IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 14 Ocak 2009, 01:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yer Yüzünün Açıklanamayan Sırları




Yeryüzünde bilimin hala açıklayamadığı, bazılarına göre ise örtbas edilen tarihi gizemler akıl karıştırıyor.

PİRİ REİS'İN HARİTASI

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Harita, Doğu Avrupa'yı ve Kuzey Afrika'yı tamamiyle doğru bir biçimde gösterir. Amerika kıtası henüz keşfedilmeden önce Piri Reis, haritasında Güney Amerika kıyılarını da tanınabilir bir biçimde göstermiştir. Ayrıca Rus ve İngiliz bilimadamları, Piri Reis´in çizdiği haritada yer alan Antarktika kıtasında milattan önce yaşamış bir uygarlığın izlerini, yaptıkları araştırmalar neticesinde doğruladılar. Haritanın geçmişin teknolojisiyle bu denli muntazam çizilmiş olması bir sır olarak karşımıza çıkıyor.

DROPA TAŞLARI

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

1938'de, Dr. Chi Pu Te'in başını çektiği bir ekip, Çin'in Baian-Kara-Ula dağlarına doğru bir arkeolojik keşfe çıktı. Keşfin sonunda ekip, antik kültürlerin yaşadığı bazı mağaralarda şaşırtıcı keşifler yaptı.

Mağaranın tabanında, asırların tozu altına gizlenmiş yüzlerce taş disk buldular. Disklerin yaşı 10.000 – 12.000 idi. Her diskin çapı 22,7 cm ve kalınlığı 2 cm idi. Her birinin ortası delikti ve gövdelerine kazınmış sarmal oyuklar vardı. Dışarı doğru dönen bu sarmal oyuklar, aslında üzerindeki küçük hiyerogliflerde bir kompozison oluşturuyordu. Hiyerogliflerde, dünya dışından gelen ve buradaki dağlarda kaza geçiren uzay gemilerinden bahsediyordu. Uzay gemileri, kendilerini Dropa diye adlandıran insanlar tarafından kullanılıyordu. Dropa diskleri üzerindeki hiyerogliflerin okunmasının ardından ortadan kayboldu.

NAZCA'DAKİ DEV ŞEKİLLER

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Peru'nun Nazca çölünde yer alan ve yüksekten bakılmadıkça çizilmesi imkansız gibi görünen kilometrelerce uzunluktaki şekillerin yaşı İnka uygarlığından eskidir.

Yere kazınan ya da çizilen devasa figürler arasında ok işareti, düz çizgi, üçgen, sarmal, kuş, maymun, köpek, örümcek, astronot ve çiçek figürleri yer alır. Günümüze kadar gelmeyi başarabilmiş şekilleri yerden görmek mümkün değildir. Peki ama antik çağın ilkel insanları, ne çizdiklerini bile göremeden ve çizimlerinde hata yapmadan bu kadar muntazam şekilleri nasıl çizmişlerdir? Bu sorunun yanıtı hala bilinmiyor.


ZAMANIN DIŞINDAN GELEN METAL OBJELER

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu metal objeleri kimin yaptığını boş verin, bunlar yapıldığı sırada, yani 65 milyon yıl önce yeryüzünde insan dahi bulunmuyordu. Öyleyse bilim, Fransa'da bulunan 65 milyon yıllık metal parçalı aletlere nasıl bir açıklama getirebilir?

1885'de, bir kömür bloğu, kırık bir biçimde açılmış olarak bulundu. Bu kömür bloğunun içerisindense usta ellerden çıktığı açıkça görülen metap kübik bir parka çıktı. 1912'de, bir elektrik santralindeki işçiler büyük bir kömür parçasını böldüklerinde içerisinden demirden yapılmış bir nesne buldular. Günümüzden 251 milyon yıl önce başlayıp 65 milyon yıl önce sona erdiği Kabul Mezozoik Zaman'a ait kumtaşı bir bloğun içerisine saplanmış bir tırnak bulundu. Bunun gibi ait olduğu zamanda bulunması olanaksız görünen birçok nesnenin nasıl orada bulunduğu açıklanamıyor.

İMKANSIZ FOSİLLER
Jeolojik ya da tarihi açılardan açıklanamayan birçok fosil bulunuyor. Örneğin, insanın henüz yeryüzünde olmadığı 110 milyon yıl yaşında bir insan parmak izi fosili bunlardan biri. Ayrıca ABD'nin Utah eyaletinde bulunan, 300-600 milyon yıl yaşında, sandalet giyen bir insana ait olan ayak izinin nasıl açıklanabileceği bilinmiyor ve bu imkansız fosiller tüm sırrını koruyor.


KOSTA RİKA'DAKİ DEVASA TAŞ TOPLAR

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

1930'larda Kosta Rika ormanlarının derinliklerinde tesadüfen bulunan düzinelerce dev taş top bütün gizemiyle günümüzde kadar korunmuş. 2.5 metre yüksekliğinde ve 16 ton ağırlığındaki taş toplardan her biri mükemmel bir şekilde yuvarlatılmış.

Taş topların doğal yollardan değil insan eliyle şekillendiğinin bilinmesine rağmen, kim tarafından, hangi amaçla yapıldığı ve taşlara nasıl bu kadar düzgünce şekil verildiği bilinmiyor.

İCA TAŞLARI

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

1930'ların başında, Kültürel Antropologist Dr. Javier Cabrera'ın babası, antik İnka mezarlarında ölü gömme merasimine ait yüzlerce taş keşfetti. Dr. Cabrera, babasının işini devam ettirdi ve 500 ila 1.500 yaşında olan 1.100'den fazla taşı topladı.

Bu taşların üstünde birtakım oyma şekiller vardı. Bazı resimler idollere aitti ve bazılarının üstünde ise açık kalp ameliyatı ve beyin nakli gibi cerrahi operasyonlar betimlenmişti. Şaşırtıcı çizimler arasında dinazor çizimleri de yer alıyor. Yeryüzünün milyonlarca yıl önceki hallerini de gösteren çizimleri kimlerin, hangi coğrafya, tıp ve tarih bilgisiyle yaptığı ise hala sırrını koruyor.

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 22 Ocak 2009, 23:19   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yer Yüzünün Açıklanamayan Sırları




Yeryüzünün açıklanamayan sırları sadece bunlarla sınırlı değilki aynaya baktığımızda en büyük sırrı görüyoruz zaten

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 25 Ocak 2009, 15:03   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yer Yüzünün Açıklanamayan Sırları




Evrenin sırları çözülene kadar kaç yy. geçer kimbilir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
aciklanamayan, sirlari, yer, yuzunun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünyanın açıklanamayan 5 büyük gizemi SimHa Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 20 Temmuz 2014 01:12
Dünyada Açıklanamayan 10 Şey! Ruj IF Ekstra 0 26 Mart 2011 04:27
Açıklanamayan olaylar Süslü Esrarengiz Olaylar 9 22 Şubat 2010 19:01