IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 16 Kasım 2007, 11:17   #1
Çevrimdışı
Lee
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İki ilin nüfusunu trafikte kaybettik..





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İki ilin nüfusunu trafikte kaybettik
İki ilimizin, Tunceli ve Bayburt'un toplam nüfusundan fazla insanımızı trafik kazalarında kaybettiğimizi biliyor musunuz? 18 Kasım 2007, Dünya Trafik Mağdurları Anma Günü'nde....“Trafik Kazalarında Ölen ve Yaralanan Milyonlarca İnsanı” anıyoruz

Adeta teröre dönüşen trafik kazalarında, son 26 yılda, ülkemizdeki iki ilin, Tunceli ve Bayburt'un toplam nüfusundan fazla insanımızı kaybettik. 1980-2006 yılları arasında 200 binden fazla insanımız yaşamını yitirdi. Onbinlerce ailenin hayatına ateş düştü. Kural ihlali yapan 10 milyondan fazla ehliyetli sürücü ise hayatınızı her an kâbusa dönüştürebilir.


Şişli Belediyesi, Trafik Kazalarını Önleme Derneği ve Suat Ayöz Trafik Mağdurları Derneği, trafik kazalarında ölen veya yaralanan milyonlarca mağdur için 1993 yılından bu yana bütün dünyada kabul edilen 19 Kasım 2007 “Dünya Trafik Mağdurları Anma Günü'nde çarpıcı rakamlarla ülkemizdeki trafik kazalarının korkunç boyutlarını ortaya koyuyor.

Dünya Trafik Mağdurları Anma Günü sayesinde trafik kazalarının neden ve sonuçlarına dikkat çekmek için yapılan açıklamalara göre, ülkemizdeki trafik kazalarının ortaya çıkardığı tablo adeta savaş sonucu gibi! Türkiye'de ehliyetli sürücü sayısı yaklaşık 20 milyon. Bunların en az yarısı kural ihlali yapıyor. Başka deyişle 10 milyon potansiyel intihar komandosu... 1980 ile 2006 arasındaki 26 yıl içinde resmi rakamlara göre 137 binin üstünde insan trafik kazalarında öldü. Bu rakamlar sadece kaza yerinde ölenleri kapsıyor; hastane yolunda, hastanede ve daha sonra ölenleri, kaydedilemeyenleri kapsamıyor. Gerçek rakam 200 binin çok üstünde. Bu aktardığımız sayılar birer rakam değil sadece, anımsatıyoruz: Hepsi birer insan.

Geçen her 3 dakikada bir çocuk ölüyor
Her 3 dakikada bir çocuk trafik kazası yüzünden hayatını kaybediyor. Özellikle 45 yaş altı ölümlerin birinci nedeni trafik kazaları. Bu kazalar ülkemizde ve dünyada her gün, birçok ailenin hayatını karartmaya devam ediyor. Kaza nedeni ile yaşanan acı kayıplar, yaralanmalar ve sakat kalmalar, mağdurların ve mağdur yakınlarının yaşam kalitesini düşürüyor. Kaza sonrası, özellikle yargı safhasında verilen/alınan cezaların yetersizliği, mağdurların acıları ve kayıplarının yanında haklı olduklarını ispatlama/kanıtlama çabaları, adalet ve sigorta kurumları ile yaşanan iletişimsizlik, ortaya çıkan sorunların çözümsüz kalmasına neden oluyor. Biz de bu mağdurlardan biriyiz. Ve ne yazık ki ne ilk, ne de sonuncu olacağız.

Lütfen her yıl, Kasımın üçüncü pazarı, trafik terörüne kurban gidenleri, siz de hiç olmazsa bir gün için hatırlayın ve bu terörün durması için desteğinizi esirgemeyin! Ulusça çok değerli insanlarımızı kaybetmeye devam ediyoruz. Cezalar caydırıcı olmalı, herkes kurallara uymalı, uymayanları uyarmalı ve sadece kendimizi değil, karşımızdakini ve yanımızdakini de düşünerek kayıpları azaltmalıyız.

Not; 18 Kasım 2007 Pazar günü saat 13.30 Şişli Meydanında sembolik bir etkinlik ile gerçekleştirilecektir..

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
iki, ilin, kaybettik, nufusunu, nüfusunu, trafikte, İki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Üniversitenin nüfusu 9 ilçe nüfusunu geçti Desmont Haber Arşivi 0 18 Aralık 2014 18:43
Trafikte Durma, Trafikte Duraklama, Trafikte Park Etme Violent Otomobil Haberleri 0 02 Şubat 2014 14:49
13 ilin bütçesi fazla verdi 68 ilin bütçesi açık verdi PassioN Haber Arşivi 0 18 Şubat 2012 18:27