IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 02 Kasım 2007, 13:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tarih Türk ’ ten İbarettir




Tarih Türk ’ ten İbarettir

İnsanlık tarihinin en eski ve en asil milleti Türk Milleti’dir. Uygarlık ve tarih Türkler ile başlamıştır. “Tarihden Türk’ü çıkarırsanız, tarih kalmaz” sözü batılı bilim adamları tarafından da söylenmiş ve kabul edilmiştir. Bu bir övünme veya ırkçı bir söylem değil, gerçeğin ta kendisidir. Bu gerçeği bilen batılı tarih adamları, altında ezildikleri bu tarihsel durumu unutturabilmek, silebilmek için asırlardanberi akıl almaz bir çalışma ve inkar kampanyası yapmaktadırlar.

Bilinmeyen tarihi aydınlatan, gizlenen ve çarpıtılan gerçekleri aydınlığa çıkaran değerli tarihci Kazım Mirşan; kökü, milattan önce 20.000 yıllık geçmişe dayanan ulus olarak yeryüzünde ilk yazının Türkler tarafından kullanıldığı, Türkçenin; eski Mısır hiyeroliflerine, Latin, Yunan alfabelerine kaynak olduğu, Türk bilginlerinin modern bilimin öncüleri oldukları, ilk tarihci olduğu söylenen Heredot’tan önce Türk tarihcilerinin var olduğu, göçebe olarak bilinen eski Türklerin kurduğu 4 şehir varken o dönemde Avrupa’da tek bir şehrin bile olmadığını, hiç bir önyargıya ve dar milliyetçilik kalıplarına kapılmaksızın tarihin derinliklerini araştırıp ortaya çıkarmıştır. Bu değerli tarihçinin adını duymamış olabilirsiniz, bir çok kitabından biri kütüphanenizde bulunmayabilir. Çünkü, onun bulguları bir takım çevreleri rahatsız ediyor ve bu gerçekler gibi, gerçekleri yazan kalemleri de yok etmek istiyorlar.

Atatürk tarafından araştırılması yapılan, Okyanus üzerindeki adalarda tarihin en büyük uygarlığını oluşturan kayıp ülke “MU” medeniyetinin Türk asıllı olduğu konusuna hiç girmiyorlar.

Ama Amerikanın asıl ve en eski sahipleri olan kızılderililer ile, Türkler arasındaki benzerliği yok edemiyorlar. Çadırlarındaki, kilimlerindeki, oyunlarındaki benzerliklere gözlerini kapatamıyorlar. Amerikada “Türk” soyadını ve kimliğini taşıyan amerikalıların eskidenberi yaşadığını “meluncanlar” denilen amerikalıların Türk aslından geldiklerini, inkar edemiyorlar.

Avrupadaki pek çok insan, ırk ve halen varlığını sürdüren devletlerin Türk soyundan geldiğini, Belçika’da Feymonvil’deki Türk köyünü, Macaristan ovasının, Tuna’nın, Viyana, Belgrad’ın, Balkanların “Türk koktuğunu” gizliyemiyorlar.

Bütün bunların yanında; kökü bir olan bir çok Türk Devleti vardır. Türk Cumhuriyetlerinin her birinde bunu ifade eden “İki Devlet, Bir Milletiz” sözü büyük yazılar halinde her yerde asılmakta, ulusal gün ve bayramlarında övünçle tekrarlanmaktadır.

Bu gerçeği 1933 yılında gören Atatürk, geleceği şöyle ifade etmiştir :

“Bu gün Sovyetler Birliği dostumuzdur. Bu dostluğa ihtiyacımız vardır. Fakat yarın ne olacağını kimse bu günden kestiremez. Tıpkı Osmanlı gibi, tıpkı Avusturya-Macaristan gibi parçalanabilir, ufalanabilir. Dünya yeni bir dengeye ulaşabilir. İşte o zaman Türkiye ne yapacağını bilmelidir. Bizim bu dostluğun idaresinde dili bir, inancı bir, özü bir kardeşlerimiz vardır. Onlara sahip çıkmaya hazır olmalıyız. Hazır olmak yalnız o günü susup beklemek değildir. Hazırlanmak lazımdır. Milletler buna nasıl hazırlanır. Manevi köprülerini sağlam atarak. Dil bir köprüdür. İnanç bir köprüdür. Tarih bir köprüdür. Köklerimize inmeli ve olayların böldüğü tarihimizin içinde bütünleşmeliyiz. Onların (dış Türklerin) bize yaklaşmasını bekleyemeyiz. Bizim onlara yaklaşmamız gereklidir.(M. Kemal Atatürk - 30.10.1933)

Türklüğün büyüklüğünü, Türk’ün asaletini ve bu gerçekleri bilmemiz ve ona göre davranmamız gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 02 Kasım 2007, 13:40   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Tarih Türk ’ ten İbarettir




Sürekli iki devlet bir milletiz de ne zaman tek millet tek devlet olacağız onu merak ediyorum.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 04 Kasım 2007, 09:02   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Tarih Türk ’ ten İbarettir




Zamaninda ßutun dunya onumuzde Diz cokuyordu Yardim istiyorlardi Musluman dewLetLeri Gectim onLar babaLarI gibi goruyorLardi Kendi goLgeLerinden korkup osmanLiya siginiyorLardi. Avrupayada cok hukmettik canlarini cok bagisLadigimiz oLdu ama simdi onLar bize hukmediyor.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
, 8217, ibarettir, tarih, ten, turk, türk, İbarettir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
II. Murad’ın Türkçe’ye ve Türk kültürüne Hizmetleri Lady Türkçe 0 21 Şubat 2011 19:38
Ahmet Türk’e saldırı Yüksekova’yı karıştırdı Feronia Haber Arşivi 9 14 Nisan 2010 06:26
Pelin Batu’dan ’Barbar Türk’ sorusu Feronia Haber Arşivi 0 28 Mart 2010 14:28
Atatürk’ün Tarih Sevgisi YapraK Tarih 0 27 Mart 2009 02:56