IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 10 Nisan 2010, 09:53   #1
Noyan
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Psikolojik Harp Nedir?




Psikolojik harbi bilmemek aslında millî bir zafiyettir.Diğer yandan Türkiye`yi hedef ülke olarak ele alan ülkeler ve onların psikolojik harp teşkilatları Türkiye ile ilgili kapsamlı çalışmalar yapmakta ve ülkemiz hakkında psikolojik harp istihbaratı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İstihbaratın önemli bir bölümünü teşkil eden psikolojik harp istihbaratı psikolojik harp de kullanılmak için elde edilir.Ülkemizde stratejik istihbarat üretimi ve kullanılması yeterli seviyede bilinmekle beraber ne yazık ki; psikolojik harp konusu gibi,psikolojik harp istihbaratı da hem yeterince bilinmemekte hem de gereken önem verilmemektedir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] harp istihbaratını; `[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] devletin diğer devlet üzerinde millî menfaatlerini gerçekleştirmek üzere uyguladığı psikolojik harpte kullanacağı her alandaki (siyasî, askerî, ekonomik, sosyal, ideolojik, teknolojik vd.) zafiyetlerinin ve hassasiyetlerinin sistematik bir tarzda tespiti, tasnifi, yorumlanması ve istihbarat haline getirilmesi` şeklinde tarif edebiliriz.

Psikolojik Harp İstihbaratı

Örneği:

1976 yılında [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]`da bir kitap hazırlandı. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kitabın ismi `[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]` ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) Yazarı ise [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] idi. Bir psikolojik harp istihbarat uzmanı olan yazar kitabında daha 1976 yıllarında diyor ki: `Türkiye Yunanistan`ın en önemli ve en temel düşmanıdır. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]`nin aleyhine olan her şey desteklenmelidir. Türkiye`yi parçalamak ve yok etmek Yunanistan`ın millî hedefidir. Ancak; Türkiye; silâhlı kuvvetleri başta olmak üzere birçok yönden Yunanistan`dan üstündür. Bu hedefe sıcak bir savaşla ulaşamayız. Türkiye`nin psikolojik hassasiyetleri vardır.

Bunlar kullanılarak Türkiye zayıf düşürülmeli, hatta parçalanmalıdır.

Bu hassasiyetler;

1. Türkiye`de [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sorunu vardır, bu hassasiyet kullanılmalıdır.
2. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dinci guruplar vardır. Türkiye`deki dinî konular hassasiyet ihtiva eder. Bu konu kullanılmalıdır.
3. Türkiye`de mezhep ihtilafı önemli bir hassasiyettir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]-sünnî ihtilafı kullanılmalıdır.
4. Türkiye`nin ekonomik ve sosyal hassasiyetleri vardır.
5. 1915 yılındaki [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] katliamı bir hassasiyettir. Bu konu kullanılmalıdır.`

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kitabında; Türkiye`nin zayıf düşürülmesi ve parçalanması için Kürtçü-bölücü örgütlerin nasıl destekleneceğini, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]`da [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]`nin, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]`da [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]`nın Türkiye aleyhine nasıl kullanılacağını detaylı olarak ortaya koymuştur. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] geçen kitap 1983 yılında [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tarafından `Yunanistan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...])` adını alan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Güvenlik Kuruluna getirilmiş ve kabul edilip hükümete uygulama yetkisi verilmiştir. Yani Yunanistan`ın en üst siyasî ve askerî karar organı, Türkiye hakkında hazırlanan psikolojik harp istihbaratı bilgilerini ihtiva eden `Yunanistan Uyan` isimli kitabın uygulanması için eylem kararı almıştır. Nitekim kitapta belirtilen birinci hassasiyet olarak Kürtçü-bölücü faaliyetin ele alındığı görülmüştür. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] terör örgütünün 15 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1984 yılında [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eylemleriyle adını iç ve dış kamuoyuna duyurması ve 15 yıl Türkiye Cumhuriyeti Devletini siyasî ve askerî yönden meşgul ederek 30.000 kişinin hayatına mal olması, Yunanistan tarafından Türkiye`ye karşı planlanan psikolojik harbin bir safhasının uygulanmasıdır. PKK terör örgütünün, teröristbaşının 1999 da yakalanarak Yunanistan`ın desteğini itiraf etmesi ile ülkemize uygulanan psikolojik harbin uzun yıllar önce hazırlandığını ortaya çıkarmış, bilinen gerçek dünya kamuoyunun önünde bir kere daha teyit edilmiştir. Bu durum ancak; ülkemize karşı planlanan psikolojik harbin yürütülmesi için hazırlanan psikolojik harp istihbaratının bir sonucudur. Bu, psikolojik harp istihbaratının ne kadar etkili olduğu da açıkça görülmüştür.

PSİKOLOJİK HARP İSTİHBARATI`nın [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]:

Psikolojik harpte istihbarat:

Hedef ülkenin tarihî geçmişi başta olmak üzere o ülke hakkında stratejik istihbarat konularının detaylı şekilde tespitidir.

Psikolojik harp/harekat istihbaratlarının kaynakları:

1.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] belge kaynakları;

a. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kuruluşu el kitapları,

b. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve dergiler,

Yani Yunanistan`ın en üst siyasî ve askerî karar organı, Türkiye hakkında hazırlanan psikolojik harp istihbaratı bilgilerini ihtiva eden `Yunanistan Uyan` isimli kitabın uygulanması için eylem kararı almıştır.

c. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve inceleme raporları,

d. İstihbarat raporları,

e. Düşmandan ele geçirilen belgeler,

I. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] belgeler: Planlar, haritalar, emirler, el kitapları,

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Özel belgeler: Belgeler, kişisel mektuplar, not defterleri,

e. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] istihbarat bilgileridir.

2. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kaynakları:

a. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] esirleri,

b. Mülteciler,

c. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yöneticiler,

d. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bölgede uzun süre hizmet gören sivil polisler.

PH İstihbaratı stratejik istihbarat istihsali gibi aynı metotlarla elde edilir. Psikolojik harp istihbaratı, uzun bir çalışma ile özellikle hedef ülke hakkında yayınlanan bütün yayınları incelenerek elde edilen bir istihbarattır. Bu konuda yetişmiş elemanlar çeşitli kimliklerle o ülkeye gelirler ve yıllarca o ülke hakkında her alandaki hassasiyetleri tespit ederler.

Psikolojik harp istihbaratının temel dokümanı `temel incelemedir`

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] inceleme;

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] istihbarat konularının tümünden (siyasî, askerî, coğrafî, ulaştırma, ekonomik, ilmî ve teknik, sosyolojik, biyografik...) hassasiyetleri detaylı şekilde incelenmek üzere ihtiva eden bir dokümandır. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] fotoğraf ve ses albümleridir. Yani hedef ülkenin sosyal yapısının detaylı fotoğraf ve film arşivleri
günlük konuşmalar, müzik ve çeşitli sesleri arşivlenmiştir. Ülkemize turist olarak gelen bazı yabancıların bıkmadan hiç ilgisi olmayan kişi ve olayları yüzlerce ve binlerce film harcayarak çekmeleri ve itina ile ülkelerine götürmelerinin sebebi ülkemiz hakkında yaptıkları temel incelemenin fotoğraf ve ses albümünü tamamlama gayretlerinden başka bir şey değildir. Kamuoyunda yaygın bir görüş; `Bizim bazı orijinalliklerimiz ve tabii yanlarımız, yabancılara çok ilginç gelmektedir. Bu yüzden ilgileniyorlar ve çok resim çekiyorlar` şeklindedir.

PSİKOLOJİK HAREKAT İSTİHBARATI`nın ELDE EDİLİŞİ:

TANIM:

Psikolojik harekat istihbaratı da; `Yürütülen psikolojik harbin içinde her hangi bir alandaki hassasiyetin tespiti, tasnifi, yorumlanması ve istihbarat haline getirilmesidir. Psikolojik harekatta istihbarat, psikolojik harekat faaliyetinin kimliği, mevkii (konumu) , şartları, hassasiyetleri hakkında ihtiyaç duyulan bilgileri temin etmek için yapılır. Psikolojik harekat istihbaratının elde edilişi taktik istihbaratın elde edilişi gibidir. Psikolojik harekat istihbaratının temininde bir metot da propaganda analizi işlemidir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] analizinde muhasım (düşman) propagandası alınır ve analiz edilir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] formüle göre bu işlem yürütülür. Propaganda analizinde [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] formülü kullanılır. K= [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], propaganda kaynağı nedir? Kaynak açık mıdır, gizli midir?

A=[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]; kullanılan araç nedir? ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. fısıltı... gibi)

M=[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...](İçerik); Konusu ve ana fikri nedir? Hangi konuları işliyor?

T=[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]; Kullanılan temalar nedir? İddiaları nedir?

E=Etki; Bu propaganda ne etki yapmıştır, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], yankısı nedir?

Bu sorulara cevap aranır ve propagandayı üreten kaynak hakkında bilgi toplanır. Ayrıca propaganda; tehditler ihtiva ediyor, hakaret ve sertlik taşıyorsa bu kaynağın korku ve zafiyet içinde oluşunu gösterir.

Psikolojik harekat istihbaratına örnekler;

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]-1:

II. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]`nın başlangıç yıllarında [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İstihbarat Başkanlığı Fransa`ya yapılacak harekatın başlama tarihi hakkında kesin bir karara varamaz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] az 1 yıllık bir planlama ve hazırlık öngörülür. 1941 yılında Fransa`ya taarruz planlanmaktadır. Ancak bu arada elde edilen psikolojik harekat istihbaratı harekatın 1 yıl öne alınmasını ve 1940 yılında Fransa`ya taarruz edilmesini ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ordusunun en zayıf şekilde yakalanmasını sağlar. O olay şudur; II. Dünya Savaşı`ndan önce Almanya`dan Fransa`ya istihbarat ve psikolojik harekat istihbaratçısı olarak 15.000 kişi turist görüntüsü ile gelmiştir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] turist artışına sevinmekte, alacakları dövizi düşünmektedirler. İstihbaratçılar Fransa`nın kritik arazilerini yol, köprü, menfez, boğaz, geçit ve elektrik santrallerini tespit edip fotoğraflarını çekerken, Psikolojik Harekat İstihbaratçıları da Fransa`nın her alandaki hassasiyetlerini tespit etmekteydiler. Bir uzman psikolojik harekat istihbaratçısı, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]`te [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
civarında [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gazetesini okurken önünde duran taksiden bir Fransız generali iniyor ve ücret konusunda anlaşamadığı taksi şoförü ile münakaşa ediyor ve taksi şoförü generalin arkasından küfür ediyor. Bu olayı kayıt eden [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] psikolojik harekat uzmanı, mesajını Psikolojik Harekat İstihbarat Merkezine çekiyor. Alman [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başkanlığı olağan üstü bir toplantı yapıyor. Değerlendirme şöyledir;
Bir ordu mensubu ve bir general normalde halkından saygı görür. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] taksi şoförü sokakta generalin arkasından küfrediyorsa halk ordusunu sevmiyordur ve ordunun morali bozuktur. Fransız ordusu toparlanmadan kendini halkına sevdirmesine zaman bırakmadan Fransa`ya taarruz edilmelidir.` Gerçekten, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hududu boyunca uzanan ve 30 milyon Franka mal olan meşhur [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hattını yapmış ve modern Fransız topçusunu beton ve çelik mevzilere yerleştirmişti. Ancak Fransız ordusunda sabah içtimasında bölük komutanının arkasından asker nanik yapıyor ve halk ordusunu sevmiyordu. Bu sevgisizlik, Alman psikolojik harekat ajanlarının da etkisiyle nefrete dönüştürülmüş, Fransız mühimmat fabrikalarındaki topçu mermilerinin sevk çapı, birkaç milimetre büyük imal edilmişti. Alman taarruzu başladığı zaman Majino hattındaki Fransız topçusunun mermileri namlulara girmiyor ve bazı Fransız subayları top başında tabancalarını şakaklarına dayayarak intihar ediyorlardı. Gerçekten Fransız halkı o dönemde ordusunu sevmiyordu ve ordu mensupları da bu durumu hissederek kendilerini sevmeyen bir halk için savaşa karşı isteksizlik gibi ciddi bir zafiyet içinde bulunuyordu. Bu hassasiyeti bir olayla tespit eden Alman psikolojik harp teşkilatı, elde ettiği hassasiyet haberini doğru yorumlayarak psikolojik harekat istihbaratı haline getirmiş, elde ettiği psikolojik hareket istihbaratını yerinde ve zamanında kullanarak ve Fransız ordusunu, bu hassasiyetini gidermeden taarruz ederek 1 hafta içinde imhaya sürüklemiştir.

Örnek-2:

1985 yılında, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve İl [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Komutanlığından aldığı bir bilgiyi harekat merkezine çekiyordu.
Mesajda; `[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]`de, PKK terör örgüt elemanlarının koç ve koyun başlı
mezar taşlarını tahrip ettikleri` belirtiliyordu. Harekat merkezinde görevli asker ve sivil istihbarat personeli:`[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] insanları hedef almış, taşlarla mı uğraşacağız, kayda değer olmayan bir konu` diye kenara koymuşlardı. Ancak olaya psikolojik harekat istihbaratı gözlüğü ile bakıldığında farklı anlamlar taşıdığı görülebiliyordu. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başı ve koyun başı, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] devletlerinin millîyet sembolleriydi. Tunceli`de Kürtçülük propagandası yapan ve bir Kürt tarihi uydurmak isteyen PKK terör örgütü [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] vatandaşlarımızın dedelerinin menşeini ve Türklüğünü ispat eden bu sembolü
ortadan kaldırmak istiyor ve mezar taşlarını bunun için tahrip ediyordu. Konu bu açıdan ele alınmış, tahripleri önlenmiş, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
tarafından koç ve koyun baş motifli mezar taşları ve diğer tarihi eserlerin
albümleri hazırlanmış, envanteri çıkarılmış, tarihçiler ve diğer bilim adamları tarafından bu konuda eserler yayınlanarak terör örgütünün yaptığı propaganda önlenmiştir. Bu örnek incelendiğinde: Görülür ki; Yunanistan`ın Türkiye`ye karşı yürüttüğü psikolojik harpte Yunanistan`ın kendi millî hedefi doğrultusunda
bir malzeme olarak kullandığı PKK terör örgütünün, psikolojik hassasiyeti bölge halkının atalarının tarihten gelen [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] simgeleri ile [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] asıllı olduğunun ispatıdır. Terör örgütünün bu tarihten gelen Türklük sembollerini ortadan
kaldırarak siyasî ve psiko-sosyal alanda bir psikolojik harekat operasyonu
yapmak istemiş, ancak bu konuda psikolojik harekat istihbaratı elde edilerek karşı tedbir alınmıştır.

Örnek-3:

1987 yılında Yunanistan her zaman yaptığı gibi Lozan Antlaşmasını ihlal ederek [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yığınak yapıyordu. Aylardan mayıs ayı idi. Fakat o yıl kış çok sert geçiyordu. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ayında sobalar ve kaloriferler yanıyordu. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adasındaki otellerde bulunan turistler için, Yunanistan bir gemi kalorifer yakıtı `fuel-oil` göndermiştir. Sakız adasındaki [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] komutanı Piyade [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] garnizon birliklerinin yakıtı yok diye, gelen bir gemi yakıta el koymuş tugay mutfaklarında ve kışla kaloriferlerinde yaktırmıştı. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] turistler rezervasyonlarını iptal ettirmişler ve Sakız adasını terk etmişlerdi. Sakız adasındaki turistik otel sahipleri ve otellerde çalışanlar başta olmak üzere, bütün ada halkı ellerinde Sakız adasında [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] askerî istemiyoruz`, `[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]`a gittiniz de ne oldu, adanın yarısını [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aldı. Biz Türklerle dostuz, sizi burada istemiyoruz` şeklinde pankartları olduğu halde kışlanın tel örgülerine dayanmışlar ve Yunan tugayını
protesto etmişlerdir. Yunan silâhlı kuvvetleriyle ada halkının arasındaki bu önemli hassasiyet tam bir psikolojik harekat istihbaratı olup, klâsik istihbaratçılar tarafından değerlendirilememiş ve vaktinde ilgililere verilememiştir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] istihbaratçı adadaki piyade tüfeğinin artışını dikkate alır, onu kaydeder ve envanterine dahil eder. Ancak eğer bu konuda bir eğitimi
yoksa toptan tüfekten çok daha mühim olan böyle bir haberi değerlendiremez ve kullanıcısına gönderemez. Psikolojik harp istihbaratçısı normal istihbaratçıya göre daha fazla uzmanlaşmış olmalıdır. Psikolojik Harp İstihbaratı devamlı bir faaliyet olup toplanır, tasnif edilir ve zamanı gelince kullanmak üzere saklanır. Devamlı güncelleştirilir. Psikolojik Harekat İstihbaratı ise; muharebede kullanılan taktik istihbarat gibi carî bilgileri ve yürütülen harekatla ilgili ihtiyaç duyulan
istihbarattır. Temin edildiğinde vaktinde kullanılmazsa güncelliği kalmaz ve bir kıymet ifade etmez.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]:

Psikolojik harp ve psikolojik harekat istihbaratçılığı uzmanlık isteyen önemli bir hizmet alanıdır. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve seferde aralıksız devam eden bir faaliyettir.
108 O⁄[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]‹O⁄[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]/[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]‹K [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Dünyanın bütün gelişmiş ülkeleri bu konuda önemli harcamalar yaparak teşkilatlar kurmuşlar ve uzman elemanlar yetiştirmişlerdir. Ülkemizde de bu konuda daha kapsamlı çalışmaların yapılması kaçınılmazdır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]:

1. ST 33-5 Psikolojik Harekat [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve Yöntemleri

2. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 33-1 Psychological [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

3. Genelkurmay Başkanlığı Yayınları

4. ABD Psikolojik Harekat Kurs Notları

5. İngiltere Kraliyet Akademisi Psikolojik Harekat Kursu Yayınları

6. Almanya Psikolojik Harp Kursu Yayınları
7. NATO Psikolojik Harp Seminerleri Dokümanları
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]* Kaynak:netpano.com


Konu Noyan tarafından (10 Nisan 2010 Saat 10:13 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
harp, nedir, psikolojik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Psikolojik Danışma Nedir - Psikolojik Danışma Hakkında Bilgi PySSyCaT Ruh Sağlığı 0 26 Ekim 2014 10:43
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Nedir? Rhytia Felsefe 0 14 Haziran 2012 22:30
Anahtar Kelimeler: Türkiye,Deprem,Siyonizm,Haarp,Psikolojik Harp Noyan Serbest Kürsü 6 30 Ekim 2011 20:15
Harp nedir ? Ein Genel Paylaşım 0 30 Aralık 2010 17:20
Psikolojik Harp ve Türkler Noyan Genel Paylaşım 0 05 Eylül 2010 21:52