IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 16 Haziran 2006, 15:35   #1
LuisCode
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ey ümmetin erkekleri nerdesiniz?




Iraklı kadınlar ağlıyorlar; hem de hiç durmadan. Onları dinledikçe başımız aşağı eğiliyor, gözyaşlarımızı saklamaya çalışıyoruz ve röportajlarımıza ara vermek zorunda kalıyoruz.
Her ananın yüzünde Irak'ta yaşanan acıları anlatan çizgiler görüyoruz. Hep de utanarak bakıyoruz yüzlerine, bakmaya yüzümüz olmadığı için. Irak'ın kadınları haykırıyorlar; "Ey ümmetin erkekleri neredesiniz? Daha ne kadar Müslüman kadınların ırzlarına geçilmesini seyredeceksiniz? Allah bizim namuslarımızı sizlere emanet etmedi mi?" diye sorarak. Acaba bu haykırışlar, bu gözyaşları bir gün duyulur mu? Bir gün Müslümanlar birbirleriyle uğraşmayı bırakıp işgal altındaki Irak'ta, Afganistan'da, Çeçenya'da yaşanan acılara merhem olmak için harekete geçer mi? İşte Amerikan askerlerinin işgali altındaki Irak'tan yüreği yanan bir kadının feryadları? İşte Iraklı Müslüman Kadınlar Derneği Başkanı Ena Yusuf'un Vakit aracılığıyla Müslümanlara yaptığı acılı sesleniş?

-Iraklı Müslüman Kadınlar Derneği hakkında bilgi alabilir miyiz?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Derneğimiz, Iraklı kadınların Amerikan işgali sonrası maruz kaldıkları işkence ve zulümleri kamuoyuna anlatmak, genç kızlarımızın dinlerine bağlı, kültürlü bir şekilde yetişmelerini sağlamak, birçoğu işgalden sonra psikolojik travma geçiren Iraklı çocuklara nasıl yaklaşılması hususunda annelere bilgi vermek gayesiyle kurulmuştur. Dernek olarak ayrıca evlenecek genç kızlarımıza çeyiz konusunda yardımcı olmak, maddi durumu kötü olan dul kadınlarımıza erzak yardımı yapmak gibi faaliyetlerimiz de bulunmaktadır. Derneğimizin çalışanlarının tamamı kadın olmakla birlikte, gönüllülerimizin çoğunu Iraklı genç kızlarımız oluşturmaktır.

-ABD işgali sonrası Iraklı kadınların hayatında neler değişti?



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Amerikan işgali Irak'ta en çok kadınların hayatını mahvetti. Kocaları veya abileri direnişçi olan kadınlarımızın birçoğunun namusu kirletildi. Daha dün gece Amerikan askerleri Dora bölgesinde Tarık ismindeki bir direnişçinin evini bastılar. Bu mücahidi evde bulamayınca Leyla ismindeki kız kardeşini götürmüşler. Bütün çabalarımıza rağmen kendisinden haber alamıyoruz. Çok mücahide bir bayandı. Allah'ım onu zalimlerin zulümlerinden korusun.(Ağlamaya başlıyor?) İşgalciler ve Irak askerleri yaşları 16 ile 19 arasında değişen birçok genç kızımızı zor kullanarak kaçırdılar. Bu kızlarımızın hiç birinden bir daha haber alamadık. Amerikan askerleri Irak'a girer girmez mahremiyetimizi hiçe sayarak gece yarıları evlerimizi basmaya başladılar. Bu baskınlar aralıksız devam ediyor. İnanın şu an Iraklı kadınların hemen hemen hepsi "evim basılırsa Amerikan askerleri saçımı görmesinler" düşüncesiyle gece yataklarına başlarını örterek giriyorlar. Amerikan işgali sonrası evlerimizde ne huzur kaldı, ne sevinç.

10 YAŞINDAKİ HABİBE GÖZALTINDA

- İşgal gerek fiziksel, gerekse de ruhsal olarak Iraklı çocukları nasıl etkiledi?
Çocuklarımızın birçoğu psikolojik travma geçiriyor. Özellikle bombalamalar esnasında aşırı korkudan kekeme kalan çocuklarımız bile oldu. İşgalciler o kadar zalim ki gece yarıları evlerimizi bastıklarında 6-7 yaşlarındaki çocuklarımızı bile yataklarından kaldırıyorlar. Allah aşkına size soruyorum; "Bu çocukların suçu ne?" Daha geçen hafta Azamiye mahallesinde babası direnişçi olduğu iddiasıyla 10 yaşındaki Habibe ismindeki bir kız çocuğumuzu gözaltına aldılar. Hâlâ Habibe'den haber alamıyoruz. Bizim tespitlerimize göre şu an yaşları 10 ile 15 arası 50'den fazla çocuk Amerikan askerlerinin elinde esir. Bu çocuklardan 7'si direnişçi oldukları iddiasıyla idamla yargılanıyor. Birde işgalden sonra her tarafta çeteler türedi. Bu çeteler çocukları kaçırıp ailelerinden yüklü miktarda para istiyorlar. İstenilen para verilmeyince de kaçırdıkları çocukları öldürüyorlar.

-Sohbet ettiğim Iraklılar, direnişçiler arasında kadınların da olduklarını ifade ediyorlar. Bu söylentilerin aslı var mı?

Direnişçiler arasında kadın, erkek her yaştan Iraklı var. Direnişçi kadınlarımızın birçoğu kocaları öldürülüp, çocukları katledilen dul hanımlar. Bazı kadın direnişçiler de işgalcilerin tecavüzüne uğrayan kızlarımız. Biz her zaman onlara dua ediyoruz. Bu insanlar Irak'ın ayaklar altına alınan onurunu, namusunu savunuyorlar. İnşallah Allah onları zafere ulaştırır.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İNTİHAR İÇİN İSTENEN FETVA



-Irak işgali sonrası genel olarak İslâm Dünyası'nın tavrını nasıl buluyorsunuz?

Müslümanlar ne yazık ki bizi unuttular. Daha ne kadar Irak'ta yaşananlara sessiz kalacaklar? Ben sizin aracılığınızla özellikle ümmetin erkeklerine seslenmek istiyorum; "Irak'ta her gün Müslüman bacılarınızın ırzlarına geçilirken yerlerinizde rahatça nasıl oturabiliyorsunuz. Allah bizim namuslarımızı size emanet etmedi? Daha 15 gün önce Yermük bölgesinde 3 Amerikan askeri, 17 yaşındaki Fatıma isminde bir kızımıza tecavüz etti. Bu kızımız bana gelerek "İntihar etmek için bir hocadan fetva almamı istedi".(Ağlamaya başlıyor?)Allah Müslüman erkeklere bu yaşananların hesabını sormayacak mı? Iraklı kadınlar her gün işkencelere uğrarken çektiğiniz tesbihlerin, kıldığınız namazların Allah katında kabul olacağını mı sanıyorsunuz. Sizin kadınlarınız bizim çektiklerimizi yaşasaydı, yine yerinizde oturup ses çıkarmayacak mıydınız. Kur'an "Müslümanlar kardeştir" demiyor mu? Peygamberimiz "Bir Müslümanın ayağına bir şey battığında, diğer Müslüman o acıyı duymazsa, o Müslüman bizden değildir" diye buyurmadı mı? Daha ne kadar Irak'ta yaşananları görmemezlikten geleceksiniz. Bizler sizin kardeşleriniz değil miyiz? Allah aşkına artık bir şeyler yapın."(Ağlamaktan artık konuşamıyor. Röportaja 15 dakika ara veriyoruz.)

-Ena Hanım, Ebu Garib cezaevinden Ebu Nur isimli bacımız tarafından gönderilen bir mektup hepimizin yüreğini yakmıştı. Bu hanımın şu anki durumu hakkında bir bilginiz var mı?



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Biz bu kardeşimize ulaşmak için büyük çabalar gösterdik; fakat Amerikan askerleri buna izin vermediler. Irak cezaevlerinde yüzlerce Ebu Nur var. Tecavüze uğrayan kadınlarımızın birçoğu da bu durumunu insanlardan saklıyor. Bir Müslüman kadın için bu durum son derece utanç vericidir. Amerikan askerlerinin tecavüzlerine uğrayan Iraklı kadınların bir an önce hastanelere yatırılıp, psikolojik tedavi görmeleri gerekiyor. Zaten birçoğu da sırf çocukları için hayata katlanmaya çalışıyor.

- Türkiyeli kadınlardan acılarınızın hafiflemesi için neler yapmalarını istiyorsunuz?

Bir kadını en iyi başka bir kadın anlar. Ben Türkiyeli hanım kardeşlerimden bu zor günlerimizde bize ellerini uzatmalarını istiyorum. Bizim birbirimizden başka dostumuz yok. Eğer Müslümanlar da bize sırt çevirirse, biz ne yaparız. Türkiyeli bayan kardeşlerim Iraklı kadınlarla olan dayanışmalarını ne olur daha da arttırsınlar.
Iraklı kadınların yaşadıkları işkencelerin sona ermesi için kamuoyu oluştursunlar. Bizim için geceleri namaza kalkıp, dua etsinler. Ayrıca ben çoğu zaman Müslümanların bizim durumumuza ses çıkarmamalarını, yaşadığımız acıların büyüklüğünü farkına varamamalarına bağlıyorum. Bundan dolayı Türkiye'deki kadın dernekleri Irak'ın acılı annelerini çeşitli paneller için ülkelerine davet ederlerse, burada yaşanan acılar sanırım çok daha iyi fark edilir.



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 16 Haziran 2006, 15:58   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Ey ümmetin erkekleri nerdesiniz?




Ya Doğu Türkistandakiler? Onlar ağlamıyor mu? Onların hakları yenmiyor mu? Onlar işgal altında değil mi? Neden islam dünyası onları görmüyor da bir tek Irak ve Filistin'den bahsediliyor? Neden?!!

Neden mi? Çünkü onlar Türk.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Haziran 2006, 16:06   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Ey ümmetin erkekleri nerdesiniz?




Tabiki Iraklı olsun Filistinli müslümanlar olsun bunların haline üzülüyorum.
Fakat Amerika Irak'a girdiğinde ne kadar sevindiler hatırlıyormusunuz?Amerikan askerlerine su,ekmek vs. gibi şeyler verdiler.Araplar tarih sahnesinde çokca yaptıkları birşeyi tekrarlardılar.Türkleri Kurtuluş Savaşı'ında satan araplar bu seferde Saddam'ı satıp Amerika'ya kucak açtılar.Ve bana görede bunun cezasını çekiyorlar.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Haziran 2006, 16:55   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Ey ümmetin erkekleri nerdesiniz?




Alıntı:
Neden mi? Çünkü onlar Türk.

Sen neden hep müslümanlar türklerin düşmanıymış gibi bir düşünceye kapılıyorsun anlamıyorum.
-
Ben "elhamdülilllah müslümanım "ve Türk'üm.
-
Kahrolsun benim müslüman kız kardeşlerime zulüm edenler.
-
Böyle bir konuyu açtığın içinde ALLAH senden razı olsun serhat kardeşim.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Haziran 2006, 17:20   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Ey ümmetin erkekleri nerdesiniz?




Alıntı:
Sen neden hep müslümanlar türklerin düşmanıymış gibi bir düşünceye kapılıyorsun anlamıyorum.

Çünkü, Türk olup müslüman olanların çektiği eziyetler kimsenin umrunda olmuyor, bunu benden daha iyi bildiğin halde burada böyle yazman çok saçma. Kimin, neye, nasıl bir çifte standart uyguladığını anlatmamıza gerek var mı? Yok.

Uygur Türkleri, Çin işgali altında inim inim inlerken, canınız acıyor mu? Hissediyor musunuz? Duyuyor musunuz onların çığlıklarını? Onu da bırakıyorum, Irak'ta öldürülen yüzlerce Türkmen? Ya onlar? Onlara ne oldu? Herkes Irak diye ağlıyor, Irak'da ölenler, öldürülenler Türkmen, neden herkes bunu görmezden geliyor? Irakmış, Filistinmiş! Peh! Benim soydaşlarım öldürülüyor, katlediliyor her gün, Musul'da, Kerkük'te, Doğu Türkistan'da. Bana ihanet edenler için mi canım acıyacak? Dedelerimi çiş içmek ve çekirge yemek zorunda bırakanların torunları için mi acıyacak!!!!!

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Haziran 2006, 17:25   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Ey ümmetin erkekleri nerdesiniz?




Araplara mustehaktir... Hic acimiyorum.. Whalberg'inde dedigi gibi Bana ihanet edenler için mi canım acıyacak?

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Haziran 2006, 17:32   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Ey ümmetin erkekleri nerdesiniz?




Mesele müstehak olup olmaması değil, mesele bu adamların insan olmaması. İnsan olsalardı, Suriye'de pkklıları yetiştirmezlerdi, insan olsalardı, Filistin'de komünistlere gerilla eğitimi vermezlerdi, insan olsalardı Abdülhamit Han'ın izinden gider, onun satmadığı yerleri satmazlardı, insan olsalardı ihanet etmezlerdi.

Biz Türk'üz ve her zaman mazlumun yanındayız, ancak haklı mazlumun. Kimse unutmasın ki bu dünya etme bulma dünyası.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Haziran 2006, 17:40   #8
Çevrimdışı
CIA
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Ey ümmetin erkekleri nerdesiniz?




Turkistan ve dogu turkistan.
Ilginc... Asya kitasinda yeni bi devlet kurulmusta haberimiz yokmus. Keske onceden bizi engin bilgilerinizle haberdar etseydiniz "niv york" ve "valberg".
Bir insan eger ki bir varliga merhamet gosteriyorsa ; o insan zaten humanisttir. Irk farketmez... Turk , arap , slav , britisih... Kendiniz ayrim yapip ; sonra kimseyi suclamayin neden boyle boyle diye.?
Benim anlamadigim neden muslumanlara acimayalim?

Ayrica one surdugun dusunce cok komik "valberg". Bize ihanet etmisler mis mis. Ihanet eden arap milletidir evet ; ama sen nasil bunu butun muslumanlara mal edebilirsin? Ne yani abd li capulcular irakli zavalli mazlum kadinlara tecavuz edince "oooo bunlarin irki evvelerden bize ihanet etmisti, yuruuu be amerikan askeriiii , arkanizdayimmm , kim tutar siziiii" yi mi oynamali?

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Haziran 2006, 17:49   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Ey ümmetin erkekleri nerdesiniz?




Alıntı:
Ne yani abd li capulcular irakli zavalli mazlum kadinlara tecavuz edince "oooo bunlarin irki evvelerden bize ihanet etmisti, yuruuu be amerikan askeriiii , arkanizdayimmm , kim tutar siziiii" yi mi oynamali?

Sevgili 'siayey'
Şimdi amerikalılar tarafından tecavüze uğrayan 'ıraklı zavallı mazlum kadınlar'Amerika Irak'a girince askerleri selamlayan,savaşta ölen Irak askerlerini iyiki öldürdünüz der gibi gidipte onlara su veren,alkışlayan Iraklı kadınlardı dimi yanlışım yok sanırım?
Zaten kimsenin senin dediğin gibi bişeyide oynadığı yok.Sadece neden hep müslüman araplara yapılan zulumler konuşuluyorda müslüman Türklere yapılan zulümler konuşulmuyor sorun burda..

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Haziran 2006, 17:54   #10
Çevrimdışı
CIA
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Ey ümmetin erkekleri nerdesiniz?




Sevgili kont,derebeyi ve ya burjuva vs. ;
O zaman bi konuda turkler icin ac da orda da o zulumleri konusalim bakalim. Ne yani irakli mazlumlari,ezlikleri ve ya magdurlari vs. konusmak suc mu? Neden anti-islamci dusuncelerinizle konuya golge dusuruyorsunuz? Tartisilmasi gereken konu asil bu. ! Golge dusurmeyin. Dusuncelerinizi karalayici yontemlerde kullanmayin, milletin sosyal degerleriyle oynamayin. Ac bi konu simdi mazlum,ezik ve ya magdur vs. turkler hakkind bi topic onu da konusalim.Seni engelleyen mi var? ha? kont,burjuva
ve ya derebeyi vs.?

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
erkekleri, ey, nerdesiniz, ummetin, ümmetin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ümmetin En Hayırlı Kadını: Hz. Hatice (Dersler 10) Elysian İslamiyet 0 27 Haziran 2014 11:39
İmam-ı a’zam bu ümmetin ışığıdır KarakıZ İslam Alimleri 0 21 Aralık 2011 10:01