IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 12 Haziran 2011, 14:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Anonymous Kimdir ?




Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz Anonymous hacker grubu hakkında biraz bilgi topladım ve paylaşmak isterim.

Kimdir bu Anonymous ?



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Anonymous 2003 yılında 4chan'de yayılmaya başlayan bir internet oluşumu ve kimliğini gizleyen birçok internet kullanıcısından oluşan anarşik bir küresel beyin... Hareket ilk başta bir hedefe yönelik eğlence olarak başlasa da 2008'den sonra internet özgürlüklerine karşı protesto ve duruşlarıyla uluslararası ortak hackerlıkla bağdaştırılmaya başlandı. Oluşum, WikiLeaks'in de 3 ana başarı kaynağından biri olarak gösteriliyor.

Dünyanın pek çok yerinden demokrat hackerların katıldığı ağda belirgin bir hiyerarşi bulunmuyor. Gruba destek vermek isteyenler, ücretsiz bir botnet yazılımını indirerek bilgisayarlarını Anonymous saldırılarında birer nefer haline getirebiliyor. Şu anda Anonyomus botnetinde 50 bine yakın bilgisayar olduğu tahmin ediliyor.

Grup, ilk büyük eylemlerini WikiLeaks’i zor durumda bırakmaya çalışan PayPal, Visa ve MasterCard gibi ödeme ve kredi kartı firmalarına karşı yürütmüştü. Aynı gerekçeyle Amazon ve bakanlıklar gibi pek çok siteye de saldıran grup, Tom Cruise ve Jon Travolta’nın üye olduğu Scientology tarikatına da uzun süredir saldırılar düzenliyor.

Grup, internette dosya paylaşımını kısıtlayan ve cinsel içerikli sitelere girmeyi engelleyen kişi ve kurumların internetteki tüm varlıklarını da sürekli bombalıyor.

Grup manifestosunda, internetin serbest ve açık bir platform olması için çalıştıklarını ancak son yıllarda hükümetlerin internetteki özgürlükleri kısıtlamak için yoğun kampanya başlattıklarını belirtiliyor.

Yüzlerini ve kimliklerini gizleyen Anonymous, son olarak Sony'nin uğradığı saldırıyla gündeme gelmişti. Ancak iddialar doğrulanmadı.

Grup kendini ifade ederken şu cümleleri söylemektedir ;

Anonymous, dünyanın her yerinde bilgi ve ifade özgürlüğüne destek veren bir oluşumdur. Anonymous’un hiç bir devletle veya örgütle ilgisi yoktur. Anonymous, yaklaşık 2003 yılında kendi kendine oluşmuş ve evrimleşmiştir.

Herkes Anonymous olabilir. Patronunuz, işyerindeki temizlikçiniz, ilkokul öğretmeniniz, nişanlınız, sevgiliniz, hatta kendi çocuğunuz. Anonymous’un liderleri yoktur. Anonymous’un resmi mesajları yoktur. Anonymous’un resmi videoları yoktur. Anonymous’un resmi temsilcileri yoktur. Anonymous’un resmi buluşmaları yoktur.

Anonymous’un resmi bir amacı yoktur. Anonymous kişisel ordunuz değildir. Herkesin katkısı eşittir. Anonymous bütüne güvenir, Anonymous bütünün bir parçasıdır. Anonymous, anonimdir.

Grup son zamanlarda, ülkemizde 22 Ağustosta çıkacak olan internet yasasını protesto etmek amaçlı bazı devlet ve özel kurumlara karşı siber saldırı tehtidinde bulunmaktadır.

Alıntıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
anonymous, kimdir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Anonymous'a şok suçlama! Deep İnternet Dünyasından Haberler 0 17 Mart 2012 17:23
Anonymous FBI da hackledi! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 5 04 Şubat 2012 06:41
Anonymous'un ardında kim var? System Bilim Dünyasından Son Haberler 0 29 Aralık 2011 20:36
Anonymous'u kızdırdılar! dreamy İnternet Dünyasından Haberler 0 25 Kasım 2011 14:33
Anonymous, TİB'e saldırdı! Western Haber Arşivi 0 09 Haziran 2011 23:34