeklerin tazeliği lezzeti %100 etkiler. Köpüksüz kahve başarısızdır çünkü; kahve parçacıklarının yağlı özü suya geçmemiş, kahve lezzetini almamış demektir.

İyi Türk kahvesi kaşıkla alındığında yüksek bir tepecik oluşturur, dökülmez, kuru değildir. Fakat bahsedilen tabii ki rutubet almış bir kahve olamaz.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Instant Coffee

Yani bildiğimiz "nescafe" (marka olarak değil, çeşit olarak).

Çabuk kahve yapılışı esnasında, kurutulup dondurulmuş kahve çekirdekleri toz haline getirilir. Bu esnada kahve büyük ölçüde tadını ve lezzetini kaybeder, içerdiği yağlı esans buharlaşır. Ancak yine de çabuk kahveler sabahları hayat kurtarır...
Starbucks

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 09 Temmuz 2008, 22:44   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kahve Aşkının Çeşitleri




Türk kahveSinin yerini tutamazlar ama (:
cok güzel paylasıım Heidi bilmediğim seylerdi (:
ama merak etmeme ragmen arastrmadımm sayende bisiler öğrendim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
(:
ii forumlar

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
aşkının, Çeşitleri, kahve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kas Çeşitleri - Vücudumuzdaki Kas Çeşitleri Nelerdir Liaaa Ödev ve Tezler 0 13 Mart 2012 15:13