IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 13 Şubat 2010, 18:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İş görüşmesinde yapılan en büyük 10 hata !!




Yeni bir işe başlamak için gerekli olduğunu düşündüğünüz her şeyi yaptığınız halde, hâlâ işsizseniz, kaçırdığınız bazı küçük detaylar olabilir.

Bazı işverenler için kusursuz özgeçmişler, geniş bir iletişim ağı ve deneyim birini işe almak için yeterli olmayabiliyor. Şirketler en çok birebir görüşme sırasında karşısındaki adayın duruşuna ve kendine ne kadar güvendiğine dikkat ediyor.

ABD nin en büyük internet üzerinden iş arama sitelerinden biri olan CareerBuilderın yaptığı bir ankete katılan şirketlerin yüzde 47si, yeni işe alacakları kişilerin aynı anda pek çok işin üstesinden gelmesini, girişimci olmasını ve sorunlara yaratıcı çözümler getirmesini istediğini belirtti.

CNN Internationalda yayımlanan bir analizde, iş görüşmesine giden kimi adayların aranan bütün özelliklere sahip olsalar da işe kabul edilmemesinin arkasında gözden kaçan bazı önemli detayların olabileceğine dikkat çekildi.

İŞTE İŞVERENLERİN SİZİ ES GEÇMESİNİN 10 NEDENİ:

1. Yalan söylüyor olabilirsiniz:

Özgeçmişinize yazdığınız ya da iş görüşmesi sırasında verdiğiniz her türlü yalan bilgi bir şekilde size geri dönecektir. CareerBuilding anketine katılan şirketlerden yüzde 49u adayların özgeçmişlerini yanlış bilgilerle doldurduklarını daha ilk görüşmeden fark ederken, katılımcıların yüzde 57si böyle bir durumda adayları doğrudan diskalifiye ettiklerini belirtti.

2. Fazla gevezelik ediyor olabilirsiniz:

İş görüşmesi sırasında, eski patronunuzun ne kadar kötü olduğu ya da eski şirketinizde işleyişin ne kadar sorunlu olduğunu söylemeniz, sizi başvurduğunuz pozisyon için kusursuz kılmaz. Aksine kariyerinizdeki negatif olayları anlatmanız puan hanenize eksi olarak yazılacaktır.

3. Uzun vadedeki potansiyelinizi gösteremiyor olabilirsiniz:

İşverenler genelde kendilerini ileriye götürecek insanlarla çalışmak isterler. Bu yüzden görüşme sırasında başvurduğunuz kurumu bir üst seviyeye çıkarmak istediğinizi dile getirmeniz gerekiyor. Karşınızdaki kişi size Kendinizi beş yıl içinde nerede görüyorsunuz dediğinde, başvurduğunuz şirketle bağlantılı bir yanıt vermezseniz, işe alınma şansınız sıfıra inebilir.

4. Kariyer sitelerinde kendinizi çok fazla teşhir ediyor olabilirsiniz:

Sosyal iletişim ağları ve internet üzerinden iş imkânlarına ulaşılan siteler, birçok işverenin yeni işe alımlarda ilk olarak baktığı yerler haline geldi. Ancak bu sitelerdeki profillerinizin potansiyel patronunuz üzerinde etkili olabileceğini unutmayın.

5. Başvurduğunuz şirketi tanımıyor olabilirsiniz:

CareerBuilder sitesinin yaptığı ankete katılan şirketlerin yüzde 58i iş görüşmesine gelen kişilerin başvurdukları şirketler hakkında çok fazla bir şey bilmeyen adayları, değerlendirmeye bile almadıklarını belirtti. Bu yüzden iş görüşmesine gitmeden önce ön hazırlık yapmanızda fayda var.

6. Görüşme sırasında sıkıldığınızı ya da stresli olduğunuzu fark ettirmiş olabilirsiniz:

Biraz heyecanlı görünmek kimseyi rahatsız etmez, özellikle de yeni bir iş görüşmesi yapıyorsanız. Ancak heyecan ve stresi abartmak işe kabul edilme olasılığınızı azaltabilir. İşverenlerin genelde soğukkanlı insanlarla çalışmak istediklerini unutmamanızda fayda var.

7. Kendinizden çok fazla bahsetmiş olabilirsiniz:

CareerBuilder anketine katılan şirketlerin yüzde 17si, özgeçmişlerinde kendileri hakkında çok fazla bilgi veren ve görüşme sırasında kişisel zevklerinden bahseden adayların işe kabul edilme şanslarının çok düşük olduğunu belirtiyor.

8. Maaş konusunda aceleci davrandınmış olabilirsiniz:

İş görüşmenizin başarılı geçmesi için yapmanız gerekenler listesinin başında, işveren lafı açana kadar maaş konusunda konuşmamak yer alıyor. Görüşmede maaş konusunu ilk açan siz olursanız, karşınızdaki insan sizin sadece parayla ilgilendiğiniz fikrine kapılabilir. Diğer yandan daha önceki işinizde aldığınız para konusunda da gerçekleri söyleyin. Çünkü olası işvereninizin eski maaşınızı öğrenmesi çok fazla zamanını almayabilir.

9. Başarılarınızı örneklendirememiş olabilirsiniz:

İşverenler genelde karşılarındaki adayların kendi şirketlerine katkıda bulunmasını, maliyetleri düşürmesini ve verimliliği artırmasını ister. Görüşme sırasında daha önceki iş yerinizde benzer tecrübeler yaşadığınıza yönelik yeterince örnek veremezseniz, kabul edilme şansınız azalabilir.

10. Yeterli deneyime sahip olmayabilirsiniz:

Ekonomik krizle birlikte yöneticiler, deneyimsiz kişilerle çalışmaktan kaçınmaya başladı. Bu yüzden hangi alanda, ne kadar deneyimli olduğunuzu göstermek sizin yararınıza olacaktır.

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
10, bÜyÜk, en, gorusmesinde, görüşmesinde, hata, yapilan, yapılan, İş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Diyette yapılan 10 hata Tufan Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 11 Kasım 2014 08:43
Diyetteyken Yapılan 5 Hata! Zen Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 30 Ekim 2012 14:51
Egzersiz Sırasında Yapılan En Büyük 10 Hata Flevour Ah Erkekler 0 26 Eylül 2012 14:05
En Çok Yapılan Hata; Kıyaslama ! Sue Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 13 Ağustos 2012 14:18
Diş Bakımında Yapılan 30 Hata Kralice Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 13 Ekim 2008 14:56