IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 30 Aralık 2010, 17:13   #1
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bateri nedir ?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Silindir şeklindeki tahta yada deri gerilmek suretiyle oluşan entsrumandır. Tarihi çok eskilere dayanır. Bir de modern davulların bir araya getirilen oluşturulmuş şekli de vardır bunlara bateri denir.

Bateri müziğin temel unsuru olan ritm kısmını oluşturan enstrumandır. Temel olarak davul kısmı olarak bas davul (kick drum) trampet(snare) altolar (toms) ve bas tomtom'dan oluşur. Tam anlamıyla çalmak için bu kadarla kalmaz zil de gereklidir. Ziller de sol tarafta ayakla kontrol edilen hihat yine sol üstte olan crash ve sağda duran ride'dan oluşur. Davulun ve zillerin çeşitleri ve boyutları davulcunun zevkine ve eşlik ettiği müzik tarzına göre değişir


Bateri, Fransızca'dan gelmiş bir kelimedir. Vurmalı çalgılar takımına denir. Şarkılarda ritim tutmaya yarar.

Çoğunluğun düşündüğü gibi bateri(davul) çok hızlı olmaktan ibaret değildir. Denge ve akıcılık gerekir. Düzenli olarak metronom ile çalışmalı ve single-stroke, double-stroke,paradidle,double paradidle,üçlemeler,altılamala r gibi el teknikleri,dörtlük ritmin üzerine dörtlük,sekizlik,onaltılık kick vuruşları gibi sağ ayak teknikleri(eğer twin pedal tercih edilirse sol ayak için de aynı egzersizler uygulanabilir), hi-hat ile dörtlük,sekizlik,onaltılık saymak gibi sol ayak teknikleri ve tabiki el-ayak kombinasyonları gibi teknikler üzerinde alıştırma yapılmalıdır. Bu müzik aleti müzik kulağı gerektirir. Fakat müzik kulağınız çok iyi değilse bu enstrümanı notalı bir şekilde de kullanabilirsiniz. İnanılmaz aksak eserler mevcuttur ve bunun için yukarıdaki şeyler gerekir; Müzik Kulağı, Düzenli Alıştırma, Denge. Bunlardan hiçbiri olmaz ise ve sadece çok hızlıysanız hiçbir işinize yaramaz...


Standart bir bateri, 5 davul ve iki zilden oluşur. Davullar trampet (snare drum), tom1, tom2 (bunlara altolar da denir), floor tom (ya da bass tom tom) ve bas davul(cross ya da kick de denir)dur. Ziller ise Hi-Hat ve Ride dır. Standart bir bateriye davul olarak Octoban, Gong bass ya da bir bas davul daha vs., zil olarak Crash, China, Splash, Raw ya da Bell bell vs. ilave edilebilir.

Davul çalmak için kullanılan sopalara baget denir. Fakat müzik türüne göre baget yerine fırça ya da tokmak da kullanılabilir.

Değişik kalınlıklarda ve uzunluklarda bagetler mevcuttur. Çok ince bagetler genellikle jazz müzikte kullanılır. En çok kullanılan baget türleri, 5A ve 5B dir.

Demir baget kullanılması birçok profesyonel müzisyen tarafından zararları nedeniyle önerilmez.

Dünyanın en iyi davulcularına örnek olarak Dave Weckl,Vinnie Colaiuta,Denis Chambers,Steve Gadd,Tony Royster,Don Famularo,Joey Jordison ve Chad Smith gibi isimler sayılabilir. Türkiye'den ise Atilla Atalay, Cengiz Baysal, Volkan Öktem, Cem Aksel ve Burak Gürpınar gibi isimleri örnek verebiliriz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bateri, nedir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ankara Akyurt Halk Eğitim Merkezi Telefonu Nedir? Adresi Nedir? Desmont İç Anadolu Bölgesi 0 14 Ocak 2015 20:31
Konya Türkiye Finans İhsaniye Şubesi Adresi Nedir? Telefonu Nedir? PySSyCaT İç Anadolu Bölgesi 0 09 Kasım 2014 19:50
Bateri Calmaya ne dersiniz :b SuNSeT Serbest Kürsü 9 07 Aralık 2007 17:14