IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 30 Nisan 2006, 19:16   #1
LuisCode
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuk oyuncağı mı bu?




İnternette güzel bir a
vatar arayayım diye bakınızken bunu buldum..


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İpini koparanların özel günlerde, havaya neden ateş açtıklarını hiç düşündünüz mü?


Bu durum nerdeyse toplumumuzun tamamı için kanayan bir yara, ancak bunu gelin de havaya ateş edenlere sorun. Onlara göre bu durum fevkalâde önemli bir seramonidir. Gerçi, bu kişiler seramoni kelimesinin anlamını dahi bilmez, ama biz buna kulak asmadan yolumuza devam edelim.
Meseleyi irdeleyeceğimiz açı çok önemli. Baştan söyleyeyim ki “Bu yalnızca cahilliktir” diye kestirip atmayacağım. Zira benim amacım, akıl yürütmelerimle, bu cahilliğin nereden geldiğini anlamaya çalışmaktan ibaret.
Bildiğiniz üzere 6 yaşın altındaki çocukların oyuncakları arasında fark gözetmesinin sebeplerinin başında, oyuncağının güzel ses çıkarması gelir. Oyuncaktan gelen ritmik ve ahenkli seslere göre çocuğun o oyuncağı diğer oyuncaklarından daha çok sevmesi kaçınılmazdır. Siz çocuğunuza en pahalı oyuncakları da alsanız, çocuğunuz illâki, içinde ziller olan topunu ya da tek özelliği tuşlarına basıldığı zaman farklı melodiler çalan cep telefonunu bırakmayabilir. Bu durumu makul karşılayınız ve hatta bu duruma sevininiz. Zira biliniz ki, çocuğunuz sağlıklı bir gelişim sürüyor. Çünkü bu yaştaki çocukların öğrenme yollarından en önemlileri görmek ve dinlemektir. Çocuk, gerek gördüklerini, gerekse dinlediklerini taklit ederek, yaşama ayak uydurmayı öğrenir. Bahse konu olan çocuk, henüz konuşmayı bilmeyen bir bebek dahi olsa öğrenimini bu araçlarla sürdürmek isteyecektir.
Çocuk öğrendikçe duyduğu sesleri kategorize etme yeteneğini kazanır ve neye ne şekilde sesleneceğini de öğrenmiş olur. Bu bilinçle birlikte yoğrulan çocuk, aynı zamanda, hangi sesi çıkarttığı zaman ne şekilde tepki alacağını ya da alması gerektiğini de öğretir. Bebekleri düşünün. Şayet bir bebek, ihtiyacının giderilmesini istiyorsa, bunu bize bildirmek için kullanabileceği tek aracı avazı çıkana kadar bağırarak ağlamasıdır.
Özel günlerde havaya ateş eden insanların bu eylemlerinin sebebi de aynıdır. Bu insanlar, silahından çıkan ses ya da seslerle kendisinden bihaber olanlara eğlendiğini ya da mutlu olduğunu duyurmak, kendisini göstermek ve mutluluğuna coşkunlukla karşılık vermemizi ister.
Bu insanlara beyinlerinin gelişmemiş olduğunu kim söyler, bilmiyorum. Ama olur da söyleyecek olursanız, onlara hediye olarak içi çıngıraklı bir top alın ki, özel günlerde oynasın dursun, garip.
Mesele bu kadar basit mi? Evet, basit. Henüz kendisini geliştirmeden bir çocuk geliştirmeye çalışan, çocuğuyla neyi, nasıl paylaşacağını bilmeyen, karın doyurarak, pahalı kıyafetler giydirerek çocuk büyüten ve çocuklarına, neyi düşünerek aldığınızı bir türlü anlayamadığım, tabanca, tüfek, el bombaları ve sair oyuncakları alan yetişmemiş yetişkinler olduğu sürece bu meseleden kurtulmanın imkânı yoktur.
Peki ne yapmamız gerekli?
Ne yapalım biliyor musunuz? Hepimiz çıngıraklı bir top ya da ahenkli ya da ritmik sesler çıkaran bir oyuncak alalım. Onunla oynayabildiğimiz kadar oynayalım. Sonra yağmurlu bir günde dışarı çıkarak, sudan çıkmış balığa dönene kadar ıslanalım ve hatta mümkünse üzerimizi kirletebildiğiniz kadar kirletelim. Eminim ki hepimiz çok eğleneceğiz.
Bu şekilde davranarak ne mi kazanacağız?
Bu şekilde davranarak, her ne kadar geç kalmış olsak da, çocukluğun ne demek olduğunu anlayacak ve çocukça davranmayı bırakacağız.


Peki neden böyle bir yazı? Dün gece yeni yıl kutlamaları esnasında ipini koparan silah sahipleri sayesinde kendimi bir çatışmanın ortasında hissettim. Eminim ki Türkiye'nin hangi köşesinde yaşarsanız yaşayın, sizler de bunları hissetmişsinizdir.


Unutmayın ki, bu yetimlere sahip çıkmak başkasının değil, bizim görevimiz...



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 30 Nisan 2006, 20:14   #2
Hasan
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Çocuk oyuncağı mı bu?




Televizyonlar ( ornek ) teskil ediyor artık ..

millet ne yapsın . TV'den ne goruyorsalar onu uyguluyorlar..

su bir gercektir ..

cocuklar yenı dokulmus beton gibidir.. üzerine ne düsse onun seklini alır.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
cocuk, oyuncagi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Oyuncak almak çocuk oyuncağı değildir Ecrin Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 19 Ocak 2012 23:02
Ailece Çocuk Oyuncağı Yapalım Ezgi Aile Evlilik ve Çocuklar 0 26 Kasım 2011 13:20