IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 03 Nisan 2010, 06:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türk kahvesi nasıl pişirilir?




Kadınların yapmasına alışık olduğumuz birşey Türk kahvesi. Ama arada bir yorgun sevgiliniz için hazırlayacağınız kahvenin inanın 40 yıl hatrı kalacak. Kadınlar Türk kahvesi yapan ve ardından birde fal bakan erkeklere bayılırlar.


Leziz bir Türk kahvesi hazırlamanın ilk adımı kahve çekirdeklerinin çekilmesi ile başlar. Unutmayın ki, Türk kahvesinin en önemli özelliklerinden bir tanesi kahve çekirdeklerinin mümkün mertebe ince çekilmesidir. Türk kahvesi dünyadaki en ince kahvedir. İnceliğin kıvamı bebek pudrası kıvamındadır. Bu iş için elle çevrilen ya da elektrikli otomatik bir değirmen kullanabilirsiniz.

Ama günümüzde, artık hemen herkes hazır kavrulmuş ve çekilmiş kahve kullanmaktadır. Kaliteli bir markanın kullanıma hazır Türk kahvesini satın alarak kahvenin çekilmesi adımını atlayabilirsiniz.

Türk kahvesi nasıl pişirilir?


Türk kahvesinin bir diğer kendine has özelliği ise pişirilmesi esnasında ortaya çıkar. Türk kahvesi diğer kahveler arasında kaynatılarak hazırlanan tek kahve türüdür. Kahvenin lezzetinde önemli olan ilk unsur yukarıda anlatıldığı üzere kaliteli bir kahve kullanmaktadır. Sonraki unsur ise kullanılacak suyun kalitesidir. Kesinlikle musluk suyu kullanmayın. Musluk suyundaki klor kahvenizin tadını bozabilir.

Kahve fincanınızı ağzına kadar soğuk içme suyu ile doldurup, suyu cezveye boşaltın.Cezveye her bir fincan için iki çay kaşığı kahve (bu yaklaşık olarak 5 gram kahve demektir) ekleyin. Eğer şeker ilave edeceksiniz bu aşamada arzunuza göre ilave edin. Esmer şeker daha sağlıklı olsa da Türk kahvesinde beyaz şeker daha iyi köpük elde etmenizi sağlar. Bu arada, kahvenizi mümkün olduğu kadar az şekerler için ki kahve tadını daha güçlü olarak alın.

Kısık ateşte kahve ve şekeri iyice karıştırın. Sakın yüksek ateşte çabuk pişirmeye çalışmayın.

Yaklaşık bir dakika içerisinde köpüğünüzün oluştuğunu göreceksiniz. Bu köpüğü fincana alıp kaynatmaya devam edin. Oluşan köpüğü tekrar fincana alın. Bu köpürtüp köpüğü alma işlemini tercihen 1 ya da 3 kez tekrar edin. Son olarak, kalan kahveyi bir taşım daha pişirin ve fincanlara boşaltın

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kahvesi, nasıl, pişirilir, türk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir Koca Nasıl Pişirilir:D Ein Ah Kadınlar 2 22 Nisan 2010 08:48
Balık Nasıl Pişirilir YapraK Deniz Ürünleri 0 16 Mart 2010 21:30
Biftek Nasıl Pişirilir YapraK Et Yemekleri 0 15 Şubat 2010 22:16
Biftek Nasıl Pişirilir YapraK Et Yemekleri 0 02 Şubat 2010 03:46
Biftek Nasıl Pişirilir YapraK Et Yemekleri 0 26 Eylül 2009 18:12