IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 21 Şubat 2010, 01:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dinlerin Buluştuğu Ülke: Türkiye




İlk çağ medeniyetleri, orta çağda baskılardan kaçan Hıristiyan ve Museviler ile İslamı kabul eden Türkler, Anadolu’da zengin eserler bıraktı.

Türkiye’nin en doğusundan en batısına kadar ülke geneline yayılan binlerce cami, kilise ve sinagog, inanç turizme için önemli potansiyel oluşturuyor.

Gerek ilk çağ medeniyetlerinin Anadolu’da gelişmesi, gerekse Hıristiyanlığın ilk dönemlerinde havarilerin, Orta Çağda ise Musevilerin bulundukları ülkelerde karşılaştıkları baskılar sonucu Anadolu’ya yerleşmeleri, bu topraklarda zengin eserler bırakmalarına neden oldu.

İslamiyeti kabul eden Türklerin de Anadolu’ya yerleşerek saygı ve hoşgörü içerisinde bu eserleri günümüze kadar ulaştırmaları, Türkiye’yi inanç turizme açısından cazip hale getiriyor.


TÜRKİYE’NİN İNANÇ TURİZMİ HARİTASI
Türkiye’nin en doğusundan en batısına kadar ülke geneline yayılan binlerce cami, kilise ve sinagog, yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor.

Bu eserlerin illere göre dağılımı şöyle:
ADANA: Ulu Cami ve Külliyesi, Yağ Cami, Hoşkadem Cami.
ADIYAMAN: Nemrut, Arsemia.
AĞRI: İshak Paşa Sarayı Cami, Ağrı Dağı.
AKSARAY: Karamanoğlu Cami, Eğri Minare, Yunus Emre Türbesi, Kaya Cami, Selime Sultan Türbesi, Kilise Cami, Aziz Anargiros, Sivişli, Kale Manastırı, Yüksek, Kızıl, Antik Nora Viranşehir, Ağaçaltı, Pürenli Seki, Kokar, Eğritaş, Sümbüllü, Yılanlı, Saint Georges, Bahattin Samanlığı, Direkli, Ala ve Karagedik kiliseleri, Selime Katedrali.
AMASYA: Gökmedrese ve Burmalı Minare Cami, Sultan II. Bayezit Külliyesi.
ANKARA: Hacı Bayram Cami ve Türbesi.
ANTALYA: Yivli Minare, Kesik Minare ve Kale Cami, Aziz Nicolaus ile Aya Yorgi Kilisesi.
ARTVİN: Hamamlı, Barhal, İşhan, Cevizli ve Köprülü kiliseleri.
BİTLİS: Ulu Cami, Ahlat Kümbetleri, Ulu, Hüseyin Timur, Bugatay Aka, Hasan Padişah, Erzen Hatun, Emir Bayındır ve Kesiş Kümbeti.
BURSA: Ulu Cami, Emir Sultan Camisi ve Türbesi, Muradiye, Orhan Cami, Hüdavendigar Cami, Yıldırım Bayezıt Külliyeleri, Geruş, Mayor, Etz Ahayım sinagogları, İznik Yeşil, Hacı Özbek, Şeyh Kudbettin Cami, Ayasofya Müzesi, Hipogeum Yeşil Cami.
DENİZLİ: Goncalı Kilisesi, St. Philippe Martyrion, Hierapolis St. Katedrali.
DİYARBAKIR: Ulu, Behram Paşa, Şeyh Matar, Safa camileri, Meryem Ana Kilisesi.
EDİRNE: Selimiye, Üç Şerefeli, Muradiye, II. Bayezit, Eski, Yıldırım ve Fatih camileri, Sokullu Külliyesi, Sweti George Kilisesi, Yahudi Havrası.
ELAZIĞ: Ulu, Sarahatun, Kurşunlu, Alacalı, Ağa camileri, Arap BabaMescidi ve Türbesi, Fetih Ahmed Baba Türbesi, Mansur Baba Türbesi, Meryem Ana Kilisesi.
ERZURUM: Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Medresesi, Ulu Cami, Üç Kümbetler.
GAZİANTEP: Şeyh Fethullah Cami ve Külliyesi, Boyacı, Ömeriye, Ahmet Çelebi camileri, Yuşa Peygamber, Pir Sefa Hazretleri ve ÖkkeşiyeHazretleri Türbesi, Rumkale.
GÜMÜŞHANE: Santa Kiliseler Grubu.
HATAY: Ulu, Habib-Ün Neccar, Kanuni Sultan Süleyman camileri, Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi, St. Pierre Kilisesi, St. Simon Manastırı, Aziz Hanna Kilisesi, Markirkos Ortodoks Kilisesi.
ISPARTA: Aya Payana Kilisesi, Aya Yorgi Kilisesi, Aya Stetfanos Kilisesi, St. Paul Kilisesi.
MERSİN: Makam-I Şerif Cami ve Danyal Peygamber Kabri, Ulu Cami, St. Paul Kilisesi, St. Paul Kuyusu, St. Paul Anıt Müzesi, Alahan Manastırı, Meryemlik, Zeus Tapınağı ve Kilise, Cennet Obruğu-Meryem Ana Kilisesi.
İSTANBUL: Eyup Sultan Türbesi, Fatih Cami, Bayezıt Cami, Süleymaniye Cami ve Külliyesi, Sultan Selim Cami, Haseki Cami, Yeni Cami, Şehzade Cami, Nuruosmaniye Cami, Rüstempaşa Cami, Sokullu MehmetPaşa Cami, Yeni Valide Cami, Bezm-i Alem Valide Sultan Cami, İmrahor İlyas Bey Cami, Kariye Müzesi, Fethiye Cami, Aya İrini Anıtı, Zeyrek Cami, Küçük Ayasofya Cami, Eski İmaret Cami, İtalyan Sinagogu, Aşkenazi Sinagogu, Zülfaris Sinagogu, Ahrida Sinagogu, Yanbol Sinagogu, Haydarpaşa Hemdat İsrael Sinagogu, Etz Ahayim Sinagogu.
İZMİR: İssa Bey Cami, Hisar Cami, Birgi, İzmir Kilisesi, Karataş Beth İsrael Sinagogu, Meryem Ana Evi, St. Jean Bazilikası, Bergama Kilisesi.
KARAMAN: Aktekke Cami, Yunus Emre Camisi, Yunus Emre Türbesi, İmaret Cami, Taşkale Cami, Ulu Cami, Meydan Cami, Sipas Cami, Tol Medrese, Maden Şehri, Değle, Derbe, Kızıl Kilise, Çeşmeli Kilise, İnöğlesi Kaya Manastırı,
KARS: Menucehr Cami, Ebul Muammeral Cami, Keçel Kilisesi, Şirli Kilise, Abughamrent Gregor Kilisesi, Kemserakanlı Kilise, Meryem Ana Katedrali, Arak Eltos Kilisesi, Havariler Kilisesi.
KAYSERİ: Sultan Cami, Gülük Cami, Lale Cami, Hunat Cami ve Külliyesi, Hacı Kılıç Cami ve Medresesi, Kurşunlu Cami, Döner Kümbet, Kutluğ Hatun Türbesi, Mahperi Hatun Türbesi, Çifte Kümbet, Karabaş Kilisesi, Azize Barbara Kilisesi, Kubbeli Kilise.
KIRKLARELİ: Hızırbey Külliyesi, Cedit Ali Paşa Cami, Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi, Gazi Süleyman Paşa Cami, Mağara Manastırı, Ayanikola Ayazma ve Manastırı.
KIRŞEHİR: Cacabey Cami, Ahi Evran Cami ve Türbesi, Lala Cami, Melik Gazi Türbesi, Derefakılı Kiliseleri.
KONYA: Mevlana Türbesi ve Dergahı, Alaaddin Cami, Aziziye Cami, İnce Minareli Cami ve Medrese, İplikçi Cami ve Medresesi, Sahip Ata Külliyesi, Lala Mustafa Paşa Külliyesi, Eşrefoğlu Cami, Nasreddin HocaTürbesi, Sille Siyata Manastırı, Ak Manastır, Haghia Eleni Kilisesi, Lystra.
MALATYA: Namazgah Cami, Ulu Cami.
MANİSA: Ulu Cami ve Külliyesi, Muradiye Cami ve Külliyesi, Sultan Cami ve Külliyesi, İvaz Paşa Cami, Hatuniye Külliyesi, Thyatira, Philadelphia Kilisesi, Sardis Kilisesi, Sardis Sinagogu.
MARDİN: Ulu Cami, Latifiye Cami, Zinciriye Medresesi, Kasımiye Medresesi, Melik Mahmut Cami, Deyr Ul Zaferan Manastırı, Mar İzozil Manastırı, Deyr Ul Umur, Meryem Ana Kilisesi, Maryakup Manastırı.
MUĞLA: Kurşunlu Cami, Aşağı Kilise, Yukarı Kilise, Gemiler Adası Kiliseleri.
NEVŞEHİR: Kurşunlu Cami, Hacı Bektaş Veli Dergahı ve Külliyesi, Dergah ve Külliye, Hacı Bektaş Veli Türbesi, Tokalı Kilise, Rahipler ve Rahibeler Manastırı, St. Basil Şapeli, Elmalı Kilise, Çavuşin Kilisesi, Yılanlı Kilise, Karanlık Kilise, Azize Catherine Şapeli, arıklı Kilise, Aziz Barbara Şapeli, Durmuş Kadir Kilisesi, El-Nazar Kilisesi, Saklı Kilise, Kılıçlar Kilisesi, Meryem Ana Kilisesi, Aziz Eustathios Kilisesi, Tatlarin Kilisesi, Tağar Kilisesi, aziz Jean Kilisesi, Ortodoks Kilisesi.
NİĞDE: Aladdin Cami, Hüdavend Hatun Türbesi, Sungur Bey Cami, Gümüşler Manastırı.
ORDU: Antik İbrahim Paşa Cami.
OSMANİYE: Ala Cami, Ağcabey Cami:.
SİİRT: Veysel Karani Türbesi, İbrahim Hakkı Türbesi.
SİVAS: Ulu Cami, Gök Medrese, Kale Cami, Çifte Minareli Medrese, Divriği Ulu Cami ve Darüşşifa, Kale Cami.
ŞANLIURFA: Ulu Cami, Hz. İbrahim’in Doğduğu Mağara Ve Mevlid-İ Halil Cami, Balıklı Göl, Hz. Eyyüp Peygamber ve Makamı, Eski Ömeriye Cami, Halil-Ür Rahman Cami, Rızvaniye Cami, Hz. Eyyüp, Hz. Elyasa ve Rahime Hatun Türbeleri, Şuayb Şehri, Ulu Cami, Der-Yakup Kilisesi, Deyr-i Mesiha Kilisesi, Harran.
TOKAT: Meydan Cami.
TRABZON: Büyük İmaret Cami, Fatih Cami, Çarşı Cami, İskender Paşa Cami, Ayasofya Kilisesi, St. Anna Kilisesi, Sancta Maria Kilisesi, Vazelon Manastırı, Sumela Manastırı.
VAN: Hüsrev Paşa Cami, Kaya Çelebi Cami, Çarpanak Kilisesi, Celme Hatun Kümbeti, Akdamar Kilisesi, Aliyar Kümbeti.
ZONGULDAK: Cehennemağzı Mağaraları
Alinti.

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bulustugu, buluştuğu, dinlerin, türkiye, ulke, Ülke


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
En mutsuz ülke Türkiye yaSmin Haber Arşivi 0 07 Mayıs 2014 09:27
En Romantik Ülke: Türkiye! Düş Ah Kadınlar 0 28 Kasım 2011 14:18
En tehlikeli ülke Türkiye! Slipknot Ağ, Network ve Networking 1 01 Eylül 2010 22:01
1'inci ülke Türkiye Feronia IF Ekstra 1 07 Mart 2010 14:20
Satılık Ülke Türkiye ReiS Serbest Kürsü 1 16 Kasım 2009 21:53