IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 20 Kasım 2007, 17:30   #1
Run
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Van Gölü




Van Gölü veya yöresel adıyla Van Denizi, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilçesi sınırları içinde bulunan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dağının patlaması sonucu oluşan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] biriken suların oluşturduğu varsayılan volkanik bir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
Çok sayıda koyu bulunan Van Gölü'nün yüzölçümü 3.713 km²'dir. Van Gölü hem tatlısu hem de deniz ekosistemlerinden farklı bir sucul ekosistemdir. Suları tuzlu ve sodalıdır. Göl suyu tuzluluk oranı %o19, pH'sı ise 9.8 dir. Göl su seviyesi iklime bağlı olarak yükselip, düşmektedir. Ancak ortalama olarak denizden yüksekliği 1646 metredir. Gölün ortalama derinliği 171 m, en derin yeri ise 451 metredir. Gölün doğu bölümünde dört ada vardır. Bunlar; [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adalarıdır. Adalar tarihi ve turistik özelliğe sahiptir ve 1990 yılında Arkeolojik Sit Alanı ilan edilmişlerdir.
Van Gölü dünyanın en büyük sodalı gölüdür. Gölün tuzlu-sodalı suları, biyolojik çeşitliliği sınırlamaktadır. Gölde bilinen 103 tür [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 36 tür [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve tek bir tür balık ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) yaşamaktadır. Göl etrafı karadan 430 km.'dir. Yöre halkına göre gölde bir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaşamaktadır. Söylentiyi çıkaranların amaçlarının bölgeye turist çekmek olduğu söylense de, söylentileri araştırmak amacıyla bölgede pek çok bilimsel araştırma ekibi çalışmalar yapmıştır.

Van Gölü üzerinde feribotlarla Tatvan-Van demiryolu bağlantısı sağlanmakta;ayni zamanda bu demiryolu ,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]-[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] demiryolu hatlarını da bağlamaktadır. Türkiye ve İran'a bağlanan demir yolu 1970 lerde yapılmıştır.

Eski Yunan coğrafyacıları tarafından Thospitis Lacus ya da Arsissa Lacus olarak anılan Van Gölü'nün modern zamanlardaki ismi, sınırlarına dahil olduğu Van ilinden gelmektedir. Urartu Krallığının başkenti, İ.Ö. 10. ve 8. yüzyıllar arasında, gölün doğu kıyılarında kurulmuştur.Van Gölü sahilleri boyunca ve pekçok adalarında Ermeni Klisesi ve manastır kalıntıları bulunabilir.En iyi korunanı onuncu yüzyıldaki Kutsal Haç Klisesidir.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ' ında yer alır.Kral Gagik Artzruni tarafından 915 ve 921 yılları arasında inşa edilmiştir.Dış duvarlardaki rölyefler kutsal kitaba ait [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (Adem ve Havva),[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] and the whale (Yunus ve Balina),David [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (Golyat) gibi hikayeler sunar. Diğer önemli tarihsel anıt gölün goğu kıyısındaki Van Kalesi dir.Modern Van şehri bu kalenin doğusunda yer alır

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 20 Kasım 2007, 18:49   #2
BLaCK_and_WHiTe
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Van Gölü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
bir şu tuşa basıp da en azından linkleri silseydin biz de olduğu gibi alıp gelmemiş derdik.

Ama yine de güzel (ç)alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
golu, gölü, van


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çad Gölü - Çad Gölü Uzunluğu Liaaa Genel Coğrafya 0 07 Mayıs 2012 02:01
Eyre Gölü Liaaa Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 16 Şubat 2012 17:25
Lut Gölü Perius Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 07 Mayıs 2011 13:55
Tuz Gölü için risk yok çünkü artık Tuz Gölü yok Cemalizim Haber Arşivi 0 22 Eylül 2008 18:02