IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 28 Mart 2011, 19:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başbakanlık'tan 'Mors Sarah' soruşturması




Hayvan severler, İstanbul Haliç'teki bir yunus merkezinde bulunan Sarah isimli morsun (deniz aygırı) dişleri kesilmiş fotoğraflarını Başbakanlık'a gönderince soruşturma talimatı verildi.

Başbakanlık, hayvan severlerin başvurusu üzerine harekete geçerek, İstanbul Haliç'teki Dolphinarium Yunus Gösteri Merkezi'ndeki Sarah isimli mors için soruşturma talimatı verdi. Bini aşkın hayvansever Dolphinarium'da bulunan Sarah isimli morsun kanlı ve dişleri kesilmiş fotoğraflarını Başbakanlık'a göndererek yardım istedi.

Başvurularda Sarah'ın dişlerinin söküldüğü, hayvanları koruma yasasının ihlal edildiği, Sarah'a eziyet edildiği, Sarah'la aynı havuzda engelli çocukların da yüzdürüldüğü ve çocukların virüs transferi tehlikesiyle karşı karşıya olduğu iddia edildi. Sarah'la ilgili fotoğraflarla belgelenen şu iddialar dile getirildi:

TEKMELEDİLER: 17 Şubat 2011'de İstanbul'da bir yunus gösteri merkezinde, Deniz Memelileri Koruma Derneği Pro Wal Başkanı Andreas Morlok, Sarah adındaki morsun yaralar içinde ve hijyenden uzak bir ortamda gösteri yapmaya zorlandığını, bu esnada bir çocuk tarafından tekmelendiğini yazdı, iddialarını video ve fotoğraflarla belgeledi.

DİŞLERİ SÖKÜLDÜ: Mors, dişleri sökülmüş halde yaşıyor. Morsun, yalnızca gösteri ve güvenlik amaçlı dişlerinin sökülmesi, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Yasası'nın 8. maddesinin ihlali anlamına geliyor.

KANCALI SOPA: Morsun üzerinde çok sayıda kanlı yara bulunuyor. Morsun, fil gibi sirklerde gösteri yapmaya zorlanan iri hayvanların eğitimi için kullanıldığı bilinen kancalı sopalar ile dövülme ihtimali acil olarak incelenmelidir.

ENGELLİ RİSK ALTINDA: Açık ve kanlı yaraları olan bu hayvana, tesiste çocuklar sarılarak fotoğraf çektiriyor. Morsun yaşadığı havuzda yunuslarla yüzme ve dalış programları içerisinde insanlar da bulunuyor. Yunus terapisi programında engelli çocuklar da havuza girerek sağlıklarını riske atıyor. Açık yarası olan bir yabani hayvan ile insanlar arasında oluşabilecek virüs transferi, ticari çıkarlar doğrultusunda ihmal ediliyor. Başbakanlık, başvuruları ve iddiaları inceledi, konunun soruşturulması gerektiğini kararlaştırarak, 15 Mart Salı günü Çevre ve orman Bakanlığı'na talimat verdi.


Uluslararası Bern Sözleşmesi'ne aykırı
Yunus, mors gibi yaban hayvanlarının esaret altında tutulması ve ticari amaçlarla kullanılması, ülkemizin de taraf olduğu uluslararası Bern Sözleşmesi gereğince yasak.


Kaynak: Sabah Gazetesi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başbakanlıktan, mors, sarah, soruşturması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mors Kullanmanın Avantajları Amelia Kültür ve Sanat 0 11 Mayıs 2014 22:11
~ Mors. Sametold IF Ekstra 0 13 Kasım 2010 12:30
Mors Alfabesi Nedir? Mors Kodu Nedir? - Tarihçesi Candy Merak Ettikleriniz 0 10 Eylül 2010 18:22
Mors Alfabesi Ve Kullanım Şekli noLove Genel Paylaşım 6 06 Nisan 2009 01:13